Metro, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Katıldı

  • 10 yıl önce eklendi
  • 2250 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 66 incelemede 4,73 puan almıştır.
Türkiye'de yerel değerlerin korunarak yaşatılmasına büyük önem veren Metro Toptancı Market, Antalya’da bu yıl 5.’si düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na, kendi raflarında yer verdiği yöresel ve coğrafi işaretli ürünleriyle katıldı.

Yerel değerlerin gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük bir sorumluluk üstlenen Metro Toptancı Market, 22-26 Ekim tarihleri arasında bu yıl 5.’si gerçekleştirilen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda, kendi raflarında yer verdiği yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri sergiledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Yöresel ürünlere ticari değer kazandırarak onların ulusal ve küresel ölçekte tanınması amacıyla düzenlenen fuarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünleri yer aldı. Metro Toptancı Market, Türkiye’de yok olmasının önüne geçerek geleceğe aktarılması yolunda katkı sağladığı coğrafi işaretli ürünleriyle fuara katıldı.

Türkiye’nin yerel değerlerini kayıt altına alarak geleceğe aktarılması adına bugüne kadar pek çok projeye imza atmış olan Metro Toptancı Market, fuardaki standında Finike Portakalından Taşköprü Sarımsağına, Giresun Fındığından Aydın İncirine, Zile Pekmezinden Ortaca Limonu ve Ege Sultani Üzümüne kadar pek çok coğrafi işaretli ürüne yer verdi.

Fuarın ilk günü ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ standında konuşma yapan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan şunları söyledi: “Ülkemizin çeşitli yörelerinden lezzetlerin ve kültürlerin buluştuğu böyle bir organizasyonda yer alıyor olmaktan çok mutluyuz. Sahip olduğumuz çeşitlilik ve zenginliği bir arada görmek bizi heyecanlandırıyor. Yerel değerlerimizin ticari değer kazanması ve markalaşması bizim için çok önemli. Yörex Fuarı kapsamında biz de Metro Toptancı Market olarak standımızda beş gün boyunca ‘Coğrafi İşaret’ tescili almış ürünlerimizi tanıtacak, onların bilinirliğini artırmak için çalışacağız. Heyecan duyduğumuz bir diğer şey de yerel üreticilerimiz ve profesyonellerle standımızda bir araya gelecek olmamız.” Metro, bu projede Türkiye’de coğrafi işaretler sisteminin kurulması konusunda çalışmalar yürüten YÜCİTA (Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı) ile işbirliği yapmaktadır. YÜCİTA Başkanı Prof. Yavuz Tekelioğlu ise şunları ifade etti: YÜCİTA olarak temel hedefimiz, yöresel ürünlerimize sahip çıkmak ve bunları gelecek nesillere ulaştırabilmek amacıyla “Türkiye’de etkin bir Coğrafi İşaretler sisteminin kurulabilmesi’’ konusunda çalışmalar yapmak. Türkiye potansiyeli yüksek bir ülkedir. Bunu değerlendirmek de yöresel ürünleri korumakla mümkün. Bu anlamlı projeye değerli katkılarından dolayı Metro’ya teşekkür ederiz.

Metro Toptancı Market, ülkemizde yerel üretime ve üreticiye sahip çıkarak tarımı ve kırsal kalkınmayı da destekliyor. Üretimine katkı sağladığı iyi kalitede ürünleri profesyonellerle buluşturan Metro Toptancı Market’in ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ standı beş gün süren fuar boyunca yerel üreticiler ve profesyoneller tarafından büyük ilgi gördü.



İlgili etiketler : Metro, Yörex Yöresel Ürünler Fuarı, Fuar, Metro Market,

Haber Sahibi

Metro Market
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Ekim 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2014
  • Trafik

    : 2250

Diğer Metro Market Haberleri

Benzer Haberler