KFC, Türkiye'deki 100. restoranını İstanbul Sirkeci'de Açtı

  • 9 yıl önce eklendi
  • 1859 defa incelendi
  • Puan : star star 27 incelemede 1,7 puan almıştır.
Dünyanın en büyük tavuk restoranı şirketi KFC, Türkiye’deki 100. restoranını İstanbul turizminin en gözde noktası olan Tarihi Yarımada’da Sirkeci’de açtı. Restoranın açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Yum! Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, “Fast food alanında Türkiye’de en hızlı büyüme Anadolu’da gerçekleşiyor. Türkiye’de yeni restoranlar açarak hızla büyüyoruz. Bu stratejimiz 2016 yılında da sürecek” dedi.

Türkiye’de 2013 yılından itibaren kendi şirketini kurarak yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandıran ve yatırım atağını sürdüren KFC, Türkiye’deki 100. restoranını İstanbul turizminin kalbi Sirkeci’de açtı. Türkiye’de bir yandan operasyon ve hizmet kalitesini yükseltirken, diğer yandan yeni açtığı restoranlarla yaygınlaşan KFC, 5 yılda 400 yeni restoran daha açacak. 120 ülkede 20 binden fazla restoranı ile dünyanın en büyük tavuk restoran zinciri olan KFC, franchise modeli ile büyümesini hızlandıracak.

Yum! Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami ve KFC Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Şener, KFC’nin Türkiye’deki 100. restoranının açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda Türkiye hedeflerini ve yatırım planlarını anlattı.

Yum! Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, dünya genelinde 13.3 milyar dolar cirosuyla Fortune 500 listesinde 228. sırada yer alan Yum’ın sektördeki büyüme potansiyeli nedeniyle Türkiye’yi önemli bir pazar olarak gördüğünü söyledi. Sabir Sami, 2014’ü yeniden yapılanma ve restoranların hizmet kalitesini yükseltme yılı olarak en iyi şekilde geride bıraktıklarını, 2015 yılında da aynı iş hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

5 yılda 400 yeni restoran açılacak
Türkiye’de 2014 yılında 77 olan KFC restoranlarının sayısının 100’e ulaştığını söyleyen Sabir Sami, önümüzdeki 5 yıl içinde 400 yeni restoran daha açacaklarını belirtti. Sabir Sami, “Türkiye; nüfus büyüklüğü, genç yaş ortalaması ve büyüyen ekonomisiyle yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke. Bu yüzden yemek sektöründe yabancı yatırımcıların sayısı giderek artıyor. Bu alanda Türkiye’de en hızlı büyüme Anadolu’da gerçekleşiyor” dedi.

Fast food restoranlarının toplam pazardaki payının 5 yılda yüzde 30’dan yüzde 50’ye yükseldiğini, bu büyümeden Yum’ın KFC markası ile ciddi oranda pay almak istediğini söyleyen Sabir Sami, Türkiye’deki büyüme stratejilerine bu yıl franchise sistemini de eklediklerini belirtti. İlk franchise restoranını Diyarbakır’da açtıklarını kaydeden Sabir Sami, Anadolu’daki potansiyeli bu iş modeli ile değerlendireceklerini ve yeni iş ortaklarıyla daha başarılı işlere imza atacaklarını söyledi. Sami, franchise sistemiyle açılacak bir restoranın girişimcilere maliyetinin, lokasyon ve diğer etkenlere bağlı olarak 700 bin lira ile 1.2 milyon lira arasında değiştiği bilgisini verdi.

KFC teknoloji ve hizmet kalitesini yükseltiyor
Türkiye’de yeme içme sektörü yılda yüzde 2-3 büyürken hızlı yemek sektörünün yüzde 25 gibi yüksek bir oranda geliştiğini belirten Sabir Sami, Türkiye’deki bu ciddi potansiyeli gören Yum’ın yatırımlarını hızlandırdığını; mevcut restoranlarındaki mutfak teknolojisinin yenilenmesi, insan kaynaklarının güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine odaklandığını vurguladı.

Yum! ve KFC olarak uzun dönem hedeflerinin Türkiye’deki müşterilerine lezzetli, kaliteli ve dünya standartlarında modern hizmet sunmak olduğunu belirten Sami, “İş hedeflerimize sadece en iyi şirket kültürü ve en iyi ekibe sahip olarak ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu yüzden tüm Türkiye’deki işe alım, eğitim ve çalışanların gelişimine büyük yatırım yapıyoruz. Bu stratejimiz doğrultusunda 2015’i de hızlı bir büyüme ile kapatıp 2016’da yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Fast food’da 1.3 milyon kişi tavuğu tercih ediyor
KFC Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Şener ise klasik bir fast food tavuk restoranı olmadıklarını, lezzet konusunun KFC için her zaman çok önemli olduğunu, uzman şefler tarafından, modern teknolojinin kullanıldığı mutfaklarda, özel soslar ve baharatlarla günlük hazırlanan tavukların tüketicilere sunulduğunu söyledi. Zeliha Şener, “Türkiye’de yaklaşık 12 milyon kişi fast food tüketiyor. Bu tüketicilerin 1.3 milyonunun fast food tercihleri arasında tavuk ilk sırada yer alıyor. 2014 yılında fast food sektöründe tavuk tüketenlerin sayısı bir önceki yıla göre iki katına çıktı” diye konuştu.

Türk tüketicilerinin KFC ürünleri içinde ise en çok hot wings olarak bilinen acılı tavuk kanatlarını sevdiğini söyleyen Zeliha Şener, şöyle devam etti: “KFC’nin yıllık tavuk tüketimi 4 bin 300 ton. Bunun yaklaşık yarısı kanattan oluşuyor. But ürünlerimiz iyi satıyor. Lahana salatamız ve mısır da en çok beğenilen lezzetlerimizden. Menümüzde çok ayrı bir yere koyduğumuz ve yerel lezzetlerle buluşma anlamında önemli bir yenilik olarak gördüğümüz Twister Tavuk Dürüm de tüketicilerimiz için önemli bir seçenek olarak cazibesini artırıyor. Önümüzdeki günler KFC lezzetlerinin de yükselişe geçeceği bir dönem olacak.”



İlgili etiketler : Kfc, Kfc Türkiye, Kfc Restoranları, Kfc Sirkeci,

Haber Sahibi

Kentucky Fried Chicken
  • Eklenme Tarihi

    : 13 Ağustos 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2015
  • Trafik

    : 1859

Diğer Kentucky Fried Chicken Haberleri

Benzer Haberler

  • Kentucky Fried Chicken KFC Türkiye'de Restoran Sayısını 95'e Çıkardı

    KFC Türkiye'de Restoran Sayısını 95'e Çıkardı

    KFC Türkiye Pazarlama Direktörü Zeliha Şener, bu yıl restoran sayısını artırmaya ve menülerine yeni lezzetler katmaya odaklandıklarını belirterek, KFC olarak Ankara Ankamall Alışveriş Merkez...
    27 Nisan 20151778 defa incelendi
  • Kentucky Fried Chicken KFC'den İstanbul'a Yeni Restoran

    KFC'den İstanbul'a Yeni Restoran

    Tüm dünyada yüzbinlerce insanın tutkunu olduğu KFC, Türkiye’nin birçok şehrinde hizmete açtığı restoranlarıyla, KFC tutkunlarının yanında oluyor.   KFC’nin Türkiye genelindeki rest...
    29 Mayıs 20131988 defa incelendi
  • Kentucky Fried Chicken KFC'nin 66. Restoranı Kahramanmaraş'ta Hizmete Açıldı

    KFC'nin 66. Restoranı Kahramanmaraş'ta Hizmete Açıldı

    Tüm dünyada yüzbinlerce insanın tutkunu olduğu KFC, Türkiye’nin birçok şehrinde hizmete açtığı restoranlarıyla, KFC tutkunlarının yanında oluyor.   KFC’nin Türkiye genelindeki rest...
    29 Nisan 20131670 defa incelendi
  • Kentucky Fried Chicken KFC'nin Forum Bornova AVM'deki Yeni Restoranı İzmir'liler İle Buluştu

    KFC'nin Forum Bornova AVM'deki Yeni Restoranı İzmir'liler İle Bul

    Tüm dünyada yüzbinlerce insanın tutkunu olduğu KFC, Ege’nin incisi İzmir’deki 7’nci restoranını 5 Mart günü hizmete açtı. Forum Bornova Alışveriş Merkezi içinde açılan KFC restoranı, İzmirli...
    6 Mart 20132376 defa incelendi
  • Kentucky Fried Chicken KFC 65.  Restoranını Samsun Piazza AVM'de Açtı

    KFC 65. Restoranını Samsun Piazza AVM'de Açtı

    Tüm dünyada yüzbinlerce insanın tutkunu olduğu KFC, Türkiye’nin birçok şehrinde hizmete açtığı restoranlarıyla, KFC tutkunlarının yanında oluyor.   KFC’nin Türkiye genelindeki rest...
    3 Nisan 20132032 defa incelendi