KFC'nin 11 Baharatlı Efsane Formülü 75. Yılını Kutluyor

  • 9 yıl önce eklendi
  • 2066 defa incelendi
  • Puan : star star star star 41 incelemede 3,68 puan almıştır.
Dünyanın en büyük tavuk restoran zinciri KFC’nin marka ile bütünleşen 11 baharatlı efsane formülü 75. yılını kutluyor. KFC, bu eşsiz lezzetini yıllar içinde zirveye taşıyan müşterilerine sosyal medyadan seslenecek. Tüm dünyada aynı anda yapılacak sosyal medya kampanyası 17 Haziran’da başlayacak. Kampanya boyunca Facebook, Twitter, Instagram ve diğer sosyal mecralardan renkli paylaşımlar yapılacak.
 
1930’lu yılların ortalarında Albay Harland D. Sanders’in ABD Kentucky’de kurduğu ve bugün dünyanın en ünlü tavuk restoran zinciri haline gelen KFC, marka ile bütünleşen ve formülü sır gibi saklanan 11 baharatlı karışımının 75. yılını kutluyor. Tavukta lezzetin bir numaralı adresi olan KFC, hiçbir işlemden geçirilmemiş yüzde 100 tavuk etini 11 baharatlı karışıma batırılmasından sonra pişirerek müşterilerinin beğenisine sunuyor. KFC’yi yıllar içinde zirveye taşıyan bu eşsiz lezzetin 75. yılı tüm dünyada aynı anda başlayacak sosyal medya kampanyası ile kutlanıyor. Kampanya boyunca FB, Twitter, Instagram ve diğer sosyal mecralardan renkli paylaşımlar gerçekleştirilecek.

KFC’nin 11 baharatlı sihirli formülü nasıl doğdu?
KFC lezzetlerine benzersiz ve taklit edilemez tadı veren formülün ortaya çıkış hikayesi oldukça ilginç. Yemek yapmayı çok seven Albay Sanders mutfağında sürekli olarak değişik tat kombinasyonları deniyordu, tavuğu kızartmak üzere unlamak için 10 adet bitki ve baharatı unla karıştırma yolunu bulduğunda KFC’nin ünü bir anda ABD’nin tüm eyaletlerine yayıldı. Bir pazar günü turistler için tavuk hazırlarken bu bitki karışımına biraz da tesadüfi bir şekilde 11. malzemeyi kattı. Ortaya çıkan lezzet benzersizdi. 11 baharatlı formül, KFC’yi zirveye taşıyan ve 75 yıl boyunca zirvede kalmasını sağlayan en önemli faktör oldu. Bu sihirli formül o tarihten itibaren bir sır gibi saklanıyor.

KFC’nin lezzet sırlarının ipuçları 2012’de gün ışığına çıktı.
11 baharatlı gizli tarifi keşfeden Albay Sanders'in 1960'ların ortalarında kaleme aldığı "Yemek Otobiyografisi" 2012’de gün ışığına çıktı. Bir KFC çalışanının tesadüfen depoda bulduğu notlar, Amerika’nın kaybolmaya yüz tutan eski yemek alışkanlıklarına da ışık tutuyor. Albay Sanders’in en sevdiği yiyeceklerin tariflerini de içeren notlar 2012 yılının başlarında yayımlandı. Otobiyografi, KFC’nin global bir marka olma yolundaki adımlarını anlatırken, Albay Sanders’in lezzet tutkusu ve bu tutkunun KFC’yi nasıl farklılaştırdığını da ortaya koyuyor



İlgili etiketler : Kfc, Kfc Türkiye, Kfc 75. Yıl,

Haber Sahibi

Kentucky Fried Chicken
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Haziran 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2015
  • Trafik

    : 2066

Diğer Kentucky Fried Chicken Haberleri

Benzer Haberler