İş Bankası Kuzey Kıbrıs’ta Yeni Şubesinin ve Yeni Hizmet Binalarının Açılışını Gerçekleştirdi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3041 defa incelendi
  • Puan : star star star 46 incelemede 3,3 puan almıştır.
Yurt dışında şubeleşme hareketinin ilk adımlarından biri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk şubesini 1955 yılında hizmete açan Türkiye İş Bankası,  29 Temmuz Cuma günü bir yeni şube ve iki yeni hizmet binasını hizmete açtı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kıbrıs Maliye Bakanı Ersin Tatar ve İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun’un  katılımıyla ilk olarak İskele Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

İskele Şubesi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Bali, 56 yıldır hizmet vermekte oldukları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni bir şube açmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını belirterek sözlerine başladı. Bali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk kez şube açan banka olduklarını hatırlatarak, İş Bankası’nın Kuzey Kıbrıs’taki 14 şubesi ile en geniş şube ağına sahip Türk bankası olduğunu kaydetti.

Lefkoşa Şubesi’nin 1955’te açılışının, İş Bankası tarihinin önemli bir merhalesini oluşturduğunu ve yurt dışı bankacılık faaliyetlerinin önemli bir girişimi olduğunu ifade eden Bali; “Kıbrıslılar’a ve Kıbrıs ekonomisine taahhütümüzü koruyoruz. Biz kolay dönemlerin bankası değiliz ve bu, bundan sonra da böyle olacak.

Bali sözlerini şöyle sürdürdü: “KKTC halkının global dünyada ihtiyaç duyduğu çağdaş hizmeti sağlamaya, hizmet kalitemizi günden güne iyileştirmeye, köklü, güçlü ve zengin bağlarla bağlı olduğumuz KKTC’de hizmet veren bankalar arasında en kaliteli hizmeti sunan, en büyük banka olmaya devam edeceğiz.”

Kıbrıs Maliye Bakanı Ersin Tatar ise İskele Şubesi’nin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Tatar “Bu açılış bölge halkı ve KKTC ekonomisi açısından mutluluk ve güven vericidir. KKTC’nin arkasında dev ülke Türkiye vardır. İş Bankası’na buraya duyduğu güven için teşekkür ediyorum” dedi.

İskele Şubesi’nin açılışının ardından ilk olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi Şubesi, sonrasında ise Güzelyurt Şubesi’nin yeni hizmet binalarının açılışları gerçekleştirildi.

“Güzelyurt hepimiz için önemli”
Güzelyurt Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışında da konuşan Maliye Bakanı Ersin Tatar 20 Temmuz’da Barış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle Kıbrıs’ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan’ın ‘Güzelyurt ilelebet Türk toprağı kalacaktır’ ifadesinin kendileri için çok büyük moral kaynağı olduğunu ifade etti. Tatar İş Bankası’nın bölgedeki varlığının da Kıbrıslılar’a moral ve güç verdiğini belirtti. Tatar “ Biz de Türkiye’yiz, biz de dünyayız. Çağdaş dünyayla daha çok entegrasyon için çalışıyoruz. İş Bankası’na tekrar teşekkür ediyor, bu girişimin diğer kurumlar için de davet niteliği taşıdığına inanıyorum” dedi.

Tatar’ın ardından söz alan Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da konuşmasında İş Bankası’nın Kıbrıs’ta köklü bir tarihi olduğunu ve çok önemli hizmetler sunduğunu vurguladı. Açılış törenine katılan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ise Güzelyurt’un kalkınmadan yeterince pay alamamasına rağmen İş Bankası gibi kurumların verdiği önem sayesinde kalkınacağına inandığını belirterek konuşmasına başladı. Bozer “İş Bankası yalnızca bir finans kurumu değildir. Milli mücadelemizde ve sonrasında da bize destek olan çok farklı bir kurumdur” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Kuzey Kıbrıs’taki en yaygın şube ağına sahip banka
Yaklaşık 25 bin çalışanı ve 1.180’e yakın şubesiyle Türkiye’nin en büyük özel bankası ve yakın coğrafyanın en büyük finans aktörlerinden biri olan İş Bankası, Kuzey Kıbrıs’ta en yaygın şube ağına sahip Türk bankası. İş Bankası Kıbrıs’ta 14 şube ve 163 çalışanıyla hizmet veriyor.


İlgili etiketler : İş Bankası, Kuzey Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs Şubeleri, Kuzey Kıbrıs Hizmet Binası,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 1 Ağustos 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2011
  • Trafik

    : 3041

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri

Benzer Haberler

  • Atlasjet Atlasjet, İran ve Kuzey Kıbrıs Arasında Turizm Köprüsü Kuracak

    Atlasjet, İran ve Kuzey Kıbrıs Arasında Turizm Köprüsü Kuracak

    Tahran seferlerini kısa bekleme süreleri ile başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman'a bağlayacak olan Atlasjet; bu sayede Kuzey Kıbrıs için önemli...
    4 Nisan 20113619 defa incelendi
  • Atlasjet Atlasjet Havayolları İran Uçuşları Başladı

    Atlasjet Havayolları İran Uçuşları Başladı

    Yüksek hizmet kalitesiyle “yolcusunu en çok seven” havayolu olan Atlasjet, uçuş noktalarını artırmaya devam ediyor. Atlasjet 16 Mart 2011 Çarşamba günü başlattığı İran uçuşlarıyla, THY’den ...
    18 Mart 20114008 defa incelendi
  • OnurAir Onur Air Lefkoşa Kıbrıs Uçuşları Başlıyor

    Onur Air Lefkoşa Kıbrıs Uçuşları Başlıyor

    Kıbrıs'a Uygun Fiyatla Uçuş Dönemi Başladı Tarifeli uçuş ağına 31 Mart günü Lefkoşa'yı ekleyecek Onur Air 'in Kıbrıs biletleri tüm vergiler dahil 69 TL'den satışa sunuldu. Onur Ai...
    21 Mart 201110328 defa incelendi
  • Atlasjet Atlasjet'ten Kıbrıs'ta Okuyan Öğrecilere Dev Kıyak!

    Atlasjet'ten Kıbrıs'ta Okuyan Öğrecilere Dev Kıyak!

    Kıbrıs’ta okuyanlara dev kıyak! Şimdi Kıbrıs’a gidecek tüm öğrencilere Eylül sonuna kadar ücretsiz bagaj hakkını tam 30 kg. yaptı. Üniversiteler açılıyor, öğrenciler taşınıyor. Atlasjet ü...
    9 Eylül 20117996 defa incelendi
  • Bilgi Yayınevi Turgut Özakman'ın Çılgın Türkler-Kıbrıs Kitabı Çıktı

    Turgut Özakman'ın Çılgın Türkler-Kıbrıs Kitabı Çıktı

    Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye'nin ortak destanı. T. Özakman'ın Diriliş, Şu Çılgın Türkler ve Cumhuriyet-Türk Mucizesi eserlerinden oluşan Türkiye Üçlemesi, toplam 623 baskı yapmıştır. Yaz...
    24 Mart 20122352 defa incelendi