ING Bank, Şikâyet Yönetiminde Bir Numara

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2333 defa incelendi
  • Puan : star star star star 30 incelemede 4,2 puan almıştır.
ING Bank, Türkiye’nin sanal ortamda en popüler şikayet portalı olan “www.sikayetvar.com”un, Şikayet Yönetimi Başarı Endeksinde sektördeki rakiplerini geçerek birinci sıraya yerleşti.

ING Bank Müşteri İletişim Merkezi (MİM), şikayetlerin adedi, çözüm süresi ve şikayet sonrası müşteri memnuniyeti puanını baz alan Şikayetendex’te 2012 yılı üçüncü çeyreğini “lider” olarak kapadı.

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun: “Ortalama çözüm süresini yüzde 50 kısaltarak başarı elde ettik”

ING Bank’ın gerçekleştirdiği alt yapı yatırımları sayesinde Şikayetendex’te 2012 yılı üçüncü çeyreğini “lider” olarak kapadıklarını belirten ING Bank Bireysel Bankacılık Satış Yönetimi ve Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun; “Liderliğe giden yolda ilk etapta bürokratik süreçleri azlattık. Böylece gelen şikayetlerde “ortalama çözüm süresi” oranını yüzde 50 kısaltarak başarıya ulaştık” dedi.

Şikayetendex’te lider
Müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçları paralelinde ürün ve hizmetlerini konumlandıran ING Bank, Türkiye’nin sanal ortamda en fazla takip edilen şikayet portalı “www.sikayetvar.com”a gelen tüketici taleplerini büyük bir titizlikle değerlendiriyor. Tüm şikayetler için detaylı analizler yapan ING Bank Müşteri İletişim Merkezi, bu paralelde bazı süreçlerini yeniden yapılandırdı. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ING Bank, 2012 yılı ilk çeyreğinde 6’ncı sırada yer aldığı “Şikayetendex”te, ikinci çeyrekte 2’nciliğe, üçüncü çeyrekte ise birinci sıraya yükseldi. Böylece ING Bank MİM’in titiz çalışmaları tescillenirken sektörde tüketici ihtiyaçlarının öncelikli olarak karşılanmasının önemi de kanıtlandı.

9 binden fazla kuruluş, 600 bin şikayet
2001 yılından bu yana hizmet veren “www.sikayetvar.com”, internet üzerinden müşteri şikayetlerini toplayarak, bu şikayetleri ilgili kurumlara iletip takip ediyor. Bankaların da içinde bulunduğu 9 binden fazla kuruluşun şikayet iletimini takip eden site, şikayetlerin adetlerine, çözüm sürelerine, her bir şikayetten sonraki müşteri memnuniyetine puan vererek bir skor oluşturuyor. Siteye son 1 yılda yüzde 16,7’si bankacılık sektörüne ait olmak üzere toplam 600 bin şikayet ulaştı.



İlgili etiketler : Ing Bank, Şikâyet Yönetimi, Sikayetvar.com,

Haber Sahibi

ING Bank
  • Eklenme Tarihi

    : 19 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ocak 2013
  • Trafik

    : 2333

Diğer ING Bank Haberleri

Benzer Haberler