Aygaz’ın Müşteri Memnuniyeti Yönetimi'ne Uluslararası Kalite Belgesi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3245 defa incelendi
  • Puan : star star star 61 incelemede 3,38 puan almıştır.
Aygaz, LPG dağıtım sektöründe, “Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemini” uluslararası standartlara taşıyan ilk şirket oldu. Uluslararası belgelendirme kuruluşu Bureau Veritas, Aygaz’da gerçekleştirdiği denetimlerde, müşteri başvurularını yanıtlayan uygulamaları, dünyada “mükemmellik sembolü” olarak değerlendirilen ISO 10002 sertifikasıyla belgelendirdi.

Kuruluşunun 50. yılında, yürüttüğü kampanyaları ve projeleriyle yurtiçinde ve dışında pek çok ödüle layık görülen, mart ayında Sanayi Bakanlığı’nın 14. Geleneksel Tüketici Ödülleri’nden, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü’nü kazanan Aygaz, sektöründe müşteri memnuniyeti konusunda bir ilke daha imza attı.

Sektörde bir ilk
Tüketiciye en iyi ürün ve hizmeti sunmak amacıyla çalışmalar yürüten Aygaz, LPG dağıtım sektöründe, müşteri başvurularının yönetimi alanında uluslararası standartlarda belge alan ilk şirket oldu.

Uluslararası bağımsız belgelendirme kuruluşu Bureau Veritas, Aygaz’a, Müşteri Başvurularının Ele Alınması Süreci’ne dünyada mükemmellik sembolü olarak da değerlendirilen ISO 10002 sertifikası verdi.

Müşterilerine, şeffaflık, erişilebilirlik, cevap verebilirlik, objektiflik, ücretler, gizlilik, müşteri odaklı yaklaşım, hesap verebilirlik ve sürekli iyileştirme başlığı altında 9 temel prensip üzerinden hizmet veren Aygaz, Bureau Veritas tarafından müşteri başvurularının yönetimi alanında denetime tabii tutuldu. Denetimlerde, gizlilik, politika ve taahhüt, Kaynak Yönetimi ve şikâyetleri ele alma sürecinin nasıl kontrol edildiği araştırıldı.

Bureau Veritas, Aygaz’da; tüp, dökme ve oto LPG'nin satış ve teslimatı, LPG tüpleri, LPG valfleri ve basınç düzenleyicileri, basınçlı/sıvılaştırılmış gaz depolama tankları, tasarım, üretim, satış ve servisi; LPG yakan sobalar, bacasız (katalitik-radyan), açık mekân ısıtıcıları, sera ısıtıcıları, barbekü satış ve servisi konularında müşteri başvurularının ele alınmasıyla ilgili uygulamaları inceledi.

Denetimler sonucu, müşteri başvurularının yanıtlanmasına ilişkin uygulamalara uluslararası standart olan ISO 10002 sertifikası verilmesine karar verildi. ISO 10002 belgesi verilen Aygaz, LPG sektöründe bu alanda uluslararası belgeye sahip olan ilk şirket oldu. Aygaz, ISO 10002 belgesiyle diğer tüm alanlarda olduğu gibi 7/24 hizmet verdiği müşteri başvuruları konusunda da tüketicilere en iyiyi sunma gayreti içinde olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Müşterilerimizi dinliyoruz
Konuyla ilgili açıklama yapan Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu şunları söyledi: “Kurulduğumuz 1961 yılından bu yana müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Müşterilerimizi dinliyor, ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyor ve bunlara göre çözümler üretiyoruz. Yarım asırlık tarihimizde müşterilerimizin beklentilerini karşılamak amacıyla pek çok yeniliğe imza attık. Sektörümüze birçok ilkleri getirdik. İlk reklam ve promosyon kampanyası, ilk mavi mühür kapak, ilk hologram kapak, ilk kredi kartı uygulaması ve kapıda ödeme kolaylığı, ilk kışa uygun otogaz, ilk geliştirilmiş formüllü otogaz, sektöründe ilk İSO 9001 belgesi, ilk ve tek halka açık şirket… Aygaz’ın müşteri memnuniyeti yolunda ilklerinin tamamını saymak güç…

Türkiye’nin dört bir tarafına yayılmış ve sayısı 3.200’ü aşan bayi teşkilatımız ve yarattığımız dolaylı istihdam ile yaklaşık 15.000 çalışanımızla her yıl, daha iyi ürünleri, daha iyi hizmetle müşterilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.

Bureau Veritas’ın dünyada mükemmellik sembolü olarak değerlendirilen ISO 10002 sertifikası, yarım asırdır taviz vermeden sürdürdüğümüz ürün ve hizmetlerimizde daha iyisini sunma çabalarımızda bize güç verecek.”





İlgili etiketler : Aygaz, Lpg, Müşteri Memnuniyeti Yönetimi, Ödül,

Haber Sahibi

Aygaz
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Temmuz 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2011
  • Trafik

    : 3245

Diğer Aygaz Haberleri

Benzer Haberler

  • Morhipo Morhipo.com, Şikayet Yönetiminde Yine

    Morhipo.com, Şikayet Yönetiminde Yine "1" Numara

    “Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” ilkesiyle her zaman güvenli ve keyifli bir alışveriş imkanı sunan morhipo.com, şikayet yönetimi anlayışıyla da tüketicilerin beğenisini kazanıyor. Üretici ve tük...
    8 Ekim 20131679 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell

    Turkcell "Müşteri Memnuniyeti'nde Süreklilik Ödülü" nün Sahibi Ol

    Turkcell, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde 6 yıldır müşteri memnuniyetinde birinciliğini sürdürdüğü için Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen “Ulusal Kalite Ödüll...
    3 Nisan 20122157 defa incelendi
  • Tamek Tamek, Müşteri Memnuniyetinde Yine Zirvede

    Tamek, Müşteri Memnuniyetinde Yine Zirvede

    TAMEK lezzetleri, tüketicilerin ilk tercihi olmaya devam ediyor. KalDer ve KA Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi”nde TAMEK, liderliği elden bırakmadı....
    16 Nisan 20141190 defa incelendi
  • Profilo TMME Sektör Birincisi Ödülü Profilo'nun

    TMME Sektör Birincisi Ödülü Profilo'nun

    Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin (TMME) bu yıl ikincisini düzenlediği TMME Ödül Töreni’nde Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Beyaz Eşya sektöründe Gümüş Heykel’in sahibi oldu. Ödülü Profi...
    26 Mayıs 20131429 defa incelendi
  • Teknosa Toyota Müşteri Memnuniyetinde Üstüste 5 Yıldır Liderliği Kimseye Bırakmıyor

    Toyota Müşteri Memnuniyetinde Üstüste 5 Yıldır Liderliği Kimseye

    Toyota, Ulusal Kalite Derneği (KalDer) ve KA Araştırma Limited tarafından 81 ilde 10 bin 969 kişiyle yapılan “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” araştırmasında binek otomobil sektöründe 5 ...
    13 Nisan 20131711 defa incelendi