IKEA Türkiye'den 2013 Yılına Özel "Tekstille Yenilenen Yaşam" Performansı…

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2805 defa incelendi
  • Puan : star star star star 40 incelemede 3,88 puan almıştır.
IKEA Türkiye, 2013 Kataloğu ve bu yılki teması “Tekstille Yenilenen Yaşam”ı tanıtmak amacıyla tasarımcı Deniz Berdan ile bir performans düzenledi. 3 Ekim Çarşamba günü IKEA Bayrampaşa mağazasında gerçekleşen performansın koreografisini Uğurkan Erez yaptı. Podyumda Çağla Şıkel ve Özge Ulusoy’un da aralarında bulunduğu birçok model ve Devlet Opera ve Balesi’nden dansçılar görev aldı.

Güzel tasarımları ve kullanışlı ürünleriyle her zevke, her bütçeye hitap eden IKEA Türkiye, 2013 kataloğunu ve bu yılki özel teması “Tekstille Yenilenen Yaşam”ı tüketiciyle buluşturmak amacıyla İstanbul Bayrampaşa mağazasında bir performans düzenledi. IKEA tekstil ürünleri ve aksesuarlarıyla tasarımcı Deniz Berdan’ın fikirlerini buluşturan IKEA Türkiye, 14 özel kostüm ve dans gösterisiyle izleyenleri büyüledi.

Performansta,  yaşanılan mekana fark katacak güzellikteki tekstil ürünleri ve IKEA aksesuarları farklı yüzlerle podyuma çıktı. Perdeler elbise, peluşlar manto, oyuncaklar yaka süsü oldu.
IKEA 2013 Kataloğu’nda “Tekstille Yenilenen Yaşam” teması ön planda yer alıyor. “Evinize hayat getirin, hayatı evinize getirin” sloganıyla tekstilin evlere getirdiği güzelliklere dikkat çekilerek,  kataloğun önsözünde şu ifadelere yer veriliyor:  

Evinize hayat katan nedir? Çoğunuz mobilya diyecek ama ilginçtir ki bu cevap değil. Evinize hayat katan çoğu zaman küçük ve tamamlayıcı eşyalar olur. Yani perdeler, nevresim takımları, çarşaflar, halılar, yastıklar ve battaniyeler tahmin ettiğinizden çok daha fazla değişikliğe sebep oluyorlar. Evimizin havasını ısıtan tekstiller… Üstelik kendimizi iyi hissetmemizi de sağlıyorlar. IKEA, 2013 kataloğunda tekstillerle yenilenen yaşamı ve tekstillerin yaşama kattığı rengi ve yeniliği kutluyor. Battaniyeden, halıya, perdeden havluya kadar tüm tekstilleriyle IKEA, yeni bir yaşamı kapınıza getiriyor.

“IKEA evinizde nasıl sayısız kombinasyonlar yaratabileceğinizi anlatıyor”
IKEA’nın Ülke İç Mekan ve Görsel Tasarım Müdürü Itır Aksu, “Evde keyifli alanlar yaratmak için güzel tasarımlı mobilya seçiminden çok daha fazlası gerekiyor. Fakat evde bir yenilik yaratmak için de tasarlanan değişiklikler zaman ve bütçe açısından her zaman çok kolay olmuyor. IKEA, 2013 “Tekstille Yenilenen Yaşam” konseptiyle ürün gamında yer alan çok çeşitli metrelik kumaşlar, kırlentler, masa örtüleri ile yatak tekstilleriyle evinizde nasıl sayısız kombinasyonlar yaratılabileceğini anlatıyor”dedi.
 
Deniz Berdan: IKEA tekstil ürünleriyle sonsuz tasarım yapabilirim
Deniz Berdan, “Bu yıl IKEA’nın ev tekstili ile değişim yılı olması nedeniyle, IKEA Türkiye tarafından bana defile ve enstalasyonun bir arada olduğu bir performans yapma önerisi geldi. Alternatif malzemelerle çalışmayı sevdiğimizi az çok tanıyanlar biliyor ama IKEA’nın binlerce çeşit ürününü  sınırsız kullanma fikri bizi çok heyecanlandırdı. Aslında ev dekorasyonunda ortama en çok sıcaklık katan malzemelerden biri ev tekstil ürünleridir.  IKEA’nın 2013 yılınının teması olan ev tekstil ürünleri ve aksesuarları ile ’evinize hayat getirin‘ mottosunu en eğlenceli şekilde yansıtmayı planladık. Tamamı ev tekstil ürünleri ile hazırlanmış kostümleri alternatif malzemelerle işleyerek görsel bir zenginlik yarattık. Şovda kullanılacak kostümlerin tamamı; tüm kullandığımız ürünler, fikirler ve her türlü malzeme IKEA ürünleri ile hazırlandı” dedi.

Berdan şöyle devam etti: “Ev tekstil ürünleri ile hazır giyime bir koleksiyon hazırlama arasında çok fark var. IKEA’nın tekstil ürünleri bu sene o kadar güzel ki sadece giysi değil kostümler bile ortaya çıkabiliyor. Evlerde neler yapılabilir siz hayal edin! Burada kendinize sınırlar koymanız gerekmiyor. Ben bu projede iki keyfi bir arada yaşadım. Ev tekstilinde sınırsız fikir ve düşünce özgürlüğü ile kostüm hazırlamaktan daha zevkli ne olabilir ki?”

Berdan enstalasyon hakkında da, “Burada yaptıklarımızı bir tablonun parçası gibi kurguladık. Sahne ve kostümler bir araya geldiğinde  bir tablo oluşturuyorlar aslında. Kostümler ise bu tablonun ve mekanın parçaları” diye konuştu.

Dans, enstalasyon ve moda bir arada
Devlet Opera ve Balesi’nden Arkın Zırek, Özlem Ovacıklı ve Göknur Küçüktürkmen’in danslarıyla eşlik ettiği performansın koreografisini Uğurkan Erez yaptı. Erez, “IKEA’nın dekorasyon anlayışını bir moda şovuna taşımak, hele ki bunu Türkiye’de gerçekleştirmek benim için çok farklı ve keyifli bir iş oldu” dedi.

Defilede Çağka Şıkel, Özge Ulusoy ve yedi model görev aldı.

IKEA 2013 kataloğunun yenilikleri
2013 yılında, 208 milyon kopya olarak basılarak Türkiye dahil 40 ülkede dağıtılan yeni IKEA kataloğu, 29 dilde hazırlanarak tüm dünyada IKEA severlerle buluşuyor. Türkiye’de kapıdan kapıya sistemiyle sahiplerini bulan katalog, yepyeni fikirlerle tüketicilere ilham kaynağı oluyor.

2013 IKEA kataloğu, evdeki günlük yaşamdan ihtiyaçlara değinerek meraklılarına ücretsiz binlerce dekorasyon fikrini ulaştırmayı hedefliyor. Yeni IKEA kataloğunda IKEA mimarlarının, yenilenmenin fikirle gerçekleşebileceğini vurgulayan “iş fikirde bitiyor” başlığı altında ilham kaynağı fikirleri de yer alıyor.

Akıllı telefonlara ve tablet PC’lere de indirilebilen IKEA katalog uygulaması sayesinde kullanıcılar 2013’ün yeniliklerini animasyonlu şekilde de inceleyebiliyor.




İlgili etiketler : Ikea, Tekstille Yenilenen Yaşam, 2013 Kataloğu,

Haber Sahibi

IKEA
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2012
  • Trafik

    : 2805

Diğer IKEA Haberleri

Benzer Haberler

  • Migros Migros İyi Yaşam Gezileri Çocuklara İyi Gelecek!

    Migros İyi Yaşam Gezileri Çocuklara İyi Gelecek!

    İyi Yaşam Gezileri Çocuklara İyi Gelecek! Migros , daha iyi bir yaşam için 28-29 Mayıs'ta İyi Yaşam Gezileri 'nde çocuklarla buluşuyor. Çocukların sağlıklı beslenmesi ve market alışverişin...
    24 Mayıs 20161582 defa incelendi
  • Kanyon AVM Doğal Yaşam Günleri Kanyon'da

    Doğal Yaşam Günleri Kanyon'da

    Kanyon, ikincisi gerçekleşecek olan “Doğal Yaşam Günleri” ne ev sahipliği yapıyor. Doğal ve organik ürünlerin sergileneceği stantların yanı sıra alanında uzman isimler eşliğinde gerçekleşec...
    14 Kasım 20181210 defa incelendi
  • intel Mobil Cihazımız Olmadan Tatile Çıkamıyoruz!

    Mobil Cihazımız Olmadan Tatile Çıkamıyoruz!

    Intel tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptırılan araştırmaya göre, seyahat edenlerin yaklaşık yarısı yanlarında mobil cihazları olmadığında kendilerini tedirgin hissediyor. Her 4 ...
    15 Ağustos 20121930 defa incelendi
  • Kipa Kipa ve TEGV İşbirliğiyle

    Kipa ve TEGV İşbirliğiyle "İyi Yaşam Eğitim Projesi" Başlıyor

    Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Kipa üç yıl sürecek “İyi Yaşam Eğitimi Projesi”ni başlattı. Proje çerçevesinde 160 bin çocuğa, kişisel gelişim, sağlıklı beslenme, fiziksel egzersi...
    11 Ekim 20131706 defa incelendi
  • Akasya AVM Ünlü Diyetisyen Pierre Dukan Akasya Acıbadem'e Geliyor

    Ünlü Diyetisyen Pierre Dukan Akasya Acıbadem'e Geliyor

    Anadolu yakasının çekim merkezi Akasya Acıbadem etkinlikler serisine bir yenisini daha ekliyor. Ünlü diyetisyen Pierre Dukan Cumartesi günü Akasya’ya geliyor. Sağlıklı yaşamın ipuçları ve ki...
    6 Kasım 20141908 defa incelendi