Güvenlik Butonu Projesi İle Kadınlar Koruma Altında

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2318 defa incelendi
  • Puan : star star star 38 incelemede 3,16 puan almıştır.
T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,T.C. İçişleri BakanlığıEmniyet Genel Müdürlüğü ve Avea işbirliği ile yapılan “güvenlik butonu“projesi; T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Avea CEO’su ErkanAkdemir’in attıkları imza ile hayata geçti. Bursa’da düzenlenen imza töreninin ardından “Şiddet Mağdurlarının Korunmasında Elektronik Destek Sistemi”nin pilot uygulaması Adana ve Bursa illerinde başlatıldı

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,T.C. İçişleri BakanlığıEmniyet Genel Müdürlüğüve Avea işbirliği ile hayata geçirilen “güvenlik butonu” projesitanıtım toplantısı Bursa’da yapıldı.
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, şiddet gören kadınların ihtiyaç halinde güvenlik butonuna basarak polisle irtibata geçmesini sağlayan güvenlik butonu projesinin pilot uygulaması Bursa ve Adana’da hayata geçiyor.

İlk etapta bu iki ilde dağıtılacak güvenlik butonu, mahkeme kararıyla şiddete maruz kalan kadınlara verilecek. Cihaz, kadınların ihtiyaç duydukları andabutona basması ile GPS uydularından aldığı son konum bilgisini 155 Polis İhbar Merkezi’ne iletecek. Polis, çift yönlü başlatılan konuşma ile mağduriyeti gidermek üzere, alınması gereken acil önlemleri alarak seri müdahalede bulunabilecek.
Güvenlik butonları içerisineyerleştirilen Avea SIMCardlarısayesinde iseGPS uydularından alınan konum bilgileri;GPRS verisi olarak,Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan tamamen güvenli ve hızlı bir kapalı veri iletim devresi aracılığıyla sağlanacak.GSM, GPRS ve GPS’in bir araya geldiği proje;yardım almak isteyen kişiyle emniyet güçlerini en hızlı biçimde buluşturuyor. Konum bilgileri ve veri akışının anında emniyet güçlerine iletildiği proje, yardım almak isteyen kişiye mümkün olduğunca kısa sürede ulaşılmasına imkan veriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinprojenin tüm detaylarının paylaşılarak pilot uygulamanın başlatıldığı basın toplantısında, şiddetin ve özellikle de kadına yönelik şiddetin azaltılmasını öncelikli görevleri olarak gördüklerinin altını çizdi.

Şiddete uğradığı için hakim tarafından "Teknik yöntemlerle takip edilmeli" kararı alınanlara buton dağıtılacağını belirten Bakan Fatma Şahin; "Güvenlik butonu aktif olduğu andan itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü'nün MOBESE kameraları kendisini takip etmeye başlayacak. Butonla sesli ve mesajla görüşme imkanı olacak. Bursa ve Adana'da yapılacak uygulamanın sonuçlarına göre 81 ile yaygınlaştırılacak. İnsanların eğitilmesi, zihinsel dönüşümünün sağlanması, gerektiğinde polis görevlendirilmesi gibi bir sürü yöntem var. Teknik yöntemler de bunlardan birisi. Buna bastığınızda başınızda polis belirmeyecek. Ama en önemlisi caydırıcı olacak ve kadının güvenini arttıracak. Güvenlik butonunun nasıl kullanılacağı kadınlara anlatılacak"dedi.

Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanununun en önemli maddelerden birinin teknik takip olduğunu vurgulayan Bakan Şahin; sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bu konudaki ilgili çalışmamızı dünya genelindeki ülkelerde uygulanan örnekleri tek tek inceleyerek yürüttük. Bakanlık çalışanlarımızın kontrolünde; Bursa ve Adana'da sistemi kullanacak personelin eğitimi ve teknolojik bağlantının takip ve uygulaması eğitimlerini yürütüldü. Bursa ve Adana’daki pilot çalışma sonrasında eksiklikleri tespit edeceğiz. Sonuçta eksik yanlarımızı gidererek daha da güçlü bir kurulum sağlayabileceğiz".

8 Mart 2012’de TBMM’de oybirliği ile çıkarılan Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanununun önemine değinen Bakan Şahin; bir tarihi dönüm noktasının daha yaşandığını söyledi.

Bakan Şahin;“Şiddete sıfır toleransı politikamızın ana ekseni olarak görüyoruz. Yasal altyapının temelinde büyük bir mücadele alanı var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı el ele çalışıyoruz. Şiddetle mücadele topyekun bir seferberlik gerektiriyor. 74 milyonun sahiplenmediği, hiçbir mücadeleyi kazanamayacağımızı biliyoruz. Kadın ve erkeğin nimeti külfeti paylaştığı kadının ve erkeğin insan haklarının korunduğu bir sistem kurulmadığı sürece dünyanın en kapsamlı en iyi yasasını çıkarsak da bir şey değişmez. Toplum bilincinin oluşturulması, farkındalığın artırılması gerektiğine inanıyoruz. Alınan tüm önlemlere rağmen yine de şiddet yaşanıyorsa, önleyici ve koruyucu tedbirleri almamız kaçınılmaz. Bugün pilot uygulama, şiddet mağduru olan kadınlarımızı rahatlatacak, kendilerini güvende hissettirecek ve şiddet uygulayanlar açısından da caydırıcı olacaktır” diye konuştu.

“Avea’nın teknolojisini sağladığı proje ile şiddet gören ya da şiddet tehdidi altında olan kadınlara ‘yalnız değilsiniz’  denecek
İmza töreninde konuşma yapan Avea CEO’su Erkan Akdemir“Bu proje bizim için en çok da manevi anlamda büyük önem taşıyor. En önemli toplumsal sorunlardan biri olarak gördüğümüz kadına yönelik şiddetin çözümüne katkı sağlıyor olmanın bizim için değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Şiddetin hiçbir türlüsünü onaylamak mümkün değil. Hele dekadına yönelik şiddeti… Ancak ne yazık ki bu sorunla sık sık karşılaşıyoruz.  Bu nedenle gerçeklerden kaçmak ya da görmezden gelmek yerine üstüne giden ve çözüm arayan böylesine kollektif bir hareketin içinde yer almak bizim için çok önemli. Bu noktada böylesi bir projeyi gündeme getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve Bakanımız Sayın Fatma Şahin’e, projeye destek sağlayan İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü’neve Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin’e ve ülkemiz ve kadınlarımız nezdinde teşekkür ederim” dedi.
Avea’nın, teknolojisiyle yardım almak isteyen kadınların cebinde bir koruyucu kalkan görevi gördüğünü söyleyen Akdemir sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü odağımız teknoloji olsa da işimiz insan. İşte bu yüzden de Avea için gerçek amaç ve başarı; rakamların ötesinde insanlara sağladığı sosyal katkıda yatıyor. Avea, içinde yer almaktan gurur duyduğu bu proje ile şiddet gören ya da şiddet tehdidi altında olan kadınlara ‘yalnız değilsiniz’ diyor. Türkiye’nin tüm noktalarında iletişim hizmeti vermek yetmez, Türkiye’nin her noktasına çözüm taşıyarak teknolojiyi hayatımıza katmak gerekir. Avea olarak biz Türkiye’nin ‘çözüm gücü’ en yüksek operatörü olmak için çalışıyoruz. Ve bu yolda bakanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yürüyoruz. Avea mühendislerinin gayretli çalışmaları meyvelerini vermeye başladı”.

Yerli çözümlerle geliştirildi
Avea’nın yenilikçi ve çözüm odaklı yaklaşımıyla tasarlananuygulama, ihtiyaç duyulan cihazların elektronik dizaynından, donanım ve sunucu yazılımlarına tamamen yerli çözümler ile geliştirildi.Pilot projede konumlandırılan cihazlar ve cihazlarla kullanılacak Avea hatlarının ses ve data trafikleri ise ücretsiz olarak karşılanacak.




İlgili etiketler : Avea, Güvenlik Butonu, Güvenlik Butonu Projesi, Güvenlik Butonu Nedir,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 18 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2012
  • Trafik

    : 2318

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell Turkcell Güvenlik Servisleriyle Hem Kendiniz Hemde Sevdikleriniz Güvende!

    Turkcell Güvenlik Servisleriyle Hem Kendiniz Hemde Sevdikleriniz

    Turkcell, mobil güvenlik hizmetlerini tek bir uygulamada birleştirdi. Turkcell Güvenlik adını taşıyan uygulama sayesinde iPhone ve Android destekli akıllı telefon kullanıcısı Turkcell’liler ...
    27 Ağustos 20131978 defa incelendi
  • Akbank Akbank'tan Sahteciliğe Karşı Yeni Çözümler

    Akbank'tan Sahteciliğe Karşı Yeni Çözümler

    Türkiye’de bankacılığın lideri Akbank, kullanmakta olduğu FICO Falcon Fraud Manager’ın kullanımını genişletiyor. Böylece Akbank, tek bir sistem kullanarak her müşterinin kart işlemleri, çevr...
    17 Haziran 20141697 defa incelendi
  • Exper Exper 500TL Virüssüzlük Garantisi Sunuyor

    Exper 500TL Virüssüzlük Garantisi Sunuyor

    Yenilikçi teknoloji markası Exper, internet güvenliği konusunda dünyanın en büyük firmaları listesinde yer alan ABD merkezli Comodo ile gerçekleştirdiği anlaşma ile dünyada ilk kez bilgisaya...
    29 Ağustos 20131881 defa incelendi
  • Airfel Airfel Kombilerde 13 Güvenlik Sensörü

    Airfel Kombilerde 13 Güvenlik Sensörü

    İklimlendirme sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından Daikin’in Airfel markalı kombileri 13 emniyet sensörü ile evleri güvenle ısıtıyor. Airfel, tüm ürünlerinde uyguladığı güvenlik, yük...
    1 Ekim 20122173 defa incelendi
  • IKEA IKEA, PATRULL Güvenlik Kapılarını Geri Çağırıyor.

    IKEA, PATRULL Güvenlik Kapılarını Geri Çağırıyor.

    Ürün güvenliğini son derece ciddiye alan IKEA, PATRULL güvenlik kapısı alan müşterilerine, ürünü kullanmamaları ve ücretini geri almak üzere en yakın IKEA mağazasına götürmeleri için çağrıda...
    23 Haziran 20161509 defa incelendi