Avea, Yeni Bayilerle Kırşehir'i Mobilşehir Yapacak

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1896 defa incelendi
  • Puan : star star star 42 incelemede 2,6 puan almıştır.
2011 yılında yatırım atağını başlatan Avea, 2012 yılındaki büyümesine frene basmadan devam ediyor. Türkiye genelinde 625’e yakın bayiye yeni mağaza konseptini uygulayarak bayi sayısını 915’e çıkaran Avea, 14 binin üzerinde ulusal çapta zincir mağazada Avea markasını müşterilerle buluşturuyor. Avea, 2012 yılı yatırımlarını, Kırşehir’de 2 yeni Avea İletişim Merkezi açılışı ile sürdürdü.

Avea’nın Kırşehir’de gerçekleştirdiği bayi açılışları, AKP Milletvekili Abdullah Çalışkan, AKP Milletvekili Muzaffer Arslan, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Metin Aşık ve Avea CEO’su Erkan Akdemir’in yanı sıra Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 50 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi.

Açılışlar kapsamında mobil teknolojiler alanındaki gelişmelerin Kırşehir'e doping etkisi yaratacağını belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Avea olarak bugün buradayız, çünkü ekonomik kalkınmanın yolu günümüzde, mobil internet ve mobil teknolojileri en iyi şekilde kullanmaktan geçiyor. Bugün burada bu açılışları yapıyoruz. Sağlık, teknoloji ve eğitim gibi teknolojik yatırımları Kırşehir’e çekmenize destek olabilmek için, Avea teknoloji partneriniz olmaya hazır”  dedi.

Avea’nın istihdam ekosistemi 45 bini geçti
Avea İletişim Merkezi açılışlarını Kırşehir’de gerçekleştiren Akdemir, bayi yatırımları ile bölge için istihdam yaratmanın, yatırımın karşılığını almak kadar mutluluk verici olduğunu belirtti. Akdemir, yatırımlara paralel olarak 1000 üzerinde ilave istihdamla ekonomiye katma değer yarattıklarının altını çizdi. Bölgeye yapılan satış yatırımları sayesinde Avea abonelerinin almış oldukları hizmet kalitesinin de önemli ölçüde arttığına değinen Akdemir; yeni mağaza konseptleri ve renovasyon çalışmalarının yansıması hakkında da; “Türkiye genelinde 625’e yakın bayiye yeni mağaza konseptini uygulayarak bayi sayımızı 915’e çıkardık. Bugün 14 binin üzerinde ulusal çapta zincir mağazada Avea markasını müşterilerle buluşturuyoruz. Çağrı merkezi sayımızı 8’e, istihdam sayısını ise; 2500’e yükselttik. 2012 yılı ilk çeyreğinde Avea’nın doğrudan ve dolaylı olarak yarattığı istihdam yaklaşık 6 bine ulaştı. Distribütör, Avea Dağıtım Merkezi, Avea İletişim Merkezi, Avea Satış Noktası ve Avea Anahtar bayilerimizi de eklediğimizde bu sayı 45 bini geçiyor”  dedi.

2012 yılı ilk 3 aylık verilerine göre Kırşehir’de abone başı aylık ortalama konuşma süresi ise; 210 dakika olarak gerçekleşti.

Kırşehir abonelerine ait çarpıcı bazı rakamlar
· 25 yaş altı Avealı’lar, Kırşehir’in toplam ses trafiğinin %16’sını yaratıyor.
· Kırşehir, İç Anadolu Bölgesi’nde en çok konuşan 10 il arasında yer alıyor.
· Kırşehir’de 2012 1. çeyrek’te, kişi başı ayda ortalama 289 SMS atılmış.
· Kırşehir’de abone başına 387 SMS ile kadınlar, erkeklerden %61 daha fazla SMS atmış.
· Kırşehir, İç Anadolu Bölgesi’nin en çok SMS atan 11. ili.
· 25 yaş altı Avealılar, Kırşehir toplam SMS trafiğinin yüzde 41’ini oluşturuyor.
· Erkekler, kişi başı ortalama 27 MB ile kadınlardan %44 daha fazla mobil internet kullanmış.
· 25 yaş altı Avealılar, Kırşehir toplam mobil internet trafiğinin %35’ini oluşturuyor.
· Kırşehir, İç Anadolu Bölgesi’nde en çok mobil internet kullanan 9. İl konumunda.
· Kırşehir’deki her 5 Avea abonesinden birinde akıllı telefon bulunmakta (Akıllı telefon sahiplik oranı %19).
· Bu sayede, Kırşehir İç Anadolu Bölgesi’nde akıllı telefon sahipliği en yüksek 10. İlimiz.
· Kırşehir’deki Avealıların %33’ü 3G abonesi.
· Kırşehir’deki tablet sahipliği İç Anadolu Bölgesi’nde 12. il konumunda.


İlgili etiketler : Avea, Kırşehir Avea İletişim Merkezi,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Mayıs 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mayıs 2012
  • Trafik

    : 1896

Diğer Avea Haberleri