Avea, Türkiye'nin ilk "Müzik Blogları Fikir Takımını" Kurdu!

  • 13 yıl önce eklendi
  • 1742 defa incelendi
  • Puan : star star star 33 incelemede 3,42 puan almıştır.
Evrensel dil olan müziği farklı boyutlarıyla 6 yıldır sahiplenen Avea, müzik yazan bloggerlarla geçen yıl sonu başlattığı “Tea&Talk Buluşmaları”na 2012 yılında da devam ediyor. Blog yazarlarının görüşleri ile sinerji yaratmayı hedefleyerek “Müzik Blogları Fikir Takımı” projesini hayata geçiren Avea, bu kapsamda her ay düzenlenecek “Tea&Talk Buluşmaları”nda ise bloggerlarla fikir alışverişinde bulunacak.

“Tea&Talk Buluşmaları” adı verilen toplantılarda müzik üzerine yazan bloggerlar ile biraraya gelen Avea, müzik üzerine kafa yoranların “fikir takımı” olma yolunda müziği çok yönlü ele alarak pek çok konuyu masaya yatırmayı hedefliyor.

Ocak ayında yapılacak toplantının konusu ise müzik prodüktörlüğü olacak. “Sihirli Değnek, Müzik Prodüktörü” başlıklı toplantıda müzik prodüktörü ile aranjörün farkları; Türkiye'de müzik prodüktörlüğü nasıl işliyor, müzik prodüktörünün görevi nerede başlıyor gibi konuların yanı sıra yapımcı, sanatçı ve müzikal prodüktör üçgeninde yaşananlar da konuşulacak.  

Projenin temeli 2011 ekim ayında atıldı…

Tolga Akyıldız’ın moderatörlüğünde yürütülen toplantıların temeli ise Ekim 2011 tarihinde atıldı. Ekim ayında gerçekleşen ilk buluşmada “Müziği Yazmak” başlığında konuşmacılar Naim Dilmener, Zülal Kalkandelen ve Murat Meriç, “İnternet ortamında müzik yazarı olmanın avantaj ve dezavantajları”, “Değişen endüstri koşullarında müzik yazarı tanımı değişmeli midir”, “Yazarın nesnelliği nerede biter” gibi soruların yanıtlarını aradılar.

Kasım ayında konuşmacılar Aylin Aslım, Erdem Yener ve Bora Yeter “Müzisyen ve Sosyal Medya” başlığında; “Bugünün popüler müzisyenleri sosyal medyayı yeterince doğru kullanabiliyor mu”, “Facebook, fan sitelerinin yerini alacak mı”, “Sosyal medyada PR stratejisi yaratmanın incelikleri neler”, “Twitter'da kendin olmak ne kadar mümkün” gibi konu başlıklarını bloggerlarla tartışmaya açtılar.

Aralık ayındaki “Tea& Talk Buluşmaları”nda konuşmacılar Sony Müzik Genel Müdürü Şemsettin Göktaş, Avrupa Müzik Genel Müdürü Cengiz Erdem ve Mü-YAP Başkanı Bülent Forta, “Internette Müzik Platformlarının Geleceği” gibi iddialı bir konuyu çok geniş bir perspektiften değerlendirme şansı buldular.


İlgili etiketler : Avea, Müzik Blogları Fikir Takımı,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Ocak 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 1742

Diğer Avea Haberleri