Yazın Gelmesiyle Navigasyon Satışları Arttı.

  • 11 yıl önce eklendi
  • 8251 defa incelendi
  • Puan : star star star 15 incelemede 2,87 puan almıştır.
Sora sora Bağdat bulunur’ deyimini ortadan kaldıran navigasyon cihazlarına olan ilgi özellikle yaz tatili dönemi öncesinde artış gösteriyor. Ancak pek çok otomobil üreticisinin bu cihazları dahili donanım olarak sunmaya başlamasının yanı sıra telefon ve tabletlerde kullanılan navigasyon uygulamaları, pazarın büyüme yüzdesinin düşük kalmasına neden oluyor.  

Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir’in verdiği bilgilere göre, ülkemizde gerçekleşen navigasyon cihazı satışlarının ortalama yüzde 75’i teknoloji marketleri aracılığıyla yapılıyor. Satışların özellikle Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında arttığını belirten Erdemir, “Navigasyon cihazı satışları Ağustos’tan itibaren düşmeye başlıyor. Teknoloji marketlerinde yaz mevsiminde ayda ortalama 17 bin cihaz satılırken, bu rakam kış aylarında ayda 11 bin adede kadar düşüyor” diye konuştu.

Fiyatlar yüzde 15 geriledi

Navigasyon cihazı fiyatlarının bir önceki yıla oranla yüzde 15 gerilediğini söyleyen Erdemir, “Fakat fiyatlardaki bu düşüş pazarın beklenen oranlarda büyümesini sağlamıyor. Bundaki en büyük nedenlerden biri otomobil üreticilerinin artık navigasyon cihazlarını opsiyonel bile olsa dahili donanım olarak sunması. Ayrıca akıllı telefonlarda ve tabletlerde yer alan navigasyon uygulamaları da pazarın cihaz satışlarını büyüme oranı üzerinde düşürdü. Büyüme yüzde 10’lar seviyesinde kaldı. Bu da teknoloji pazarının genel büyüme düzeyinin altında kalıyor. Navigasyon cihazları kısa vadede kendilerini yenileyip tablet formatına geçmedikleri takdirde düşüşün devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Erdemir, Türkiye’de navigasyon cihazı pazarında altı markanın baskın konumda bulunduğunu; bunlardan en çok satanların ise Piranha, Navitech, Goldmaster ve TomTom markaları olduğunu sözlerine ekledi.




İlgili etiketler : Gold, Gold Navigasyon. Yol Bulma Cihazı. Navigasyon. Otomobil Navigasyon Cihazı.,

Haber Sahibi

Gold
  • Eklenme Tarihi

    : 1 Temmuz 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 1 Ağustos 2013
  • Trafik

    : 8251

Diğer Gold Haberleri