Teknolojil Ürünlerde, En Çok Satılan Ürün Cep Telefonu

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1979 defa incelendi
  • Puan : star star star star 21 incelemede 3,71 puan almıştır.
Her ay en az 1 milyon adet ürünün satıldığı cep telefonu segmenti, Türkiye’de teknolojik ürünler pazarının liderliğini elinde bulunduruyor. Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir’in verdiği bilgilere göre, Türkiye pazarındaki cirosal ürün dağılımında, cep telefonu segmenti yüzde 34 gibi yüksek bir oranla pazarın lideri konumunda bulunuyor. En yakın takipçisi beyaz eşyanın oranı yüzde 23 seviyesinde. Teknoloji marketleri pazarında ise yüzde 27’şerlik payları ile cep telefonu ve TV ilk sırayı paylaşıyor.

Markalar üst üste piyasaya sundukları modellerle kıyasıya rekabeti sürdürürken, veriler Türkiye’deki tüketicilerin cep telefonlarına olan büyük ilgisini de gözler önüne seriyor. Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir’in verdiği bilgilere göre, her ay en az 1 milyon adet ürünün satıldığı cep telefonu segmenti, teknolojik ürünler pazarının liderliğini elinde bulunduruyor.

Teknoloji ürünlerinde tüm Türkiye pazarındaki cirosal ürün dağılımına bakıldığında, cep telefonu segmentinin yüzde 34 gibi yüksek bir oranla pazarın lideri konumunda bulunduğunu belirten Erdemir, “Beyaz eşya, yüzde 23’le cep telefonunu takip ediyor. İnternete bağlanabilen, tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi çeşitli uygulamaları çalıştırabilen ve 3 boyutlu görüntü verebilen Smart TV’lerin ülkemizde gördüğü ilginin de yardımıyla TV segmenti, yüzde 16 ile pazarda üçüncü sırada bulunuyor. Cirosal ürün dağılımında dizüstü bilgisayarların payı yüzde 10, küçük ev aletlerinin ise yüzde 7 seviyesinde. Satışları artmaya devam eden ve dizüstü bilgisayarların en büyük rakibi olarak gösterilen tabletlerin payı ise yüzde 3 seviyesinde bulunuyor. Cep telefonlarının kameralarının gelişmeye devam etmesinin de etkisiyle, fotoğraf makinesi segmentinin payı yüzde 2’ye kadar düşmüş durumda” diye konuştu.

Teknoloji marketlerinde lider cep telefonu ve TV
Türkiye pazarı genelinde olduğu gibi teknoloji perakendeciliği pazarında da cep telefonunun lider olduğuna değinen Erdemir, “Teknoloji marketlerinin oluşturduğu pazardaki cirosal ürün dağılımına baktığımızda, ilk sırada yüzde 27’lik oranları ile cep telefonu ve TV segmentlerini görüyoruz. Dizüstü bilgisayarların sahip olduğu yüzde 20’lik pay, bu ürünlerin teknoloji marketlerinin ciroları içinde ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu da ortaya koyuyor. Bu üç segmentin başı çektiği listede tablet yüzde 6, küçük ev aletleri ve beyaz eşya yüzde 4’er paya sahip bulunuyor. Fotoğraf makinelerinin payı ise yüzde 3 seviyesinde” dedi.

Gold Teknoloji Marketleri özelindeki cirosal ürün dağılımının da teknoloji perakendeciliği pazarının geneline benzer bir tabloya sahip olduğunu söyleyen Erdemir, “27 ildeki mağazalarımızın verilerine göre, yüzde 29’ar orana sahip cep telefonu ve TV segmentlerini yüzde 24 ile dizüstü bilgisayar izliyor. Tabletlerin ve fotoğraf makinelerinin ciromuz içindeki payı yüzde 6, küçük ev aletlerinin ise yüzde 1” diye konuştu.

Markalar pazarında Samsung önde
Ciro bazında markalar pazarının liderinin şu an yüzde 45,6 ile Samsung olduğunu kaydeden Erdemir, “Samsung’u yüzde 28 ile Apple ve yüzde 13,7 ile Nokia takip ediyor. Mart Nisan ayları ile Ramazan ve Kurban bayramlarının olduğu aylar hariç, cep telefonlarının tüm Türkiye’deki satış adetleri ayda 1 milyonun altına düşmüyor. Ülkemizde cep telefonu pazarında bugüne dek gerçekleşen en yüksek satış ise 1 milyon 82 adet ile 2013’ün Ocak ayında gerçekleşti. Cep telefonu alışverişlerinin yüzde 15’i kadınlar tarafından yapılıyor. Kadınların teknoloji mağazalarından en çok aldığı ürünler küçük ev aletleri oluyor” dedi.




İlgili etiketler : Cep Telefonu, Gold,

Haber Sahibi

Gold
  • Eklenme Tarihi

    : 11 Haziran 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2013
  • Trafik

    : 1979

Diğer Gold Haberleri