Yapı Kredi Şubelerinde İşitme Engellilere İşaret Diliyle Hizmet

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2566 defa incelendi
  • Puan : star star star 72 incelemede 3,4 puan almıştır.
Yapı Kredi, Türkiye’de engellilere yönelik ilk ve en kapsamlı bankacılık programı olan Engelsiz Bankacılık çerçevesinde başlatılan yeni projesi “Konuşmak Elimizde”yi hayata geçirdi. Proje kapsamında Yapı Kredi çalışanlarına Yapı Kredi Bankacılık Akademisi tarafından İşitme Engelliler Federasyonu işbirliği ile verilen işaret dili eğitimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Eğitimlerin ardından engelli müşterilere daha rahat ve hızlı bir şekilde hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Yapı Kredi’nin “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışı doğrultusunda sektörde bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiği Engelsiz Bankacılık Programı çerçevesinde düzenlenen “Konuşmak Elimizde” eğitimleri tamamlandı. Proje kapsamında, Ankara’da 3, İstanbul’da 11 olmak üzere toplam 14 eğitim programıyla Yapı Kredi çalışanlarına işaret dili eğitimi verildi. Gönüllü şube çalışanlarına verilen işaret dili eğitimi sayesinde, işitme engelli vatandaşların bankacılık işlemlerini daha rahat ve hızlı gerçekleştirmesine olanak sağlanıyor. Engelsiz Bankacılık Programı’nın “Konuşmak Elimizde” eğitimlerine katılan Ankara’dan 38, İstanbul’dan 141, toplam 179 Yapı Kredi çalışanı İşitme Engelliler Federasyonu tarafından sertifika aldı.

Yapı Kredi’nin 2008 yılında engelli vatandaşların bankacılık hizmetlerine daha kolay ve çağdaş bir biçimde ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Engelsiz Bankacılık programı kapsamında, bugün 38 ilde 191 adet Görme Engellilere Yönelik Engelsiz ATM ve 13 farklı ilde 16 adet Ortopedik Engellilere Yönelik Engelsiz ATM ile hizmet veriliyor. Ayrıca işitme engellilere yönelik Online Chat hizmetinden 2000’den fazla kayıtlı müşteri yararlanıyor. Bunun yanı sıra dünya çapında ilk defa Yapı Kredi tarafından hizmete sunulan Görme Engellilere Yönelik Engelsiz POS ile de görme engellilere kredi kartı işlemlerini güvenli ve kolay şekilde gerçekleştirme imkanı sağlanıyor. 2011 yılında hayata geçirilen engelsizbankacilik.com web sitesi ise, Türkiye’deki engelli vatandaşların finans sektörüne erişimini kolaylaştırarak bu alandaki gelişmeleri ve yenilikleri günü gününe duyuruyor.

Engelsiz bankacılık alanında sektöre örnek teşkil eden Yapı Kredi, Türkiye Bankalar Birliği’nde tüm bankaların katılımı ile oluşturulan Bankalar Birliği Çalışma Grubu başkanlığını da yürütüyor.



İlgili etiketler : Yapı Kredi, Konuşmak Elimizde, Sosyal Sorumluluk,

Haber Sahibi

Yapı Kredi Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Temmuz 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2012
  • Trafik

    : 2566

Diğer Yapı Kredi Bankası Haberleri

Benzer Haberler