Yapı Kredi Private Banking, Koleksiyonerleri Bir Araya Getirdi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2262 defa incelendi
  • Puan : star star star 77 incelemede 3,13 puan almıştır.
Bankacılık sektöründe Sanat Danışmanlığı hizmetini ilk sunan Yapı Kredi Private Banking, düzenlediği sanat konferanslarına bir yenisini ekledi. 22 Mart Perşembe günü Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilen “Koleksiyonerlik Sanatı” temalı konferansa dünyanın önde gelen Mücevher Piyasası ve Koleksiyon Danışmanlarından Bruno Muheim, UniCredit Art Banking’den Sorumlu Direktör Domenico Filipponi ve sanat danışmanlığı da yapan koleksiyoner Nilgün Şensoy konuşmacı olarak katıldı. Yapı Kredi Private Banking ev sahipliğinde ve moderatörlüğünü Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Genel Müdürü Tülay Güngen’in gerçekleştirdiği konferansta kriz sonrası dünya sanat piyasasındaki gelişmeler ve mücevher koleksiyonculuğu ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Günümüzde bir sanat eseri ya da koleksiyon parçası satın alınırken yatırım boyutunun da düşünüldüğünü ve bu nedenle uzman tavsiyelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Yapı Kredi Özel Bankacılık Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, bu amaçla Yapı Kredi Private Banking bünyesinde sanat danışmanlığı hizmetini sunduklarını kaydetti. Konusunda uzman kişi ve kurumların desteğiyle koleksiyonerlere eserlerin değerlemesinden satın alacakları parçaların kredilendirilmesine, müzayedeler hakkında bilgilendirmeden eserlerin muhafaza ve teşhiri konusunda destek hizmetlere kadar geniş bir yelpazede danışmanlık verdiklerini belirten İmre Tüylü, 'Yatırım evreni giderek genişliyor. Yalnızca sanat eserleri değil mücevherler, değerli taşlar, antika eşyalar da yatırım aracı olarak kabul ediliyor. Bizler de düzenlediğimiz Sanat Konferansları aracılığıyla müşterilerimize sanat piyasalarındaki değişen trendler ve yatırım ortamındaki gelişmeler hakkında en güncel bilgiyi sunmayı hedefliyoruz' dedi.

Mücevher Piyasası ve Koleksiyon Danışmanı Bruno Muheim ise özellikle gelişmekte olan piyasaların mücevher yatırımına olan, artan ilgisini değerlendirdiği konuşmasında varlık portföylerinde artık daha fazla değerli taşların yer almaya başladığını söyledi. Özellikle farklı renkteki değerli taşların doğu ve Ortadoğulu alıcılar tarafından tercih edildiğini belirten Muheim, bunun piyasa fiyatlarını önemli ölçüde etkilediğine değindi. Muheim, mücevher fiyatlarının tasarımcı imzasına bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini, parçanın değerinin bir koleksiyona ait olması ya da daha önce tanınmış biri tarafından kullanılmış olmasına bağlı olarak da önemli ölçüde değiştiğini sözlerine ekledi.

Doğu’nun Yükselen Etkisi Dünya Sanat Piyasalarında da Hissediliyor
Sanatın yalnızca sanat olmadığını, gelişmiş piyasalarda uzunca bir süredir en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olarak da değerlendirildiğini belirten UniCredit Art Banking’den Sorumlu Direktör Domenico Filipponi, 2007 yılında başlayan küresel mali krizin özellikle güncel sanat eserlerinin fiyatlarını etkilediğini söyledi. Tüm piyasalarda olduğu gibi sanat borsalarında da bir dip yaşandığını belirten Filipponi, bu süreçte de ışığın yine Doğu’dan yükseldiğini ve başta Çin olmak üzere Rusya ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin talebiyle toparlanma yaşandığını sözlerine ekledi. Önümüzdeki 10 yılda bu trendin artarak sürmesini beklediklerini belirten Filipponi, sanat eserlerinin gelişmekte olan ülkelere doğru coğrafi göçünün hızlanacağını ifade etti.

Yatırım ortamının belirsizliğine ve durgunluğuna rağmen kriz döneminde de sanata kaynak ayrılmaya devam edildiğini belirten Filipponi, yüksek varlık sahiplerinin portföylerdeki sanat eserleri oranının bu dönemde yüzde 20’den 25’e, mücevher ve değerli taşların oranının ise yüzde 18’den 23’e yükseldiğini söyledi.

Bruno Muheim
Uluslararası mücevher piyasaları uzmanı gazeteci Muheim, The Art Newspaper ve İtalyan edisyonu Il Giornale dell’Arte gazeteleri için yazıyor. Aynı zamanda Sotheby’s Italya’nın Direktörlüğünü yürüten Muheim pek çok önemli kurumsal ve özel koleksiyonerin de danışmanlığını yapıyor.

Moda endüstrisinde de girişimci olan Muheim, kurucularından biri olduğu mücevher firması Daniele Cornaggia Jewels’ta Armani, Dior, Ferragamo, Givenchy, Valentino and Yves Saint Laurent için takı ve aksesuar tasarlayıp üretiyor.

Domenico Filipponi
UniCredit bünyesinde sanat bankacılığı alanında danışmanlık yapan Filipponi, Il Giornale dell’Arte gazetesinde gazeteci olarak başladığı kariyerine Milano’daki Christie’s müzayede evinin genel müdürlüğü göreviyle devam etti. 2004 yılından bu yana UniCredit müşterilerine danışmanlık veren Filipponi 2008’den bu yana sanat piyasaları hakkında yayın yapan bir radyo programı da sunuyor.




İlgili etiketler : Yapı Kredi, Private Banking,

Haber Sahibi

Yapı Kredi Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2262

Diğer Yapı Kredi Bankası Haberleri