Türkiye ve Avrupa'da bir ilk Axess Cepten Öde!

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3316 defa incelendi
  • Puan : star star 38 incelemede 2,26 puan almıştır.
Ülkemiz ve Avrupa da bir ilk olan Akbank Cepten Öde ile telefonunuz ve SIM kartınızı değiştirmeden, cep telefonunuzu kredi kartına dönüştürerek 35 TL altı ödemelerinizi temassız olarak yapabilirsiniz. Telefonunuza kredi kartı özelliği kazandırmak için, Blackberry 9700/9780 model telefonunuzun olması ve 4425’e SMS ile başvurmanız yeterlidir. Akbank Cepten Öde uygulamasını Axess, Wings ve Fish ürünlerimizden herhangi biri ve hatta uygun cep telefonu modeli kullanılması şartı ile ek kartlarınız için de talep edebilirsiniz.

Ülkemiz ve Avrupa da bir ilk olan Akbank Cepten Öde ile telefonunuz ve SIM kartınızı değiştirmeden, cep telefonunuzu kredi kartına dönüştürerek 35 TL altı ödemelerinizi temassız olarak yapabilirsiniz.

Telefonunuza kredi kartı özelliği kazandırmak için, Blackberry 9700/9780 model telefonunuzun olması ve 4425'e SMS ile başvurmanız yeterlidir.

Akbank Cepten Öde uygulamasını uygun cep telefonu modeli kullanılması şartı ile ek kartlarınız için de talep edebilirsiniz.

NFC nedir?
NFC (Near Field Communications: Yakın Alan Haberleşmesi) elektronik cihazlar arası iletişim amaçlı bir kısa mesafe kablosuz bağlantı teknolojisi standardıdır. NFC iletişimi ile iki NFC uyumlu cihazın birbirlerine birkaç santimetre yaklaştırılmasıyla data akışı sağlanır. Bu proje ile hafıza kartına yüklenen EMV uygulaması ve POS arasında kart bilgilerinin akışı NFC teknolojosi ile sağlanacaktır.+

Akbank Cepten Öde nerelerde kullanılır?
Tüm dünyadaki Visa Paywave temassız kart okuyucu sahibi mağazalarda, Akbank Cepten Öde ile temassız ödeme yapabilirsiniz. Hemde GSM operatörünüzün kapsama alanı dışındaki yerlerde dahi!

Hemen kur, hemen kullan! Akbank Cepten Öde kullanımı için öncelikle 2 farklı işlem gerçekleştirilmelidir.

  • Telefonunuzdaki eski hafıza kartının ve arka kapağın size gönderilen paketteki özel "hafıza kartı" ve " telefon kapağı" ile değiştirilmesi.
  • Akbank Cepten Öde uygulamasının telefona yüklenmesi.

 Hafıza kartını takıp, arka kapağınızı antenli arka kapak ile değiştirdikten sonra, Akbank Cepten Öde uygulamasını indirmek için;

1. Ana Menü'den Uygulamalar (Applications) seçilir.
2. Daha sonra sırasıyla Dosyalar (Files) ve Dosya Klasörleri (My Files) seçilir.
3. Dosya Klasörleri (My Files) altından Ortam Kartı (Media Card) seçilerek hafıza kartına ulaşılır.
4. Ortam Kartı (Media Card) içerisinden de Akbank Cepten Öde klasörüne girilir.
5. Bu klasördeki Akbank Cepten Öde.JAD uygulaması seçilerek, gelen ekranda İndir (Download) butonuna basılır.
6. Yükleme başarılı olarak sonuçlanana kadar tüm sorulara olumlu cevaplar verilerek uygulamanın kurulumuna izin verilir.

İleride kolay ulaşabilmeniz için Akbank Cepten Öde uygulamasını İndirilenler (Download) klasöründen Ana Menüye taşımanızı tavsiye ederiz.


Uygulama ile neler yapılabilir?
Akbank Cepten Öde uygulaması, telefonunuzun (ana) menüsünden seçilerek açıldığında, navigasyon düğmesini sağa veya sola yönlendirerek, aşağıdaki Akbank Cepten Öde menüleri arasında gezinebilirsiniz.

Ayarlar Menüsü
Bu menüde Cepten Öde uygulaması ile ilgili kullanım ayarlarınızı değiştirebilir ve kredi kartı bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Bu menüdeki bazı adımlarda güvenliğiniz için şifre girmeniz istenecektir.


İşlemler Menüsü
Bu alt menü içerisinde Akbank Cepten Öde uygulaması ile yaptığınız son işlemleri tarih ve saat, tutar ve para birimi olarak görüntüleyebilirsiniz.

Yardım Menüsü
Burada Cepten Öde uygulamanızın kullanımı ve temassız ödeme konusunda destek alabileceğiniz yardım kanalları belirtilmiştir.

Ödeme Menüsü

1. Kasiyere temassız ödeme yapacağınızı önceden bildirin.
2. Akbank Cepten Öde uygulamanızı açıp, Ödeme alt menüsüne girin.
3. Ödeme alt menüsünde, Akbnak Cepten Öde şifrenizi girerek "Devam" tuşunu tıklayın.
4. Temassız okuyucu üzerinde "Kartınızı Ödeme İçin Okuyucuya Yaklaştırın" ibaresinin belirmesini bekleyin.
5. Telefonunuzun anten yapıştırılan kısmını sinyal sesi duyana kadar okuyucuya yaklaştırın.



İlgili etiketler : Axess Cepten Öde, Akbank Cepten Öde, Axess, Wings, Fish,

Haber Sahibi

Axess
  • Eklenme Tarihi

    : 10 Haziran 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 10 Haziran 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2011
  • Trafik

    : 3316

Diğer Axess Haberleri

Benzer Haberler

  • Axess Wings Card Wings’ten Dünyaya Açılan Yenilikler

    Wings’ten Dünyaya Açılan Yenilikler

    Artık, Wings Mil Puan’larınızı Citi Mil Transfer Programı kapsamındaki havayollarında da kullanabilir, Citi World Privileges ile dünyanın pek çok ülkesindeki sayısız mağaza, otel, spa ve res...
    31 Mayıs 20114458 defa incelendi
  • Akbank Akbank Anlık Borsa Yeni iPad Çekiliş Sonuçları

    Akbank Anlık Borsa Yeni iPad Çekiliş Sonuçları

    2 - 31 Temmuz tarihleri arasında Borsa İşlemlerini, Akbank Anlık Borsa kanalından hisse senedi alım/satım işlemi yapanlar arasında düzenlenen çekiliş ile 10 kişiye Yeni Ipad 32GB Wi-Fi+4...
    15 Ağustos 20123218 defa incelendi
  • Akbank Akbank'tan Hisse Seneti İşlemi Yapanlar Kazandı!

    Akbank'tan Hisse Seneti İşlemi Yapanlar Kazandı!

    16 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında Akbank İnternet Şubesi veya Anlık Borsa'dan Hisse senedi işlemi yapanlar arasında düzenlenen çekiliş ile 1 kişiye IWC Erkek Saati, 1 kişiye Cartier Bay...
    15 Haziran 20123654 defa incelendi
  • Akbank Akbank Cep Şubesi Sony Playstation 3 Çekiliş Sonucu

    Akbank Cep Şubesi Sony Playstation 3 Çekiliş Sonucu

    1 - 29 Şubat tarihleri arasında Akbank Cep Şubesi'ne giriş yapanlar arasında gerçekleşen çekiliş ile 10 kişiye Sony Playstation® 3 Slim 320 GB oyun konsolu hediye edişmiştir. Sony Playstat...
    13 Mart 20123802 defa incelendi
  • Akbank Akbank iPhone Çekiliş Sonuçları - Kazananlar Listesi

    Akbank iPhone Çekiliş Sonuçları - Kazananlar Listesi

    Nisan ayında Akbank Direkt veya kredi kartı şifresiyle Akbank Direkt Mobil uygulamasına giriş yapanlar arasında düzenlenen çekilişle 15 kişiye iPhone 5 hediye edilmiştir. iPhone 5 16 GB (H...
    14 Mayıs 20134573 defa incelendi