Türk Telekom Telefon Kütüphanesi’ni Cebe Taşıdı

  • 7 yıl önce eklendi
  • 1510 defa incelendi
  • Puan : star star star star 13 incelemede 3,54 puan almıştır.
Türk Telekom, sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesinin beşinci yılına özel geliştirdiği yeni uygulama ve içeriklerini 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kullanıma sunacak.

Türk Telekom'un sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, beşinci yılına özel geliştirdiği yeni uygulama ve içeriklerini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde duyurdu.  Bugüne kadar 220 bin kez aranarak yaklaşık 4,5 milyon dakika dinlenen Türkiye'nin ilk Telefon Kütüphanesi, daha fazla görme engelli kitapsevere lokasyon bağımsız ulaşma hedefiyle, sabit telefonlar üzerinden verdiği hizmetini mobil uygulamasıyla bir adım öteye taşıdı.

Bu uygulamaya ek olarak gönüllü okuyucuların kullanımı için "Kitaplara Ses" adındaki okuma uygulamasını da Dünya Engelliler gününde devreye aldı. Türk Telekom ayrıca Türkiye'de bir ilke daha imza atarak görme engelliler için geliştirdiği sesli betimlemeli resim sergisi "Tablolar Konuşuyor"' ile dünyaca ünlü ressamların eserlerini Telefon Kütüphanesi'ne ekledi.
 
Türkiye'nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom'un 'Herkes için Erişilebilir İletişim' prensibi doğrultusunda hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden Telefon Kütüphanesi, beşinci yılına yeni içerik ve uygulamalarıyla girdi. Şirketin Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliği ile sürdürdüğü Telefon Kütüphanesi, daha fazla görme engelli kitapsevere, lokasyon bağımsız ve daha zengin bir içerik sunma hedefiyle yola çıktı. Bugüne kadar ev telefonu üzerinden hizmet veren Telefon Kütüphanesi'ne artık cep telefonu, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden de ulaşılabilecek. Bu bağlamda Telefon Kütüphanesi ve Kitaplara Ses mobil uygulamalarını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete sundu.

Bugüne kadar 220 bin kez aranarak yaklaşık 4,5 milyon dakika dinlenen Türkiye'nin ilk Telefon Kütüphanesi, daha fazla engelli kitapsevere lokasyon bağımsız ulaşma hedefiyle, sabit telefonlar üzerinden verdiği hizmetini mobile de taşıdı. Türk Telekom aynı zamanda Telefon Kütüphanesi gönüllülerinden gelen talep üzerine, proje kapsamında geliştirdiği "Kitaplara Ses" uygulamasını da devreye aldı. Böylece görme engelliler için kitap seslendirmek isteyen gönüllüler, kitapları daha kolay ve pratik bir yöntemle okuyarak görme engellilere ulaştırabilecekler.

Türk Telekom, proje kapsamında hizmete sunduğu mobil uygulamalara ek olarak projenin içeriğini kültür, sanat açısından zenginleştirmeyi de sürdürdü ve Türkiye'nin ilk sesli betimlemeli resim sergisi "Tablolar Konuşuyor"' ile dünyaca ünlü ressamların eserlerini Telefon Kütüphanesi'ne ekledi. Böylece Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa'sından, Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi'ne ve Edvard Munch'ün Çığlık eserine kadar dünyaca ünlü sanat eserleri görme engelli sanatseverlerle buluştu.

Okuma uygulaması ile daha fazla gönüllü, kitapların sesi olacak
Türk Telekom Telefon Kütüphanesi mobil uygulaması ile sabit telefonlar üzerinden erişilen sesli içerik hizmeti artık IOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlara ücretsiz olarak indirilerek cepten de dinlenebilecek. Uygulama, sade ve kullanıcı dostu tasarımı ile akıllı telefonlardaki sesli iletişim (voice over) özeliği etkinleştirilerek kullanılabilecek.

Türk Telekom, yeni geliştirdiği okuma uygulaması "Kitaplara Ses" ile de görme engelliler için kitap okumak isteyen gönüllülere kolaylık sağlıyor. Gönüllüler IOS ve Android platformları üzerinden ücretsiz indirecekleri uygulama üzerinden kolayca ses kaydı yapabilecek, hata yaptıklarında geri alabilecek ve okumalarını tamamladıklarında direkt GETEM'e iletebilecekler. Uygulamanın etkin kullanım avantajı ile Telefon Kütüphanesi, geniş gönüllü yelpazesine ulaşabilecek ve bilim kurgu, dünya klasikleri, YGS hazırlık kitapları gibi birçok kategoride farklı içeriklerin bulunduğu arşivi daha da büyüyecek.

Telefon Kütüphanesi bugüne kadar yaklaşık 4,5 milyon dakika dinlendi
Beş yıl önce hayata geçirilen ve ücretsiz hizmet veren Telefon Kütüphanesi bugüne kadar 220 bin kez arandı ve yaklaşık 4,5 milyon dakika dinlendi. 50 farklı kategoride 1000'e yakın içeriğe ulaşan Telefon Kütüphanesi'nde en çok dinlenen kitap ise James Rollins'in romanı 'Kum Fırtınası' oldu. Bu kitabı, dünyaca ünlü İngiliz dedektif Sherlock Holmes'un yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle'un 'Kayıp Dünya'sı ve 'Kadıköy Şifa Hastanesi' çalışanları tarafından seslendirilen Güncel Sağlık Bilgileri takip etti. Telefon Kütüphanesi'ni en çok arayan iller ise sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara oldu.

Telefon Kütüphanesi sabit telefonlardan 0800 219 91 91 numaralı hat üzerinden ücretsiz aranabilen veya ücretsiz olarak indirilen Türk Telekom Telefon Kütüphanesi uygulaması ile görme engelli kitapseverlere sunulan bir servis. Bu servisten yararlanabilmek için, görme engelli kullanıcıların engelli belgeleri ile birlikte GETEM'den şifre almaları gerekiyor.



İlgili etiketler : Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi, Sosyal Sorumluluk,

Haber Sahibi

Türk Telekom
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Aralık 2016
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2016
  • Trafik

    : 1510

Diğer Türk Telekom Haberleri

Benzer Haberler