THY İkinci Kez Dalya Diyor

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1799 defa incelendi
  • Puan : star star star 39 incelemede 3,13 puan almıştır.
Son yıllarda havacılık sektörünün yükselen yıldızı Türk Hava Yolları filosunu gençleştirmeye ve büyütmeye devam ediyor. Türk Hava Yolları, ikinci kez dalya diyerek 200. üncü uçağı filosuna kattı.

Avrupa’nın en genç ve modern filosuna sahip olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Türk Hava Yolları, dünyanın en çok ülkesine uçan ve dünyanın en geniş 5. uçuş ağına sahip havayolu olarak filosunu yeni uçaklarıyla destekliyor. Filosuna 200’üncü uçağı katmanın gururunu yaşayan Türk Hava Yolları, uluslararası havacılık sektöründeki konumunu daha da güçlendirdi.

Filoya 200. üncü uçağın katılımı dolayısıyla 13 Kasım 2012 Salı günü Atatürk Havalimanı’ndaki THY Teknik A.Ş.’nin yeni hangarında bir tören gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in ev sahipliğinde düzenlenen törene, Türk Hava Yolları’nın üst düzey yöneticilerinin yanı sıra çalışanlar ve medya temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Şirket olarak önümüze koyduğumuz hedefleri bir bir gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. 100’üncü uçak filomuza katılırken hedefimiz 200’üncü uçaktı. 200’üncü uçağın filomuza katılımı beklediğimizden daha kısa sürede oldu. Şimdi hedefimiz 300’ üncü uçağı filomuz katmak” dedi. Topçu “2003 yılında 54 uçakla devraldığımız Türk Hava Yolları’nı bugün 200’üncü uçağı kavuşturmaktan mutluyuz. 2003’de 103 noktaya uçarken bugün 90 ülkede 205 noktaya uçuyoruz. Yine 2003 yılında 651 pilot 1.579 kabin memuru ile uçarken, bugün bu sayı 2.445 pilot 5.344 kabin memuruna ulaştı. Bütün bunlar büyüyen Türk Hava Yolları’nın işaretleridir.” dedi.

Topçu; Türk Hava Yolları’nın havacılık sektörünün 1. Liginde olduğunu ve dünyanın en büyük havayolu şirketleri ile ortaklık, işletmecilik gibi işbirlikleri ile de anılmaktan mutlu olduklarını söyledi. Topçu; “Küresel ekonomik kriz havacılık sektörünü küçülttü. Pek çok firma iflas etti ya da el değiştir. Farklı ülkelerin bayrak taşıyıcı firmaları ortaklığa giderek ayakta kalmaya çalıştı. Bu dönemde Türk Hava Yolları tek başına ayakta durdu ve büyümeye devam etti. Yolumuza daha hızlı şekilde devam edeceğiz “ dedi.

Törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise “90 farklı ülkeye uçarak dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olduk. Bu pek çok kişi için birkaç yıl öncesine kadar hayaldi ama gerçekleştirdik. Filomuza katılan 200’üncü uçak ile birlikte Türk Hava Yolları hedeflerine ulaşacağını göstermiştir” dedi.

Kotil “Bugün artık 2023 hedeflerimiz konusunda daha iyimserim. Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük networküne sahip, 5 yıldızlı havayolu şirketi olmak ve 1.5 milyar insanın yaşadığı bölgemizde lider olmaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türk Hava Yolları Teknik hangarın önünde bulunan ve gövdesinde “200” yazısı olan Boeing 737-900 modeli uçak, THY filosuna katılarak uçuşlara başladı.


İlgili etiketler : Türk Hava Yolları, Thy, Uçak,

Haber Sahibi

Türk Hava Yolları
  • Eklenme Tarihi

    : 13 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2012
  • Trafik

    : 1799

Diğer Türk Hava Yolları Haberleri

Benzer Haberler