THY 300. uçağını Teslim Aldı

  • 8 yıl önce eklendi
  • 1567 defa incelendi
  • Puan : star star star star 13 incelemede 4,38 puan almıştır.
Küresel taşıyıcı, 300. uçağın filosuna eklenmesiyle, global platformdaki etkin profilini güçlendirmeye devam ediyor.

On yılı aşkın süredir hayata geçirdiği yenilikler ve kaydettiği önemli büyüme rakamlarıyla dünyanın öncü havayolu şirketlerinden biri olarak kabul gören Türk Hava Yolları, hız kesmeden genişlettiği uçuş ağı ihtiyacını karşılamak ve yolcu tabanını daha da genişletmek adına filosunu büyütmeye devam ediyor. Avrupa'nın en genç ve en modern filosu ile yolcularına hizmet sunmayı amaç edinen bayrak taşıyıcı  havayolu, bugün önemli bir alıma imza atarak 300. uçağını filosuna dâhil etti.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin Atatürk Havalimanı’nda yer alan yeni hangarında, Türk Hava Yolları İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Airbus Kıdemli Satış Direktörü Douglas Anderson’ın katılımlarıyla, bugün gerçekleştirilen tören sonrasında küresel taşıyıcı, Avrupa yapımı Airbus’tan A330-300 uçağını resmen teslim aldı.

Türk Hava Yolları İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, “Hedeflerimizi sırasıyla hayata geçirerek dünyanın en iyi havayolu şirketi olma idealimiz yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Kapsamı oldukça geniş uçuş ağımız sayesinde dünya vatandaşlarına en uzak noktaları dahi ulaşılabilir kılan Ortaklığımız, aynı zamanda bayrağımızın taşındığı destinasyon sayısını artırarak, ülkemizin yurt dışındaki temsil gücüne de önemli bir katkı sağlamakta. 1933 yılında 5 uçaklık mütevazı bir filo ile kurulan şirketimiz, filosuna 100. uçağını, kuruluşundan 73 yıl sonra 2006 yılında, 200. uçağını da bunun 7 yıl sonrasında 2013 yılında dâhil etti. Bugün ise filomuza eklediğimiz 300. uçağımızla, “uçak sayısı bakımından dünyanın 13. büyük havayolu” şirketiyiz. Bu yılın sonuna kadar filomuza katılacak 39 yeni uçakla Türk Hava Yolları’nın, bu yönlü büyümesini sürdürerek, uluslararası düzeyde çok daha belirgin bir profil kazanacağına dair şüphemiz yok.” dedi.

Airbus Kıdemli Satış Direktörü Douglas Anderson ise, “Türk Hava Yolları’nı filolarındaki uçak sayısını 300’e çıkaran bu önemli dönüm noktası nedeniyle kutluyor ve Airbus uçaklarına duydukları güvenden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. 10 yıl önce Türk Hava Yolları filosunda yalnızca 7 adet geniş gövdeli uçak bulunuyordu, bugün ise filolarında 70’den fazla geniş gövdeli uçak bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın büyümesine ortak olmaktan dolayı gurur duyuyor ve gelecekte de büyümelerinin bir parçası olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

CF6-80E1 motoruyla güçlendirilen A330-300’ün tüm konfigürasyonu ilk kez, Türkiye’de üretilen TCI –Turkish Cabin Interiors- yapımı kabin içi mutfak ve TSI –Turkish Seat Industries- yapımı ekonomi sınıfı koltukların kullanımıyla tasarlandı. Yeni uçaktan, milli havayolunun büyüme stratejisi doğrultusunda, İstanbul çıkışlı, orta ve uzun menzilli uçuşlarda istifade edilecek.

Airbus ve Türk Hava Yolları’nın 1984 yılında, ilk A310 teslimatı ile başlayan uzun soluklu ilişkisi ve stratejik ortaklığı, bugün 53’ü A330 Ailesi uçağı olmak üzere, toplam 159 Airbus uçağının küresel taşıyıcıda hizmet vermesi ile güçlenerek sürüyor.

Airbus, eko-verimli ve yeni nesil uçak ailesi sayesinde Türk Hava Yolları’nın büyüme stratejisi dâhilinde yer alan ihtiyaçlarını karşılayacak uçak portföyüne sahip bulunuyor. Söz konusu büyüme stratejisi, Türk havacılık ve uzay sanayi şirketlerinin Airbus’la uzun vadeli, endüstriyel işbirlikleri gerçekleştirmesine de olanak sağlıyor.

A330 Ailesi, şimdiye kadar 1.600’ün üzerinde sipariş alan yolcu uçağı, kargo uçağı, VIP, askeri nakliye ve tanker uçağı gibi modellerden oluşmakta. 1.200’ün üzerindeki A330 ailesi uçağı, dünya çapında 100'ün üzerinde operatöre hizmet veriyor.

A330 ayrıca, kendi sınıfında en iyi işletme maliyetleri ekonomisi ile dünyanın en verimli uçaklarından biri olma özelliğine sahip. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilmesi planlanan ürün geliştirme süreçleriyle birlikte A330 Ailesi uçaklarının, dünyanın en verimli ve yetenekli geniş gövde uçakları arasında kalmaya devam edeceği de öngörülmekte. %99,4 oranında operasyonel güvenilirliğe sahip Airbus’ın başarılı geniş gövde ailesi A330, 250 ile 500 koltuk ve üzeri segmentinde  A330, A350 XWB ve A380 uçaklarından oluşuyor.



İlgili etiketler : Türk Hava Yolları, Thy, Uçak, Seyahat,

Haber Sahibi

Türk Hava Yolları
  • Eklenme Tarihi

    : 5 Şubat 2016
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 29 Şubat 2016
  • Trafik

    : 1567

Diğer Türk Hava Yolları Haberleri

Benzer Haberler

  • Atlasjet Atlasjet, İran ve Kuzey Kıbrıs Arasında Turizm Köprüsü Kuracak

    Atlasjet, İran ve Kuzey Kıbrıs Arasında Turizm Köprüsü Kuracak

    Tahran seferlerini kısa bekleme süreleri ile başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman'a bağlayacak olan Atlasjet; bu sayede Kuzey Kıbrıs için önemli...
    4 Nisan 20113610 defa incelendi
  • Pegasus Airlines Pegasus'ta Yurt Dışında Seçili Hatlara %30 İndirim!

    Pegasus'ta Yurt Dışında Seçili Hatlara %30 İndirim!

    2014Pegasus Hava Yolları, her ayın ilk Perşembe günü seçilen hatlarda Pegasus Plus üyelerine sunduğu geleneksel “Uç Uç Günleri” ile misafirlerini çok uygun fiyatlarla uçurmaya devam ediyor. ...
    3 Nisan 20142039 defa incelendi
  • Pegasus Airlines Pegasus Belgrad ve Saraybosna'ya 49.99 Euro'dan Başlayan Fiyatlarla Uçuruyor

    Pegasus Belgrad ve Saraybosna'ya 49.99 Euro'dan Başlayan Fiyatlar

    Pegasus Hava Yolları, 2013’ün ilk günlerinde uçuş ağına kattığı Belgrad ve Saraybosna’nın biletlerini 49,99 Euro’dan başlayan fiyatlara misafirlerinin beğenisine sunuyor. Pegasus Hava Yollar...
    10 Ocak 20131793 defa incelendi
  • AnadoluJet AnadoluJet Filosuna Bölgesel Uçak Dahil Etti

    AnadoluJet Filosuna Bölgesel Uçak Dahil Etti

    Halkın havayolu AnadoluJet, önemli bir yeniliğe imza atarak filosuna bölgesel uçak dâhil etti.  İç hatlarda havayolu taşımacılığının geliştirilmesini hedefleyen AnadoluJet, Embraer E 19...
    19 Ocak 20151305 defa incelendi
  • Pegasus Airlines Pegasus'un Oslo ve Kastamonu Uçuşları Başladı

    Pegasus'un Oslo ve Kastamonu Uçuşları Başladı

    Pegasus Hava Yolları, yurt içinde ve yurt dışında uçuş ağını genişletmeye hız kesmeden devam ediyor. Uçuş ağına yeni eklenen Kastamonu’ya ve Oslo’ya tarifeli seferleri başlayan Pegasus, yeni...
    18 Mayıs 20151736 defa incelendi