Teknosa Kadın için Teknoloji Projesi

  • 9 yıl önce eklendi
  • 1712 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 35 incelemede 4,51 puan almıştır.
Türkiye’nin kalkınmasında ve toplumun gelişiminde kadınların rolünün önemine inanan TeknoSA, 2007 yılında Kadın için Teknoloji Projesi’ni hayata geçirmiştir. Kadınları ücretsiz bilgisayar kursu vererek teknoloji okuryazarı yapmanın hedeflendiği projede şimdiye kadar; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana illerinin yanı sıra Urfa, Van, Trabzon, Kars, Iğdır, Diyarbakır, Siirt gibi illerde ve olanakların daha sınırlı olduğu yerlerde eğitimler başarıyla tamamlanmıştır. Eğitimler ile kadınların hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojiyi etkin kullanmasını sağlayarak, kişisel gelişimlerine, kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve yerel kurumların işbirliğiyle yürütülen proje, şu ana kadar 60’a yakın ilde gerçekleştirilmiş; 14 binin üzerinde kadın eğitimlerden faydalanmıştır.

Kadın için Teknoloji Projesi kapsamında verilen ücretsiz bilgisayar eğitimi programı içerisinde, bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları, internete giriş, e-posta gönderimi, Microsoft Word, Excel ve Powerpoint programlarının genel uygulamaları işlenmektedir. Ayrıca, kadınların ilgi duydukları sosyal medya gibi konular da eğitim içeriğine eklenmektedir. Kadınlar bu eğitimler sonunda, teknolojinin ve internetin geniş imkanlarına erişip günlük yaşantılarında ihtiyaçları olan bilgilere daha kolay ulaşabilmekte, iletişimlerini güçlendirmektedir.

TeknoSA yaygınlaşarak sürdürdüğü bu proje ile 2010 yılında dünyanın en prestijli perakendecilik yarışması olan World Retail Awards’da “Sorumluluk Sahibi Perakendeci” dalında finale kalmış ve 2013 yılında da Avrupa Komisyonu, CSR Europe ve Business in the Community – Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri, “Kurumsal Fayda” ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren tek teknoloji perakendecisi olan TeknoSA, Kadın için Teknoloji Projesi kapsamındaki teknoloji eğitimlerini de 81 ile taşımayı hedeflenmektedir.

Devam eden Kadın için Teknoloji eğitimleri hakkında bilgi almak ve yorumlarınızı iletmek için 444 55 99 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.


İlgili etiketler : Teknosa, Kadın İçin Teknoloji Projesi, Sosyal Soromluluk,

Haber Sahibi

Teknosa
  • Eklenme Tarihi

    : 6 Mart 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2015
  • Trafik

    : 1712

Diğer Teknosa Haberleri

Benzer Haberler