Sultanların Aşkı/ Aşk-ı Selatin Sergisi - Ada Alışveriş Merkezi

  • 14 yıl önce eklendi
  • 4058 defa incelendi
  • Puan : star star star star 38 incelemede 3,95 puan almıştır.

SULTANLARIN AŞKI ADA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE!

ADA Alışveriş Merkezi, tüm ziyaretçilerini  8-17 Nisan tarihleri arasında; Hürrem Sultan’dan Kanuni Sultan Süleyman’a  yazılmış aşk mektuplarından oluşan “Sultanların Aşkı/ Aşk-ı Selatin Sergisi” ile tutku ve özlem  dolu bir tarih yolculuğuna çıkarıyor. 

ADA Alışveriş Merkezi, her ay düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.  8-17 Nisan 2011 tarihleri arasında  Başbakanlık Osmanlı Arşivi uzmanlarından Şefik Kanyılmaz, Rıfat Varol, Orhan Özdil, Eyüp Aşık ve Mustafa Özbek’in onlarca tarihi kitabı ve kaynağı araştırmaları sonucu büyük bir titizlikle gün ışığına çıkardıkları mektuplardan oluşan “Sultanların Aşkı / Aşk- ı Selatin Sergisi”  Sakaryalı sanatseverler ile buluşuyor.

"Sana kavuşabilmek için sabahlara kadar dua etmekteyim. (…) Sen; gamlı, kederli yüreğimin tek ilacısın. Gönlüm, ancak senin yanında huzur bulabilir. Bu kölen, sinesinden fışkıran özlem dolu yüz binlerce yanık yakarışı sana arz eder."

ADA Alışveriş Merkezi zemin katında yer alacak olan sergide;  Kanuni Sultan Süleyman’a olan aşkıyla Osmanlı tarihinde bir döneme imza atan Hürrem Sultan’ın Kanuni’nin  sefere gittiği 1530-1545 yılları arasında kaleme aldığı 7 mektup ile, Pargalı İbrahim tarafından Hatice Sultan’a yazılan 10 mektup sergilenecek.

Sakarya’da 3. Yılını geride bırakan ADA Alışveriş Merkezi fark yaratan, keyif dolu etkinlikleri ile Sakaryalılar’ın gözde buluşma mekanı olmaya devam edecek. 




İlgili etiketler : Sultanların Aşkı, Ada Avm, Aşk Mektubu, Sultanların Aşkları, Ada Alışveriş Merkezi, Ada Avm Sakarya, Etkinlik, Sergi, Ada Alışveriş Merkezi Adapazarı, Adapazarı, Sakarya, Alışveriş Merkezi, Hürrem Sultan, Kanuni Sultan Süleyman,

Haber Sahibi

Ada AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 5 Nisan 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2011
  • Trafik

    : 4058

Diğer Ada AVM Haberleri

Benzer Haberler

  • Ada AVM Sultanların Aşkı Ada AVM'de

    Sultanların Aşkı Ada AVM'de

    ADA Alışveriş Merkezi, her ay düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.  8-17 Nisan 2011 tarihleri arasında  Başbakanlık Osmanlı Arşivi uzmanlarından Şefik Kanyılm...
    5 Nisan 20112719 defa incelendi