Siemens ve Volvo’dan Elektrikli Otomobil Ortaklığı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2586 defa incelendi
  • Puan : star star star 40 incelemede 3,12 puan almıştır.
Sektörlerinin lider kuruluşlarından Siemens ve Volvo, yeni teknolojiler yaratmak amacıyla kaynaklarını biraraya getirdi.  Dünya otomobil devlerinden Volvo ile yapacağı işbirliği Siemens’e elektrikli sürüş teknolojisi alanındaki liderliğini, otomotiv sektörüne de taşıma şansı sunuyor. Volvo bu ortak çalışmayla, gelecekte araçlarının elektrifikasyonunu, kanıtlanmış ve etkin Siemens teknolojisine emanet etmiş olacak. İşbirliği hakkında görüşlerini bildiren Volvo Car Corporation’ın Başkan ve CEO’su Stefan Jacoby, "Siemens ile ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. Onların bilgi ve deneyimi, elektrikli otomobillerimizdeki teknolojiyi yepyeni bir düzeye taşıyacak" dedi.

Elektrikli otomobillerin geliştirilmesi ve üretiminde en önemli teknolojiler olarak gösterilen elektrikli aktarma organları, batarya yönetimi ve şarj teknolojisi konusunda uzman olan Siemens, bu iş birliğiyle ileride yapılacak seri üretim öncesinde de kendisini denemiş olacak. Konuyla ilgili görüş bildiren Siemens Yönetim Kurulu Üyesi ve Siemens Endüstri Sektörü CEO’su Siegfried Russwurm, "Volvo ile yaptığımız işbirliği, ileride seri üretimini yapmayı düşündüğümüz elektrikli otomobiller için üstün kaliteli parça ve sistemlerin geliştirilmesinde önemli bir kilometre taşını oluşturuyor” dedi ve şunları ekledi: “Uzun vadeli hedefimiz, Siemens’i elektrikli araçların hem içinde hem de dışında kullanılacak çözümler için global bir sistem tedarikçisi haline getirmek. Kendimizi geniş kapsamlı bir elektrikli mobilite alanında öncü olarak görüyoruz." Sanayi yazılımları ve otomasyon teknolojisinde satış açısından dünya çapında bir lider olan Siemens Endüstri Sektörü, bu işbirliği sayesinde araç ve batarya üretiminde hızlanan ilerlemeye ve maliyetleri düşürme çabalarına da katkıda bulunmuş olacak.

Siemens, sürdürülebilir elektrikli mobilite için geliştirilen kapsamlı bir enerji konseptinin bir parçası olarak, yakıt hücrelerine yönelik hidrojen üretiminin sanayileştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Hedef, yenilenebilir enerji üretiminde oluşan geçici enerji fazlalığının “yeşil” hidrojene dönüştürülmesi. Hidrojen endüstriyel uygulamalar ve yakıt hücreli araçlarda doğrudan kullanılabilmesinin yanı sıra, bataryadan enerji alan elektrikli otomobillerde de enerjiyi yeniden dönüştürme prosesinin ardından kullanılabilecek.

• Otomotiv sektörü için özel olarak geliştirilen Siemens elektrik motorları modüler kompakt yapıda olup  220 Newton metre azami tork ile 108 kilowatt güç çıktısına sahip olacaklardır.
• İnverter tasarımı, otomotiv uygulamasında gerekli bütün güvenlik şartlarını karşılayacak şekilde müşterek olarak optimize edilecek. Bunun yanı sıra, Siemens yüksek etkinliğe sahip araca monteli veya harici şarj sistemleri de tedarik edecek.
• Siemens sürüş teknolojisi onlarca yıldır, raylı sistemler ve hibrit otobüsler başta olmak üzere birçok taşımacılık çözümünde kullanılıyor.
• Elektrikli ve mekanik bileşenlere sahip drive sistemleri üretiminde dünya çapında lider olan Siemens Drive Teknolojileri Birimi, 36 bin çalışanı 43 aynı noktada bulunan global üretim ağıyla faaliyetlerini sürdürüyor.
• Siemens’in elektrikli taşıtlar alanındaki portföyü, enerjinin geri kazanımından  akıllı şebekelere, şarj etme altyapılarından intermodal trafik yönetimine kadar uzanmakta.




İlgili etiketler : Siemens, Volvo, Ortaklık, Elektrikli Otomobil,

Haber Sahibi

Volvo
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 21 Eylül 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2011
  • Trafik

    : 2586

Benzer Haberler

  • BMW BMW i8 Concept Türkiye'de

    BMW i8 Concept Türkiye'de

    BMW’nin yeni alt markası BMW i’ye ait elektrikli spor otomobil konsepti BMW i8, Borusan Oto İstinye’de basına tanıtıldı. Geleceğin mobilitesini temsil eden BMW i8 Concept 02 Kasım’da başla...
    1 Kasım 20123729 defa incelendi
  • Nokia Nokia ve CNN’den Uluslararası Ortaklık Anlaşması

    Nokia ve CNN’den Uluslararası Ortaklık Anlaşması

    CNN ve Nokia çeşitli seviyelerde gerçekleşecek olan uluslararası ölçekte bir ortaklığa gideceklerini açıkladı. Ortaklık kapsamında Nokia Corporation, zengin harita teknolojisini CNN Inte...
    11 Temmuz 20112416 defa incelendi
  • Penti Penti, The Carlyle Group ile Ortaklık Sözleşmesi İmzaladı

    Penti, The Carlyle Group ile Ortaklık Sözleşmesi İmzaladı

    Türkiye’nin lider çorap markası ve perakendecisi Penti, dünyanın en büyük yatırım fonlarından The Carlyle Group ile ortaklık sözleşmesi imzaladı. Yeni ortaklık anlaşmasıyla beraber Penti, gl...
    19 Eylül 20122360 defa incelendi
  • QNB Finansbank Finansbank, Amerikalı Sigorta Devi Cigna ile Ortaklığa İmza Attı

    Finansbank, Amerikalı Sigorta Devi Cigna ile Ortaklığa İmza Attı

    Finansbank, Amerika’nın en büyük sağlık ve hayat sigortası şirketlerinden Cigna ile Finans Emeklilik için önemli bir ortaklığa imza attı. 12 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleşen imza töreni...
    12 Temmuz 20122396 defa incelendi
  • Avea Geleceğin Mobil Devleri Avea Girişimcilik Günü’nde Buluştu

    Geleceğin Mobil Devleri Avea Girişimcilik Günü’nde Buluştu

    GSM sektörünün en genç ve dinamik operatörü Avea, mobil sektörde ürün, servis ve projeleri ile potansiyel vaat eden, büyüme evresindeki firmaları Avea Girişimcilik Kongresi’nde bir araya...
    20 Ekim 20111656 defa incelendi