Papağan Kuruyemiş'den Kuruyemiş Tüketim Eğilimi Verileri

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2406 defa incelendi
  • Puan : star star star 16 incelemede 2,56 puan almıştır.
Kuruyemiş sektöründeki öncülüklerin adresi Papağan Kuruyemiş, organize marketlerden elde ettiği satış verileri doğrultusunda kuruyemiş tüketimiyle ilgili çeşitli bilgileri derledi. Buna göre kuruyemiş satın alanların %55’i erkek. Öte yandan kuruyemişi en çok 35-49 yaş aralığındaki tüketiciler satın alıyor.  

Geniş ürün yelpazesiyle kuruyemiş keyfini zenginleştirmeye odaklanan Papağan Kuruyemiş, ürün sunduğu Türkiye’deki uluslararası, ulusal ve bölgesel 10 organize marketteki tüketim verilerini değerlendirdi. 2012 Ocak – Haziran dönemini yani yılın ilk 6 ayını aktaran verilerde ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Buna göre organize marketlerden kuruyemiş satın alanların %55,14’ü erkek, %44,86’sı ise kadın. Kuruyemişi satın alanların yaş aralığına baktığımızda ise çoğunluğunun 35-49 yaş aralığında olduğu görülüyor. Marketten satın alma yapanların %40.09’u bu yaş aralığında. Bunu %27,14’lük oranla 25-34 yaş arasındakiler, %19,70’lik oranla 50-64 yaş aralığındaki tüketiciler izliyor. 18-24 yaş aralığındakiler %7,38 oranında,  65 yaş üstündekiler ise %5,52 oranında kuruyemiş satın alıyor.

Sağlıklı olduğu için tercih ediliyor
Kuruyemişi satın alanların önemli bölümü, sağlıklı oluşu nedeniyle kuruyemişi tercih ettiğini belirtirken, bir bölümü de keyif için kuruyemiş satın aldığını aktardı. Verileri değerlendiren Papağan Kuruyemiş Genel Müdürü Rüstem Karakaya, “Tüketicilerimizin istekleri bizim için önemli.  Elde ettiğimiz veriler, hem sektörün sağlıklı şekilde yapılanmasına hem de Papağan olarak ürün gamımızın doğru gelişmesine destek olacak. Bilgiler tüketicilerin kuruyemişi, sağlıklı yönü nedeniyle giderek daha çok tercih ettiğini gösteriyor. Gerçekten de son dönemde özellikle ABD’de yapılan çeşitli bilimsel araştırmalarda ay çekirdeğinin kolesterolü düşürdüğü ve kabak çekirdeğinin prostat sorunlarına iyi geldiği bilgileri elde edildi. Bu bilgiler, kuruyemişin sağlıklı yönünü pekiştiriyor” açıklamasını yaptı.




İlgili etiketler : Papağan Kuruyemiş, Kuruyemiş,

Haber Sahibi

Papağan Kuruyemiş
  • Eklenme Tarihi

    : 9 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2012
  • Trafik

    : 2406

Diğer Papağan Kuruyemiş Haberleri