Online Alışverişde Yazın En Çok Satılan Ürünler?

  • 10 yıl önce eklendi
  • 2197 defa incelendi
  • Puan : star star 29 incelemede 2,38 puan almıştır.
Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada.com'un, 2014 yaz döneminde online alışverişlerde en çok satılan ürünleri açıklandı. Tüketicilerin yaz aylarında en çok tercih ettiği ürünler listesinin zirvesinde cep telefonu yer alırken, LCD televizyon, laptop, tablet bilgisayar ve klima satışları da bu dönemde tavan yaptı.

Türkiye’nin e-ticaret devi Hepsiburada.com, 2014 yaz döneminde en çok satılan ürünleri açıklayarak tüketicilerin online alışveriş eğilimlerine ayna tutuyor.

Hepsiburada.com’un verilere göre 2014 yaz döneminde Türkiye genelinde en çok cep telefonu, LCD televizyon, laptop, tablet bilgisayar ve klima satıldı. Öte yandan kitap, kozmetik, oto aksesuar malzemeleri, bisiklet, altın, ofis ve kırtasiye malzemeleri ile spor malzemeleri de en çok satılan ürünler arasında yer aldı.

Dünya Kupası’nın etkisi ile TV, sıcakların etkisiyle klima satışları patladı
Cep telefonu en popüler ürün olarak online satışlarda zirvede yer alırken, 12 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’da yapılan 2014 FIFA Dünya Kupası’nın etkisiyle LCD televizyon satışlarında önemli oranda artış gerçekleşti. Sporseverler hepsiburada.com’un avantajlı kampanyalarıyla satın aldıkları TV’lerle maç keyfi yaşadılar. Yaz sıcaklarından bunalan tüketiciler klimalara da hücum etti. Klimalar en çok satılan ürünler arasında ilk sıralarda yer aldı.

Bisiklet satışları yükselişte
2014 yaz döneminde yapılan online satışlarda çarpıcı artışlardan biri de bisiklet kategorisinde yaşandı. Sağlıklı yaşam için tüketicilerin tercih ettiği ürünlerden biri olan bisiklet satışlarında geçtiğimiz yıla göre %38 artış gerçekleşti.

Erkeklerin ve kadınların tercihleri benzerlik gösterdi
Türkiye genelinde ciro bazlı satışlarda erkeklerin ve kadınların ilk sıralardaki tercihlerinin birbirine yakın olması dikkat çekti.

Erkek kullanıcılar hepsiburada.com’dan öncelikli olarak cep telefonu, LCD televizyon, laptop, tablet bilgisayar ve klima alırken; kadın kullanıcılar cep telefonu, laptop ve tablet bilgisayar ile birlikte telefon kılıflarına yoğun ilgi gösterdi.

Düğün mevsiminde altın satışları katlandı
Aynı zamanda düğün mevsimi olarak da bilinen yaz aylarında altın satışlarında yoğunluk yaşandı. Hem kadın hem de erkek kullanıcıların en çok tercih ettiği hediyelik ürünlerin başında altın çeşitleri geldi.

İstanbul ilk sırada
Hepsiburada.com üzerinden en çok online alışveriş yapan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli oldu.

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada.com, geniş ürün yelpazesi, avantajlı fiyatları ve kampanyaları ile online satışlara yön vermeye devam edecek. 



İlgili etiketler : Online Alışveriş, Hepsiburada.com, Alışveriş,

Haber Sahibi

Hepsi Burada
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Eylül 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2014
  • Trafik

    : 2197

Diğer Hepsi Burada Haberleri

Benzer Haberler

  • Alışveriş Rehberi Kadınlar Online Alışverişi Sevdi!

    Kadınlar Online Alışverişi Sevdi!

    Kadınlar Online Alışverişi Sevdi Yılın ikinci Webrazzi Gündem toplantısında konuşan Hepsiburada Genel Müdürü Aytuğ İğneli, “Türkiye’de son bir yılda 1,5 milyon kadın ilk online alışveriş...
    18 Mart 20114513 defa incelendi
  • Markafoni İnternetteki Özel Alışveriş Kulüpleri Mağazalardaki Satışları da Artırıyor

    İnternetteki Özel Alışveriş Kulüpleri Mağazalardaki Satışları da

    Yurtdışında yapılan bir araştırmaya göre özel alışveriş kulüpleri markaların sadece internet üzerindeki satışlarını değil, mağazalardaki satışlarını da artıyor. Türkiye’nin ilk ve lider öz...
    22 Mart 20116241 defa incelendi
  • Hepsi Burada Türkiye'de İlk Defa Online Alışveriş Kredisi Hepsiburada'da!

    Türkiye'de İlk Defa Online Alışveriş Kredisi Hepsiburada'da!

    E-ticarette Türkiye'de bir ilk olan hizmet ile İş Bankası müşterilerinin Hepsiburada'dan alışveriş yaparken kredi kullanmasına imkân sağlayan kredili alışveriş dönemi başlatıldı. Türkiye İş...
    14 Eylül 20171472 defa incelendi
  • Hepsi Burada Karne hediyeleri En İyi Fiyatlarla Hepsiburada.com'da

    Karne hediyeleri En İyi Fiyatlarla Hepsiburada.com'da

    Yarıyıl tatiline girecek öğrenciler için elektronik ürünler ve spor malzemeleri gibi karne hediyeleri hepsiburada.com'da hızlı teslimat güvencesiyle satışa sunuluyor. Hepsiburada açıklaması...
    19 Ocak 20171458 defa incelendi
  • Hepsi Burada Hepsiburada Premium Avantajları

    Hepsiburada Premium Avantajları

    Hepsiburada Premium ayrıcalıklarından ayda 9,90 TL’ye yararlan! Türkiye'de geliştirilen ve hayata geçirilen ilk üyelik bazlı sadakat programı Hepsiburada Premium, üyelerine yüzde 3 He...
    21 Temmuz 2022775 defa incelendi