Nokia Yeni Ürün ve Servislerini Nokia World Etkinliğinde Tanıttı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 4107 defa incelendi
  • Puan : star star star 46 incelemede 3,24 puan almıştır.
Nokia, Windows Phone işletim sistemli ilk modelleri Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710 ile yeni bir döneme ışık yaktı. Tarz sahibi akıllı telefon ürün grubunu, daha gelişmiş harita özellikleri, Monster işbirliğiyle sunulan yeni aksesuarlar ve daha pek çok yenilikle birlikte Nokia World’de sergiledi

Nokia kullanıcılar, paydaşlar ve geliştiriciler için her yıl düzenlediği etkinliği Nokia World’de, inovatif telefonlar, servisler ve aksesuarlardan oluşan cesur portföyünü ilk kez beğeniye sundu. Nokia’nın Windows Phone işletim sistemli ilk modelleri olan akıllı telefonları da aynı etkinlikte tanıtıldı. Başarılı sosyal ağ çözümü ile dikkat çeken Nokia Lumia 800, dikkat çekici tasarım, sosyal ağ ve web deneyimi, kaliteli görüntü çekimi gibi Nokia’ya özel alışılmış özelliklerinin yanında yepyeni özellikleriyle akıllı telefonlara yeni bir boyut getiriyor. Renkli ve ekonomik Nokia Lumia 710 ise, Lumia deneyimini dünyanın dört bir yanında daha fazla sayıda kişiye sunan pratik bir akıllı telefon.

Nokia aynı zamanda etkinlikte şık tasarımla zengin sosyal deneyim ve lokasyon bazlı teknolojileri bir araya getiren dört yeni cep telefonunu daha tanıttı. Nokia Asha 300, Nokia Asha 303, Nokia Asha 200 ve Nokia Asha 201 akıllı telefonlar ile diğer mobil telefonlar arasındaki sınırı bulanıklaştırıyor. İnternete hızlı ve kolay erişim, bütünleşik sosyal ağ deneyimi, mesajlaşma ve Nokia Mağazadan indirilebilen dünya standardında uygulamalarla birlikte QWERTY klavye ve dokunmatik ekran deneyimini aynı anda sunuyor.

Nokia Başkan ve CEO’su Stephen Elop Nokia World 2011’de şunları söyledi: ‘Sekiz ay önce yeni stratejimizi duyurmuştuk. Şimdi bu stratejiye uygun olarak ilerliyoruz. Tüm ürün portföyümüzde, yeni akıllı telefonlarımızdan artık daha da akıllanan mobil telefonlarımıza kadar inovasyonu yaygınlaştırıyoruz. Nokia Lumia 800’den Nokia Asha 201’e kadar yeni ve rekabetçi modellerimizi piyasaya daha önce hiç olmadığı kadar hızlı şekilde sürüyoruz. Bu yeni cihazlarla ve bunların olmasını sağlayan Nokia çalışanlarıyla gurur duyuyorum.’

Teknoloji analizi firması Canalys’te Baş Analist olan Pete Cunningham ise şöyle konuşuyor: “Nokia’nın sekiz ay kadar kısa bir süre önce yaptığı strateji değişikliği duyurusundan bu yana şirketin enerjisini topladığı görülüyor. Nokia, Symbian üzerinde önemli değişiklikler yaptı, Windows Phone ile fark yaratmayı başardı ve cep telefonlarında güçlü bir portföy geliştirmeye devam ediyor. Nokia verdiği sözleri tutuyor ve geleceğe doğru başarıyla yürüyor.”

İlk Nokia Lumia akıllı telefonlar
Windows Phone işletim sistemli ilk akıllı telefonlar her gün yaşanan anları daha heyecan verici kılmak için tasarlanan yeni deneyimler sunuyor.

Nokia Lumia 800
Başarılı sosyal ağ deneyimi ile Nokia Lumia 800, dikkat çekici tasarımı, canlı renkleri (mavi, pembe ve siyah), mükemmel sosyal ağ ve web deneyimi, tek dokunuşla sosyal ağlara erişim imkanı, kişileri kolay gruplama özelliği, konu başlığına göre mesajlaşma ve Internet Explorer 9 gibi özellikler sunuyor. Nokia Lumia 800’ün 3,7 inç AMOLED ClearBlack ekranı küçük gövdesiyle kusursuz bir şekilde bütünleşiyor. Telefonda hızlandırılmış donanımla birlikte 1.4 GHz işlemci ve bir grafik işlemci de bulunuyor. Nokia Lumia 800, Carl Zeiss marka objektifi, HD video oynatma özelliği, 16 GB dahili kullanıcı belleği ve fotoğraflar ile müzikler için 25GB ücretsiz SkyDrive depo alanıyla anında paylaşıma olanak tanıyan kamera deneyimi sağlıyor. Nokia Lumia’nın tahmin edilen perakende satış fiyatı vergiler hariç 420 EUR.

Nokia Lumia 710
Nokia’nın amaca odaklı pratik telefonu Nokia Lumia 710, değiştirilebilir arka kapağı ve binlerce uygulamayla kişisel hale getirilebiliyor ve Lumia deneyimini dünyanın dört bir yanında daha fazla sayıda kişiye ulaştırıyor. Nokia Lumia 710, IE9 ile birlikte sosyal ağlarda anında paylaşım ve görüntü aktarımı için tasarlandı. Siyah, beyaz, mavi, fuşya ve sarı kapak seçenekleriyle siyah ve beyaz renklerde üretildi. Nokia Lumia 800 gibi hızlandırılmış donanımıyla birlikte 1.4 GHz işlemcisi ve grafik işlemcisi olan Nokia Lumia 710 yüksek performansı uygun fiyata sunuyor. Nokia Lumia 710’un tahmin edilen perakende satış fiyatı vergiler hariç 270 EUR.

Her iki akıllı telefon da, ücretsiz turn-by-turn navigasyon ve araç içi kullanıcı arayüzü ile eksiksiz bir kişisel navigasyon cihazı (PND) sunan Nokia Drive uygulamasını içeriyor. Windows Phone ile kullanıma uygun hale getirilmiş Nokia Müzik, kullanıcıları tüm dünyadan ulaşılabilen yüzlerce yerel ve global müzik kanalıyla ve ücretsiz MixRadio ile tanıştırıyor. Bu yılın sonunda yapılacak bir güncellemeyle Nokia Lumia kullanıcıları milyonlarca parçadan oluşan uluslararası bir katalogdan yapacakları seçimlerle kendi kişisel müzik kanallarını oluşturabilecekler. Baştan sona kusursuz bir müzik deneyimi için yerli şarkı aramanın yanı sıra kullanıcıların keşfettikleri yenilikleri sosyal ağlarda paylaşmalarına ve konser bileti satın almalarına olanak tanıyan Gigfinder da yıl sonundaki yazılım güncellemesiyle Nokia Müzik ile entegre edilecek.

Nokia World etkinliğinde kusursuz mobil müzik keyfine yönelik olarak, yüksek ses performansı alanında lider Monster işbirliğiyle geliştirilen Nokia Purity HD Stereo Kulaklık ve Nokia Purity Stereo Kulaklık da tanıtıldı. Her iki ürün de canlı bir müzik deneyimi sunmanın yanı sıra Nokia ve Monster arasındaki uzun vadeli işbirliğinin ilk ürünü olma özelliğini taşıyor. İşbirliği kapsamında Lumia ürün grubunun üstün kalitesini ve cesur tarzını yansıtacak bir dizi aksesuar geliştirilmesi bekleniyor.

Belirli ülkelerde yeni Nokia Lumia 800 ön siparişleri www.nokia.com adresinde başladı. Ürünün Kasım ayında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve İngiltere’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu altı ülkede 31 lider operatör ve perakendeci ürüne eşi görülmemiş bir pazarlama desteği veriyor. Hong Kong, Hindistan, Rusya, Singapur ve Tayvan’da ise yıl sonunda piyasaya çıkması beklenen ürünün diğer pazarlara 2012 başında ulaşması bekleniyor.

Nokia Lumia 710’un ise ilk olarak yıl sonuna doğru Nokia Lumia 800 ile birlikte Hong Kong, Hindistan, Rusya, Singapur ve Tayvan’da piyasaya çıkması ve diğer pazarlara 2012 başında sunulması planlanıyor.

Ürün portföyünün 2012 başında ABD’de ve 2012’nin ilk yarısında Çin’de tanıtılmasının planlandığı da duyuruldu. Nokia, WCDMA ve HSPA GSM ağlarına uyumlu olan mevcut ürünlere ek olarak özel pazarlarda LTE ve CDMA standartlarına uyumlu ürünler sunmayı planlıyor.

Asha: Daha akıllı bir mobil telefon ailesi

Nokia, bir milyar telefon kullanıcısına daha sosyal ağlara, internete ve bilgiye en iyi erişimi sağlayan, en iyi deneyim ve değeri sunan yüksek kaliteli şık cihazlar üretme misyonunu sürdürüyor. Tüketiciler, kullanımı kolay çift SIM kartlı telefonlar, yerel servisler ve içerik, 3. parti uygulamaları gibi Nokia telefonlarının en bilinir özelliği olan üst düzey kullanıcı deneyimine erişmek istiyorlar.

Nokia telefonlarının yeni ailesi Asha bütün bu özellikleri kapsıyor. Hindu dilinde Asha, yani “umut”, Nokia’nın odak noktası olan olumlu kullanıcı deneyimini ve milyonlarca insanı arzularına ulaştırmayı ifade ediyor.

Nokia Asha ailesinin fertleri şöyle sıralanıyor:

Nokia Asha 303
Asha 303 özenle seçilmiş materyali ve metalik dokusuyla oldukça çarpıcı bir tasarıma sahip. 2,6 inçlik kapasitif dokunmatik ekran ile yüksek kaliteli QWERTY klavye bu telefonda harmanlanıyor. Nokia Asha, internet ve sosyal ağlarda kullanım kolaylığına odaklanarak tasarlandı.

Cihaz hızlı internet deneyimi sunmak için 1 GHz işlemci, 3G ve WLAN özelliklerinden yararlanıyor. Ana ekrandan kolaylıkla ulaşılabilen deneyimin merkezinde sosyal ağlar, e-posta ve anında mesajlaşma bulunuyor. Nokia Asha 303, web sayfalarını yüzde 90’a kadar sıkıştırma özelliği ile internete daha hızlı ve ekonomik giriş imkanı sunan bulut tabanlı Nokia Tarayıcıyı destekliyor.

Eğlence ve uygulamalar da Nokia Asha 303’ün en önemli özellikleri arasında. Popüler mobil oyun Angry Birds Lite ve Facebook, Chat, Whatsapp gibi pek çok evrensel uygulama desteğinin yanında (belirli pazarlarda) Series 40 için geliştirilmiş olan Nokia Haritalar Nokia Asha 303’te mevcut. Fiyatlar pazara ve operatöre göre değişebilmekle birlikte Nokia Asha 303’ün tahmin edilen perakende satış fiyatı vergiler hariç 115 Euro. Ürünün 2011’in son çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Nokia Asha 300
Zarif bir tasarıma sahip olan Nokia Asha 300, klavye kolaylığı da sunan dokunmatik bir cihaz. Nokia Asha 300 1GHz hızında güçlü bir işlemciye ve daha hızlı internet ve sosyal ağ deneyimini yaşatan 3G’ye sahip. Nokia Tarayıcı web sayfalarını %90’a kadar sıkıştırabilen hızlı, ekonomik ve lokalize internet erişimine olanak sağlıyor.

Kullanıcılar, ana ekrandan mesajlara, e-postalara ve anlık mesajlara, Nokia Mağazası üzerinden de tek bir dokunuşla uygulamalara, müziklere ve oyunlara erişebiliyor. Popüler mobil oyun Angry Birds Lite, Nokia Asha 300’de yüklenmiş halde bulunuyor.

Nokia Asha 300, 5 megapiksel kamera, müzik çalar, FM radyo, Bluetooth bağlantısı ve 32 GB’a kadar yükseltilebilen hafıza kartı desteği sunuyor. Fiyatlar pazara ve operatöre göre değişebilmekle birlikte Nokia Asha 300’ün tahmin edilen perakende satış fiyatı vergiler hariç 85 Euro. Ürünün 2011’in son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Nokia Asha 200
Nokia’nın en yeni çift SIM kartlı telefonu Nokia Asha 200, Easy Swap fonksiyonu ile kullanıcılarına cep telefonlarını kapatmaya gerek kalmadan ikinci SIM kartlarına kolayca geçiş imkanı sağlıyor.

QWERTY klavyeli bu eğlenceli ve renkli tasarımlı telefon, daima iletişim halinde bulunmak isteyen gençler ve modern hayata ayak uyduran kullanıcıların bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Nokia Asha 200, entegre sosyal ağ, e-posta, anlık mesajlaşma, RenRen, Orkut ve Flickr desteği gibi özellikler taşıyor. Nokia Asha 200, 32 GB hafıza kartı desteğiyle binlerce şarkı depolamaya ve bataryasıyla 52 saat boyunca aralıksız müzik dinlemeye olanak tanıyor. Fiyatlar pazara ve operatöre göre değişebilmekle birlikte Nokia Asha 200’ün tahmin edilen perakende satış fiyatı vergiler hariç 60 Euro. Ürünün 2011’in son çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.  

Nokia Asha 201

Nokia Asha 200’ün, tek SIM kartlı versiyonu olan, Nokia Asha 201, sosyal ağlara bağlı kalmak isteyen, fiyata önem veren ve müzik dinlemeyi seven genç kullanıcılar için mükemmel. Nokia Asha 201, yüksek performanslı hoparlörü, geliştirilmiş stereo FM radyosu ve zil sesi ayarlama özelliğiyle muazzam bir müzik keyfi sunuyor. Nokia Tarayıcı ile internete çok daha hızlı, çok daha iyi ve daha ekonomik bir şekilde erişebilirsiniz. Nokia Asha 201, 32GB’a kadar hafıza kartlarını destekliyor ve 52 saatlik çalma süresine sahip bir batarya bulunduruyor. Nokia Asha 201, popüler anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ın yanı sıra push e-mail özelliğini destekliyor. Fiyatlar pazara ve operatöre göre değişebilmekle birlikte Nokia Asha 201’in tahmin edilen perakende satış fiyatı vergiler hariç yaklaşık 60 Euro. Ürünün 2012’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Nokia Haritalar: günlük hayatı daha da iyileştirmek için tasarlanmış lokasyon servisleri
Lokasyon servislerini sürekli olarak iyileştirmeyi amaçlayan Nokia, etkinlikte Windows Phone işletim sistemi için uyarlanan Nokia Haritalar ve Nokia Drive uygulamalarının son sürümlerini de tanıttı. Nokia World’de tanıtılan harita özellikli bu ve diğer uygulamalar, Nokia Haritalar’ı yayalar için daha ilgi çekici hale getirmeyi ve yaşadıkları şehirde ilgi çekici yerler bulmalarını sağlamayı hedefliyor. Dünya çapında 100’den fazla ülkede sunulan dünya standartlarındaki ücretsiz yaya ve araç navigasyonunun yanı sıra, Nokia Public Transport uygulaması, tüm dünyada 430’dan fazla şehirde toplu taşıma araçlarını ve 45 şehirde otobüs ve tren hatlarındaki son dakika değişikliklerini cep telefonundan izlemeyi mümkün kılıyor. Nokia’nın tanıttığı bir diğer uygulama ise en önemli kişiler ile konuşmalarınıza lokasyon ekleyerek yer etiketli güncellemelerin ve fotoğrafların özel gönderimine olanak tanıyan Nokia Pulse oldu. Nokia ayrıca telefondaki kameranın vizörünü bir artırılmış gerçeklik aracına dönüştüren Nokia Live View uygulamasını da tanıttı. Nokia Live View ile telefon bir bina ya da sokağa doğrultulduğunda, bina ve yerlerin isimleri üzerlerinde beliriyor. Tek bir tıklamayla ise işletmeler, restoranlar, tarihi yapılar gibi yerler hakkında ayrıntılı bilgi almak mümkün. Nokia World’de tanıtılan tüm uygulamalara Nokia Beta Labs (betalabs.nokia.com) adresinden ulaşılabilir.

Nokia etkinlikte ayrıca şunları duyurdu:
• Nokia Haritalar artık ABD ve Kanada’dan başlamak üzere Yahoo! Haritalar’ı destekliyor.
• New York Büyükşehir Toplu Taşıma Kuruluşu ile yaptığı anlaşma sonucu Nokia, akıllı telefonla NFC temelli bilet alma sistemini 2011’in bitiminden önce New York bölgesi banliyö treni şebekesi pilot bölge olmak üzere hayata geçirecek.




 Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800

 Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710

 Nokia Asha 200

Nokia Asha 200

 Nokia Asha 201

Nokia Asha 201

 Nokia Asha 300

Nokia Asha 300

 Nokia Asha 303

Nokia Asha 303

İlgili etiketler : Nokia World 2011, Nokia Haritalar, Nokia Asha 201, Nokia Asha 200, Nokia Asha 300, Nokia Asha 303, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 710, Akıllı Telefon,

Haber Sahibi

Nokia
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Ekim 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 26 Ekim 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2011
  • Trafik

    : 4107

Diğer Nokia Haberleri

Benzer Haberler

  • Nokia Nokia Asha 306 ve 311 Cep Telefonu Piyasada

    Nokia Asha 306 ve 311 Cep Telefonu Piyasada

    Eğlenceli ve renkli dokunmatik ekranlı telefon serisi Nokia Asha, milyonlarca kişiye hızlı internet, sosyal ağlar ve oyun zevkini sunuyor. Nokia, Asha Touch cep telefonu ailesini tanıtar...
    13 Haziran 20123568 defa incelendi
  • Nokia Nokia Yeni Windows Phone Uygulamalarını Tanıttı

    Nokia Yeni Windows Phone Uygulamalarını Tanıttı

    PureView kamera teknolojisi, NFC bağlantı özelliği ve Nokia Haritalar entegrasyonu sayesinde Nokia Lumia serisi cihazlarda benzersiz ve farklılaşan yeni nesil uygulamaların sayısı gidere...
    15 Eylül 20122721 defa incelendi
  • Nokia Nokia E6 Nokia Shop'larda

    Nokia E6 Nokia Shop'larda

    Nokia kariyerini önemseyenler için ürettiği yeni akıllı telefonu Nokia E6’yı Nokia Shop’larda piyasaya sürdü. Nokia E6, geliştirilmiş metin girişi, daha hızlı tarayıcı ve yenilenmiş Ovi ...
    4 Temmuz 20113683 defa incelendi
  • Nokia Nokia Oro

    Nokia Oro

    Nokia lüks pazara yönelik yeni modeli Nokia Oro’da cazibe, tasarım ve kaliteyi bir arada sunuyor. Yeni Nokia Oro deri, altın ve mavi kristal şıklığını tarz sahibi tasarımında birleştiriyor. ...
    1 Eylül 20113159 defa incelendi
  • Nokia Nokia'dan Müzik Telefonu Nokia X2-02

    Nokia'dan Müzik Telefonu Nokia X2-02

    Nokia, müzik, internet ve uygulama dünyasını sevenler için geliştirdiği çift SIM kartlı yeni modeli Nokia X2-02’yi piyasaya sürdü. Nokia çift SIM kartlı müzik telefonu yeni Nokia X2-02’yi...
    2 Aralık 20113204 defa incelendi