Nokia Asha 306 ve 311 Cep Telefonu Piyasada

  • 12 yıl önce eklendi
  • 3567 defa incelendi
  • Puan : star star star 59 incelemede 2,58 puan almıştır.
Eğlenceli ve renkli dokunmatik ekranlı telefon serisi Nokia Asha, milyonlarca kişiye hızlı internet, sosyal ağlar ve oyun zevkini sunuyor.

Nokia, Asha Touch cep telefonu ailesini tanıtarak bir milyar kişiyi daha internete bağlama vizyonu doğrultusunda bir adım daha attı. Asha Touch serisi telefonlar, dokunmatik ekran tecrübesini farklı fiyat aralıklarında yaşamayı mümkün kılacak. İlk kez Ekim 2011’de tanıtılan Asha ailesine iki yeni telefon modeli  (Nokia Asha 306 ve Nokia Asha 311) daha katıldı. Bugün 130’dan fazla pazarda sunulan 10 farklı Asha modeli, genç ve sosyal tüketicilere kendi yaşam tarzlarına uygun telefon seçenekleri sunuyor.

Yeni cihazlar, aşırı data tüketim masrafından ve kısa pil ömründen etkilenmek istemeyen tüketicilere son derece zengin, akıllı telefon benzeri bir deneyim yaşatacak. Nokia Asha 306 ve Nokia Asha 311 yeni, tümüyle baştan tasarlanmış dokunmatik kullanıcı arayüzünü, amaca uygun dijital tasarım yeniliklerinin yanı sıra Nokia’nın geleneksel kullanım kolaylığıyla harmanlayarak sunuyor.

Zarif tasarımlı Nokia Asha 311 hızlı ve hassas kapasitif dokunmatik ekranlı bir cihaz. 1GHz işlemciyle çalışan Asha 311, 3.5 G hızıyla müthiş bir internet deneyimi yaşatıyor. Cesur tasarımıyla dikkat çeken Nokia Asha 306 ise Nokia’nın bugüne kadarki en hesaplı Wi-Fi telefonu.

Nokia’nın Mobil Telefonlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Mary T. McDowell, yeni Asha Touch telefonlarıyla ilgili şunları söylüyor: “Asha Touch telefonlarını piyasaya sürmekle bir milyar kişiyi daha internete bağlama hedefimize ivme kazandırmış oluyoruz. Bu telefonlar genç, şehirli insanların en çok önemsediği özelliklere sahip: Tasarımlarıyla öne çıkan bu cihazlar, ayrıca internete, arkadaşlarına, eğlence dünyasına, web uygulamalarına ve içeriklere kolayca ve hesaplı bir şekilde bağlanma imkânı sağlıyor.”

Hızlı ve hesaplı mobil internet ve oyun deneyimi
Yeni Asha Touch telefonlar, Nokia Tarayıcı 2.0’ın tüm avantajlarına sahip. Veri tüketimini yüzde 90’a kadar azaltmak için Nokia bulut teknolojisini kullanan 2.0 sürümü, tüketicilerin internete daha hızlı ve ucuz ulaşabilmeleri anlamına geliyor. Web siteleri, bulut destekli tarayıcısı olmayan cihazlara nazaran üç kat daha hızlı yükleniyor, böylece kullanıcıların indirebilecekleri 10 binden fazla web uygulamasına ulaşıp istediklerini seçmesi daha da basit hale geliyor. Uygulamalar; böylece çok daha az veri kullanarak, daha zengin ve interaktif bir tüketici deneyimi yaşatıyor.

Tek bir tuşla rahatlıkla arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişimde kalabilen tüketiciler, aynı zamanda kendi sosyal ağlarında dosya ve link paylaşabiliyor. Nokia Tarayıcı’nın Download Manager özelliği, tüketicilerin internette gezinirken içeriklere rahatça ulaşmasını ve müzik, video ya da resimlerini hafıza kartına kaydetmesini sağlıyor.

Asha ailesi uygulama geliştiriciler ve tüketiciler arasında da olumlu yankı buldu. Nokia Mağaza’dan indirilen uygulama sayısı 5 milyarı aşmış durumda. Nokia Mağaza’dan Ocak - Nisan arası indirilen tüm içeriklerin %42’si Asha ya da Java ekosistemine dayalı diğer Nokia cihazlarına yüklendi. Yalnızca bir yıl önce bu rakam %10’du. Ayrıca Nokia Mağaza’da uygulamalara sahip 410 uygulama geliştirici, 1 milyonu aşkın indirme rakamına ulaştı. India Games ve Pico Brothers kısa süre önce 100 milyonu geçti.

Nokia Asha 306 ve Nokia Asha 311 müthiş, sosyal bir online tecrübe yaşatmanın yanı sıra, eğlenceyi de göz ardı etmeyen bir düşünceyle yaratıldı. Bütün kullanıcılar ücretsiz indirebilecekleri ve süresiz oynayabilecekleri 40 adet EA oyunundan oluşan bir paket de kazanıyorlar. Oyunlar aksiyondan atari ve spora uzanan, Tetris®, Bejeweled®, Need for Speed (TM), The Run ve EA SPORTS (TM) FIFA 2012 gibi geniş bir yelpazede yer alıyor. Nokia Asha 311’de ayrıca, telefona önceden yüklenmiş 15 seviyeli Angry Birds de bulunuyor: dokunmatik ekranın ve 1GHz işlemcinin keyfini çıkarmak için bulunmaz bir fırsat.

Strategy Analytics’te Cihaz Araştırmaları Müdürü olan Neil Mawston şöyle konuşuyor: 'Nokia tüketicileri internete bağlamak için bir adım daha atıyor: yeni dokunmatik ekranlı kullanıcı arayüzü deneyimini geliştirmeye yönelik bu çalışmalar, şirketin yeni kitlelere yönelik fiyat aralıklarında rekabet etmesine imkân tanıyor.  Rekabetçi bir piyasa var ama inanıyoruz ki; Nokia’nın Asha portfolyosu, müşterilerin daha düşük fiyat, daha hızlı internet kullanımı ve uzun ömürlü pil gibi avantajlardan faydalanmalarını sağlayacak. Ayrıca Nokia’nın Asya gibi yüksek büyüme oranına sahip pazarlarda tanıtımını yaparak Asha stratejisini nasıl bir küresel boyuta taşıdığını görmek ilginç. Nokia buralarda büyük yankı uyandırdı ve yerel tüketicilerden gelen tepkiler de muhtemelen olumlu olacak.'

Ürün detayları
Nokia Asha 311 renkli ve kompakt bir dokunmatik cihaz. Eğlenceli ve rahat bir mobil deneyim yaşamak için isteyebileceğiniz tüm özelliklere sahip. Işıl ışıl ve rengârenk oluşu, çizilmeye dayanıklı polarize filtreli kapasitif cam ekranı, kullanıcılara eşsiz ve şık bir görünüme sahip kullanıcı arayüzü sunuyor. Nokia Asha 311, 3.2 MP kamerası ve 40 adet EA oyunu hediyesinin yanı sıra telefonla birlikte gelen 15 seviyeli Angry Birds oyununa da sahip.

Facebook, Twitter ve başka pek çok küresel sosyal ağa erişimi kolaylaştıran Nokia Asha 311, Nokia Tarayıcı ile mobil interneti hızlı ve hesaplı bir şekilde kullanmayı mümkün kılıyor. Tüm bunlara en popüler mesaj servisleri de dahil. WhatsApp Inc. Kurucu Ortağı Brian Acton, 'WhatsApp insanların dünyanın her köşesindeki aileleri ve dostlarıyla iletişimde kalmaları için güvenilir ve kullanımı rahat, çok platformlu bir mesajlaşma uygulaması yaratmak konusunda net bir vizyona sahip' diyor ve ekliyor: 'Dünya çapında mobil iletişimin öncüsü olan Nokia’yla kurduğumuz ortaklıkla WhatsApp’ın Asha Touch cihazlarında kullanılabilir olması, ana misyonumuzu daha ileri taşımamıza imkân verecek.'

Nokia Asha 306, ışıltılı ve renkli 3’’ WQVGA dayanıklı dokunmatik ekranı ve indirilebilir 40 EA oyunu gibi özelliklerin yanı sıra, kullanıcıların hareket halindeyken de bağlantılı kalmalarını sağlayan WLAN bağlantı özelliği içeriyor.

Nokia Asha 306’nın tahmini perakende fiyatı vergiler hariç 68 Avro. Nokia Asha 311’in tahmini perakende fiyatı ise vergiler hariç 92 Avro. Her iki cihazın da 2012’nin üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.





İlgili etiketler : Nokia Asha 306, Nokia Asha 311, Nokia Cep Telefonu,

Haber Sahibi

Nokia
  • Eklenme Tarihi

    : 13 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 3567

Diğer Nokia Haberleri

Benzer Haberler

  • Nokia Nokia Yeni Ürün ve Servislerini Nokia World Etkinliğinde Tanıttı

    Nokia Yeni Ürün ve Servislerini Nokia World Etkinliğinde Tanıttı

    Nokia, Windows Phone işletim sistemli ilk modelleri Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710 ile yeni bir döneme ışık yaktı. Tarz sahibi akıllı telefon ürün grubunu, daha gelişmiş harita özell...
    26 Ekim 20114103 defa incelendi
  • Nokia Nokia E6 Nokia Shop'larda

    Nokia E6 Nokia Shop'larda

    Nokia kariyerini önemseyenler için ürettiği yeni akıllı telefonu Nokia E6’yı Nokia Shop’larda piyasaya sürdü. Nokia E6, geliştirilmiş metin girişi, daha hızlı tarayıcı ve yenilenmiş Ovi ...
    4 Temmuz 20113681 defa incelendi
  • Nokia Nokia Oro

    Nokia Oro

    Nokia lüks pazara yönelik yeni modeli Nokia Oro’da cazibe, tasarım ve kaliteyi bir arada sunuyor. Yeni Nokia Oro deri, altın ve mavi kristal şıklığını tarz sahibi tasarımında birleştiriyor. ...
    1 Eylül 20113157 defa incelendi
  • Nokia Nokia X1-00 Müzik Tutkunlarına Özel Nokia X1-00 Cep Telefonu

    Nokia X1-00 Müzik Tutkunlarına Özel Nokia X1-00 Cep Telefonu

    Nokia ’dan Müzik Tutkunlarına Yeni Bir Telefon Nokia , üstün müzik çalar özelliklerini uygun fiyata sunan 30 Serisi telefonu Nokia X1-00 ’ı kullanıcılarla buluşturuyor. Nokia, en u...
    20 Haziran 20114696 defa incelendi
  • Nokia Nokia N9, Dokunmatik Ekranlı NFC'li Benzersiz Bir Akıllı Telefon

    Nokia N9, Dokunmatik Ekranlı NFC'li Benzersiz Bir Akıllı Telefon

    Nokia kalabalıkta göze çarpmak isteyenler için tasarlanmış akıllı telefonu Nokia N9’u kullanıcılarla buluşturuyor. Nokia, 2011 sonbaharında Türkiye’de piyasaya süreceği Nokia N9’u düze...
    15 Ağustos 20113558 defa incelendi