Nokia Mobile World Congress'te Yeni Cihaz ve Servislerini Tanıttı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2838 defa incelendi
  • Puan : star star star 71 incelemede 3,04 puan almıştır.
Nokia’nın MWC’de tanıttığı yenilikleri arasında öne çıkanlar arasında Windows Phone için ideal bir başlangıç noktası olan Lumia serisinin en ekonomik üyesi yeni Nokia Lumia 610, ABD dışında bazı pazarlarda tanıtılan ödüllü Nokia Lumia 900, akıllı telefonda görüntü standartlarını yükselten Nokia PureView ve daha da ‘akıllı’ hale gelen yeni Asha telefon ve servisleri var.

Nokia, Mobile World Congress’te yeni cihaz, servis ve ortaklıklarını duyurarak 2012’de yeni stratejisini uygulamaya hızlı bir şekilde devam edeceğini gösterdi. Yeni strateji dahilinde Nokia temel akıllı telefon platformu olarak Windows Phone’u benimsemiş, diğer telefonlarında önemli değişikliklere gitmiş ve Lokasyon ve Ticaret iş biriminin kurulmasıyla lokasyon bazlı servislerin önemini artırmıştı.

Nokia CEO’su Stephen Elop şöyle konuşuyor: 'Bir yıl önce Nokia’nın mükemmel mobil cihazlar yaratma yolculuğunda yeni bir strateji benimsediğini duyurduk. Bugün dördüncü Lumia cihazımız, daha akıllı mobil telefonlarımız ve yeni servislerimizle Nokia’nın iş süreçlerini nasıl hızlandirabileceğimizi gösterdik.'

Lumia portföyü ve pazarı genişliyor
Nokia, Lumia serisi içindeki en ekonomik telefon olan Nokia Lumia 610 ile Nokia Windows Phone işletim sistemli ürün portföyünü genişletmenin yanı sıra oldukça beğeni toplayan Lumia 900’ün ABD dışındaki pazarlarda da tanıtılmasını hedefledi.

Lumia ve Windows Phone deneyimine ekonomik bir geçiş yapmak isteyen gençleri hedefleyen Nokia Lumia 610, sosyal ağlar, internet, müzik, oyunlar ve navigasyonun yanı sıra Windows Phone Marketplace’te yer alan binlerce uygulamaya kolay erişim sağlıyor. Dört canlı renkte sunulan cihazın fiyatı vergiler hariç 189€ olarak duyuruldu. Nokia Lumia 610’un 2012’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Ocak ayında tanıtılan Nokia Lumia 900, 42.2 Mbps’yi aşkın hızlara kadar çıkabilen Çift Taşıyıcı HSPA sistemi kullanıyor. Telefonun 4.3 inç ClearBlack AMOLED ekranı ve yüksek kapasiteli bataryası ile üstün içerik deneyimi dünyanın dört bir yanında daha fazla ülkede sunulacak.

Nokia başlı başına bütünleşik bir e-okuma deneyimi sunan Nokia Reading’i de etkinlikte tanıttı. Nokia Reading yeni kitap ve sesli kitapları okumayı kolaylaştırıyor ve pek çok dilde içeriğe ve kapsamlı bir kataloğa çevrimdışı erişim imkanı sunuyor.

Nokia, Mobile World Congress’te yapılan tanıtımlar ile, beğeni toplayan Lumia 710, Lumia 800 ve Lumia 900’ün planlanandan önce yaptığı dünya tanıtımını bütünleştirmiş oldu.

Nokia 808 PureView ile akıllı telefon görüntü kalitesinde yeni çağ
Nokia akıllı telefon görüntü kalitesinde yeni bir çağın öncüsü oluyor. Nokia 808 PureView gelecek yıllarda Nokia cihazlarında pek çok üstün görüntü deneyimine olanak tanıyacak Nokia PureView görüntü teknolojisinin yer aldığı ilk akıllı telefon. Nokia 808 PureView yüksek çözünürlüklü 41 megapiksel sensör, Carl Zeiss mercek ve Nokia’nın geliştirdiği over-sampling teknolojisini bir araya getiriyor. Böylece inanılmaz netlikte, detaylı görüntüler, düşük aydınlatmada bile üstün performans ve e-posta, MMS ve sosyal ağlarda paylaşmak için yoğun boyuttaki görüntü dosyalarını kaydetmek mümkün.

Nokia 808 PureView aynı zamanda CD kalitesinde ses kaydı, full HD 1080p video kaydetme ve oynatma için Nokia Rich Recording ve herhangi bir stereo ses içeriğini herhangi bir kulaklıkta surround ses deneyimine dönüştüren özel Dolby Kulaklık teknolojisi sunuyor.

Asha ile daha akıllı deneyimler
Nokia telefonlarını çalışmak, öğrenmek ve oyun oynamak için kullanmak isteyenler için üç yeni Asha telefonu piyasaya sürerek cep telefonları ile akıllı telefonlar arasındaki sınırı gittikçe ortadan kaldırıyor. Şehirli ve girişimci tüketiciler için geliştirilen Nokia Asha 302 QWERTY klavyeli üstün bir cihaz. Push e-mail ve takvim, Mail for Exchange destekli telefon rehberi senkronizasyonu ile Nokia Series 40 için bir ilk olan mobil ofis deneyimi sunuyor.

Sosyal ağlara kolay erişim için tasarlanmış olan Nokia Asha 202 ve 203, dokunmatik ekranı ekonomik ürünlere taşımanın yanı sıra ücretsiz tam 40 Electronic Arts oyunundan oluşan bir paket sunuyor. Asha 202 ise aynı zamanda Nokia’nın kolay geçişli Çift SIM kart teknolojisine sahip. Böylece kullanıcılar farklı operatörler ve tarifeleri arasında istedikleri zaman geçiş yapabiliyor.

Nokia artık Nokia Life adını alan popüler Life Tools servisiyle de fark yaratıyor. Nokia Life yeni Asha 202 ve Asha 203 de dahil olmak üzere Nokia Series 30 ve Series 40 ürünleri için hayatı kolaylaştıran bilgiler sunuyor. Hindistan, Çin, Endonezya ve Nijerya’daki kullanıcılar SMS yoluyla kendilerine ulaştıran çocuk bakımı, eğitim, tarım ve eğlence servislerinden yararlanabilecek.

Yeni Asha telefonlar, artık dünya çapında 100’den fazla ülkede ulaşılabilen Nokia Asha ürün grubunu tamamlıyor.

Daha hızlı ve fazlası
Lokasyon bazlı servislerde Nokia ve Groupon ortaklığıyla lokasyona özel özel indirimler ve fırsatlar sunulması planlanıyor. Nokia aynı zamanda çevrimdışı turn-by-turn navigasyon desteği verecek Nokia Drive’ın Windows Phone için yeni bir versiyonunu tanıtıyor. Nokia Drive artık kişisel güzergahları hatırlayacak, gelişmiş trafik uyarıları verecek ve rotanızı trafik yoğunluğuna göre çizecek.

Nokia aynı zamanda 45 ülkede 500’den fazla şehrin metro, tramvay, tren ve otobüs güzergahlarını içeren Nokia Transport’un Windows Phone versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.





 Nokia Lumia 610

Nokia Lumia 610

 Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView

 Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900

 Nokia Asha 202

Nokia Asha 202

 Nokia Asha 203

Nokia Asha 203

İlgili etiketler : Nokia Lumia 610, Nokia Pureview, Nokia Lumia 900,

Haber Sahibi

Nokia
  • Eklenme Tarihi

    : 27 Şubat 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 27 Şubat 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2838

Diğer Nokia Haberleri

Benzer Haberler

  • Nokia Nokia Yeni Windows Phone Uygulamalarını Tanıttı

    Nokia Yeni Windows Phone Uygulamalarını Tanıttı

    PureView kamera teknolojisi, NFC bağlantı özelliği ve Nokia Haritalar entegrasyonu sayesinde Nokia Lumia serisi cihazlarda benzersiz ve farklılaşan yeni nesil uygulamaların sayısı gidere...
    15 Eylül 20122720 defa incelendi
  • Nokia Nokia Yeni Ürün ve Servislerini Nokia World Etkinliğinde Tanıttı

    Nokia Yeni Ürün ve Servislerini Nokia World Etkinliğinde Tanıttı

    Nokia, Windows Phone işletim sistemli ilk modelleri Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710 ile yeni bir döneme ışık yaktı. Tarz sahibi akıllı telefon ürün grubunu, daha gelişmiş harita özell...
    26 Ekim 20114105 defa incelendi
  • Nokia Nokia E6 Nokia Shop'larda

    Nokia E6 Nokia Shop'larda

    Nokia kariyerini önemseyenler için ürettiği yeni akıllı telefonu Nokia E6’yı Nokia Shop’larda piyasaya sürdü. Nokia E6, geliştirilmiş metin girişi, daha hızlı tarayıcı ve yenilenmiş Ovi ...
    4 Temmuz 20113682 defa incelendi
  • Avea Nokia Lumia 925 Cep Telefonu Avea'da

    Nokia Lumia 925 Cep Telefonu Avea'da

    Avea, Nokia Lumia Ailesi’nin şık ve ince tasarımıyla beğeni toplayan üyesi Nokia Lumia 925’i Eylül ayında satışa sunuyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle yurt genelindeki Avea bayilerinde...
    17 Ağustos 20131672 defa incelendi
  • Nokia Nokia Oro

    Nokia Oro

    Nokia lüks pazara yönelik yeni modeli Nokia Oro’da cazibe, tasarım ve kaliteyi bir arada sunuyor. Yeni Nokia Oro deri, altın ve mavi kristal şıklığını tarz sahibi tasarımında birleştiriyor. ...
    1 Eylül 20113157 defa incelendi