Mazda TAKERI Cenevre'de Avrupa Prömiyerini Yapacak

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2479 defa incelendi
  • Puan : star star 60 incelemede 2,03 puan almıştır.
Mazda Motor Corporation, 2012 Cenevre Uluslararası Motor Show’da, Mazda’nın eşsiz i-ELOOP rejeneratif fren teknolojisine sahip yeni nesil orta boyutlu bir sedan olan Mazda TAKERI’yi ilk kez görücüye çıkarıyor. Mazda’nın çığır açan SKYACTIV TEKNOLOJİLERİNİN tüm özellikleri ile donatılmış yeni bir kompakt crossover SUV olan Mazda CX-5, Avrupa pazarına özel olarak tasarlanmış MX-5 Özel Üretim Bahar 2012, bir dizi yeni teknoloji ve diğer Mazda modelleri fuarda bu araca eşlik edecek.

Mazda’nın “KODO – Canlı Hareket” tasarım temasının en yeni uyarlaması olan TAKERI konsepti sedan tarzına yeni bir güç ve cazibe seviyesi kattı. Geçen yıl Cenevre'de tanıtılan dört kapılı dikkat çeken bir spor coupe olan Mazda SHINARI'nin vizyonunu genlerinde taşıyan TAKERI, Mazda'nın yeni nesil CD sedan araçlarının gelecekte nereye yöneleceği konusunda fikir veriyor. TAKERI, büyüleyici dış tasarımının altında i-stop rölantide durdurma sistemine ve altı vitesli SKYACTIVE-Drive otomatik şanzımana sahip olan Mazda’nın yeni yüksek verimli SKYACTIV-D dizel motoruna sahiptir.

TAKERI, Mazda’nın karakteristik Zoom-Zoom performansından ödün vermeden en iyi enerji verimliliğini hedeflemektedir ve i-ELOOP ile donatılan ilk araçtır. “Akıllı Enerji Döngüsü”nün kısaltması olan şirketin ilk rejeneratif fren sistemi, yavaşlama esnasında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren ve bu enerjiyi elektrikli bir çift katmanlı kapasitörde depolayan eşsiz bir çözüm kullanır. Üretilen güç, aracın elektrikli
bileşenlerini çalıştırmak için kullanılır ve bu sayede motor yükü azalır ve yakıt tasarrufu %10’a kadar artar. Bu durum, Mazda TAKERI’nin performanstan veya konfordan ödün vermeden elde edilen mükemmel yakıt tasarrufuna katkı sağlar.

Mazda, 82. Cenevre Uluslararası Motor Show’da mevcut modellerin yanı sıra şirketin yeni SKYACTIV TEKNOLOJİLERİNİ de tanıtacak. Basın günleri 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan fuar 8-18 Mart tarihlerinde halka açık kalacaktır.



 

 

İlgili etiketler : Mazda, Mazda Cx-5,

Haber Sahibi

Mazda
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Şubat 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 26 Şubat 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2479

Diğer Mazda Haberleri