LC Waikiki, Yurtdışında 16 Ülkede 62 Mağazaya Ulaştı

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1855 defa incelendi
  • Puan : star star star star 36 incelemede 4,25 puan almıştır.
Türkiye moda perakende sektörünün lider markası LC Waikiki, yurtdışında büyümeye devam ediyor.  2023 yılında Avrupa’nın en başarılı 3 hazır giyim markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, son aylarda Gürcistan, Suudi Arabistan, Fas ve Irak’ta hizmete açtığı mağazalarla yurtdışında 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı.

“İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla15 yıldır Türkiye moda perakende sektöründe hizmet veren LC Waikiki, yurtdışındaki yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Yurtdışında hızla yaygınlaşmayı ve büyümeyi hedefleyen LC Waikiki, 2013 yılı sonuna kadar Makedonya, Kosova, Kırgızistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 80’nin üzerinde mağaza açmış olacak.

Yurtdışındaki mağazalarıyla toplam 62 bin metrekarelik satış alanına ulaşan LC Waikiki,2017 yılına kadar ise kademeli olarak 400 yurtdışı mağazasına hayat verecek.

Girdiğimiz pazarlarda ‘Oyun Kurucu’yuz
LC Waikiki’nin perakende sektöründeki bilgi ve birikiminin yurtdışındaki faaliyetlerinde de yön verdiğini belirten LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım, girdikleri ülkelerde rekabeti güçlendirdiklerini söyledi. LC Waikiki’nin kaliteli ürünleri uygun fiyatla sunduğunu hatırlatan Gökyıldırım, şunları söyledi: “Mağaza açtığımız pazarlarda, fiyat politikamızdan dolayı sektördeki rekabet ortamını daha da güçlendiriyoruz. Böylelikle, tüketiciler daha uygun fiyatla alışveriş yapma imkanını yakalıyor. İade politikamız, mağaza planlamamız, rekabetçi tarzımız ve müşteri memnuniyet anlayışımız, bu ülkelerde faaliyet gösteren diğer markalar için de yol gösterici oluyor. LC Waikiki, girdiği pazarlardaki perakende sektöründe ‘Oyun Kurucu’ olmayı başarıyor.Türkiye’den böylesine bir global markanın çıkışına liderlik etmek bana büyük heyecan veriyor.”

Halihazırda2,5 milyar dolar cirosu bulunan LC Waikiki’nin mevcut gelirlerinin yüzde 15’ini yurtdışı pazarlarının oluşturduğunu kaydeden Gökyıldırım, 2023 yılında 10 milyar dolar ciroya ulaşmayı planlayan şirketin toplam gelirlerindeki yurtdışı payını yüzde 60’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.  

2017 yılında yurtdışında 400 mağaza hedefi
Yurtdışındaki büyümesine öncelikli olarak Türkiye’nin yakın çevresinde bulunan ülkelerle başlayan LC Waikiki’ninhalihazırda 16 ülkede mağazası bulunuyor. LC Waikikiyurtdışında; Kazakistan, Rusya, Romanya, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Mısır, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Polonya, Bosna, Ukrayna, Suriye ve İran’da dafaaliyet gösteriyor.

2023 vizyonu doğrultusunda planladığı yurtdışı büyüme yolculuğundaöncelikli olarak 2017 yılına odaklanan LC Waikiki, 2017 yılında 40 ülkede 400 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.Yurtdışındaki genişlemenin ağırlıklı olarak Oyun Kurucu olabilecekleri pazarlarda gerçekleşeceğini ifade eden LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım, “Kazakistan,ve Irak’ta ciddi derinleşmeye başladık. Yer aldığımız bütün pazarlarda önemli pazar payına ulaşmış durumdayız. Aslında ilk etapta komşu ülkelere girerek yol haritamızda birinci halkayı tamamlamak üzereyiz. İkinci halkada Ortadoğu ülkeleri devreye giriyor. Afrika’da incelediğimiz pazarlar var. Ardından Hindistan, Endonezya, Çin ve Nijerya gibi pazarlara girmeyi planlıyoruz. En son Avrupa’ya girme planımız söz konusu. Önceliğimiz bize ihtiyacı olan, kimsenin gitmediği doymamış pazarlar. İşimizi oralarda layıkıyla yaptıktan sonra sıra Avrupa’ya gelecek” dedi.

Mağaza açmamız için farklı ülkelerden talepler geliyor
LC Waikiki’nin yurtdışındaki hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam ettiğini vurgulayan Yenal Gökyıldırım, faaliyette bulunmadıkları ülkelerden de mağaza açma konusunda yoğun talep aldıklarını belirtti. Gökyıldırım, “Mağaza açtığımız ülkelerde şu ana kadarki performansımızdan çok memnunuz. Mağazamızın açılacağı günler kapıda uzun kuyruklar oluşuyor. Mağazamızın olmadığı ülkelerden ise, mağaza açmamız yönünde yoğun talep alıyoruz. Yurtdışındaki büyümemiz devam ediyor, bir çok bölgede fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Uygun bulduğumuz ülke ve lokasyonlarda, LC Waikiki kalitesini ve uygun fiyat politikasını tüketicilerle buluşturacağız” diye konuştu.




İlgili etiketler : Lc Waikiki, Lc Waikiki Mağazaları, Lc Waikiki Haberleri, Hazır Giyim, Giyim,

Haber Sahibi

LC Waikiki
  • Eklenme Tarihi

    : 17 Eylül 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2013
  • Trafik

    : 1855

Diğer LC Waikiki Haberleri

Benzer Haberler

  • LC Waikiki LC Waikiki Mağaza Müdürleri Bir Araya Geldi!

    LC Waikiki Mağaza Müdürleri Bir Araya Geldi!

    LC Waikiki’nin yurt içi mağazalarında görev yapan mağaza müdürleri ve LCWaikiki yöneticileri“LC Waikiki Mağaza Liderleri Zirvesi”nde bir araya geldi.LC Waikiki Yurtiçi Mağazacılık Genel Müdü...
    13 Ocak 20142874 defa incelendi
  • LC Waikiki LC Waikiki 2013 Yılını Başarılarla Dolduruyor

    LC Waikiki 2013 Yılını Başarılarla Dolduruyor

    Türkiye moda perakende sektörünün lider şirketi LC Waikiki, 2013 yılında da kendi sektörünün ‘Lovemark’ı (en çok sevilen şirket) seçildi. LC Waikiki bu ünvanı, MediaCat Dergisi’nin, IPSOS iş...
    6 Ağustos 20131334 defa incelendi
  • LC Waikiki LC Waikiki 2015 İlkbahar-Yaz Erkek Koleksiyonu

    LC Waikiki 2015 İlkbahar-Yaz Erkek Koleksiyonu

    İlkbahar-Yaz sezonu için son hazırlıklar tamamlandı. Stil sahibi erkekler için göz alıcı alternatifler hazırlayan LC Waikiki, yeni sezona yine güçlü başlıyor. Havaların değişmesiyle birlikte...
    9 Mart 20155781 defa incelendi
  • LC Waikiki LC Waikiki 2014 İlkbahar Çocuk Giyim Koleksiyonu

    LC Waikiki 2014 İlkbahar Çocuk Giyim Koleksiyonu

    Çocukların hayal dünyası, bahar aylarında LC Waikiki koleksiyonları ile daha da heyecanlı ve renkli olmaya devam ediyor. Moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki, “2014 İlkbahar Çocuk Ko...
    13 Şubat 20147113 defa incelendi
  • LC Waikiki LC Waikiki 2014 İlkbahar Genç Giyim Koleksiyonu

    LC Waikiki 2014 İlkbahar Genç Giyim Koleksiyonu

    Gençler Baharda LC Waikiki ürünleri ile hem trendi yakalayın, hem de zengin ürün çeşitliliği ile harika kombinlerinizi hazırlayın. Bahara merhaba diyeceğimiz bu günlerde, LC Waikiki “İlkbaha...
    13 Şubat 20146926 defa incelendi