Kuveyt’in Öncü Bankası Burgan Bank, Eurobank Tekfen ile Türkiye Pazarına Giriyor

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2484 defa incelendi
  • Puan : star star star 63 incelemede 2,94 puan almıştır.
Eurobank EFG’nin %70 payına sahip olduğu Türkiye’deki iştiraki Eurobank Tekfen’deki hisselerinin Kuveyt’li Burgan Bank’a devri ile ilgili anlaşma imzalandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, “Eurobank Tekfen olarak satış işlemini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz, Burgan Bank’ın desteği ile stratejik hedeflerimize ve büyümeye odaklanacağız” dedi. 

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, 9 Nisan 2012 tarihli anlaşmanın imzalanması sonrasında satış işleminin, başta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu olmak üzere, tarafların tabi olduğu ilgili tüm resmi kurumların onay ve izinlerinin tamamlanması akabinde, 2012 yılının 3. çeyreğinde sonuçlanmasının beklendiğini açıkladı.

Tekfen Holding, 9 Nisan 2012 Pazartesi günü yaptığı özel durum açıklaması ile Eurobank Tekfen’deki %29.26 hissesinin Eurobank EFG’ye ya da Eurobank EFG’nin satış anlaşması yapabileceği üçüncü kişilere devredilmesine imkan tanıyan bir sözleşmeyi Eurobank EFG ile imzaladığını bildirdi. Tekfen Holding, Burgan Bank ile yeni bir ortaklık anlaşması yapması halinde Eurobank Tekfen’de ortak kalmaya devam edebilecek.

BURGAN BANK: ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA’DA FAALİYET GÖSTEREN BÖLGESEL BİR LİDER
1977 yılında Kuveyt’te kurulan Burgan Bank, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde 5 ülkede, 145 şubesiyle faaliyet gösteren bölgesel bir lider konumundadır. Burgan Bank, Kuveyt dışında çoğunluk hissesine sahip olduğu Cezayir (Gulf Bank Algeria), Irak (Bank of Baghdad), Ürdün (Jordan Kuwait Bank) ve Tunus’ta (Tunis International Bank) “Burgan Bank Grubu” adı altında faaliyet göstermektedir. Burgan Bank 2.3 milyar USD piyasa değeri ile Kuveyt Menkul Kıymetler Borsasına kotedir. 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle Burgan Bank 16,3 milyar USD  toplam aktif büyüklüğüne, 8.1 milyar USD kredilere, 10.0 milyar USD mevduata ve 2.0 milyar USD özkaynağa sahiptir.

KIPCO HAKKINDA…
Burgan Bank, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 26 ülkede 60’ın üzerinde iştirake sahip, bölgenin en büyük holding gruplarından biri olan KIPCO Grubu’nun (Kuwait Investment Projects Company) bir üyesidir. Grubun ana faaliyet alanları finansal hizmetler ve medyadır. İştirakleri ve ortaklıkları aracılığıyla gayrimenkul, endüstri, eğitim ve yönetim danışmanlığı sektörlerinde de yatırımları bulunmaktadır.

KIPCO Grubu’nun finansal hizmetler yatırımları ticari ve yatırım bankacılığı, varlık yönetimi ve sigorta alanlarındadır. Grubun finansal hizmetlerdeki ana iştirakleri Burgan Bank, United Gulf Bank ve Gulf Insurance Company’dir. Medya sektöründe ise bölgenin önde gelen TV operatörü olan Orbit Showtime Network ile faaliyet göstermektedir.

DÜNDEN BUGÜNE EUROBANK TEKFEN…
1989 yılında Tekfen Yatırım ve Finansman Bankası A.Ş. adı ile kurulan banka, 2001 yılında Bank Ekspres’i satın aldı. Tekfen Holding’in 2006 yılında bankacılıkta stratejik bir ortakla yoluna devam etme kararı alması üzerine, bankanın yüzde 70 hissesi, 23 Şubat 2007 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) verdiği onay sonrasında 16 Mart 2007 tarihinde, Yunanistan'ın ikinci büyük bankası olan Eurobank EFG’ye devredildi. Bu süreçte Tekfen Holding bankada yüzde 30'luk payla stratejik ortaklığını sürdürdü ve gerçekleşen hisse devri sonrası bankanın unvanı 11 Ocak 2008 tarihinde Eurobank Tekfen olarak değişti.

Eurobank Tekfen bugün Türkiye'nin en önemli sanayi ve ticaret bölgelerine yayılmış 60 şubesi ile, 85 bini aşkın müşterisine hizmet sunmaktadır. 2007 yılındaki ortaklık değişiminden bu yana Eurobank Tekfen’in aktif büyüklüğü yaklaşık 5 kat artarak 5.1 milyar TL’ye ulaşmıştır. Özkaynakların 6 kat arttığı, ödenmiş sermayenin 50 milyon TL’den 570 milyon TL’ye yükseldiği bu dönemde kredilerde 5 kat, mevduatlarda ise 3 kata yakın artış gerçekleşmiştir. 2007 yılından bu yana şube sayısı 2 kat artarken çalışan sayısı da ikiye katlanarak 1041’e ulaşmıştır.




İlgili etiketler : Eurobank Tekfen, Burgan Bank, Satuş, Hisse Satışı,

Haber Sahibi

Eurobank Tekfen
  • Eklenme Tarihi

    : 9 Nisan 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2484

Diğer Eurobank Tekfen Haberleri

Benzer Haberler

  • Teknosa Teknosa Halka Arz Ediliyor

    Teknosa Halka Arz Ediliyor

    Teknosa hisseleri halka açılıyor. Halka arz kapsamında talep toplama tarihleri 9-10-11 Mayıs 2012, fiyat aralığı 7,00-8,25 TL olarak belirlendi. Kurulduğu 2000 yılından bu yana ‘Herkes ...
    7 Mayıs 20123302 defa incelendi
  • Turkcell Forbes'un

    Forbes'un "En İyi 10 Hisse" Listesine Turkcell'de Girdi

    Turkcell, Wall Street para, pazar ve yatırım uzmanlarının görüşü alınarak oluşturulan ve Forbes.com'da yayınlanan ''En İyi 10 Hisse'' listesinde yer aldı. Turkcell hisselerini öneren Pa...
    7 Ocak 20122869 defa incelendi
  • ING Bank ING Bank İlk Adım Bankacılık ile Facebook'a Para Transferi Dönemi Başlıyor

    ING Bank İlk Adım Bankacılık ile Facebook'a Para Transferi Dönemi

    ING Bank, şimdi de dijital bankacılık ile “eski köye yeni adet” getiriyor. Yeni dönem bankacılık anlayışının odağına dijital teknolojiyi yerleştiren ING Bank, yeni İnternet Şubesi ile bankac...
    30 Ocak 20142312 defa incelendi
  • Türkiye İş Bankası Türkiye İş Bankası Bono ve Tahvil İhraç Ediyor

    Türkiye İş Bankası Bono ve Tahvil İhraç Ediyor

    İş Bankası 2-3-4 Şubat 2011 tarihlerinde eşanlı olarak 500 milyon TL nominal değerli, 03.08.2011 vadeli (176 gün), yakın vadeli hazine bonoları üzerine %0,50 ek getiri sağlayan İş Bankas...
    31 Ocak 20114674 defa incelendi
  • Bank Asya Ayda sadece 5 TL'ye Çantanız Güvence Altında!

    Ayda sadece 5 TL'ye Çantanız Güvence Altında!

    Bank Asya Cüzdanım; çantanızı ve cüzdanınızı kapkaça karşı güvence altına alacağınız yepyeni bir ürün. Bank Asya Cüzdanım, sizi kapkaç, gasp, hırsızlık ve çalınma olaylarına karşı korurke...
    28 Aralık 20103395 defa incelendi