İş Bankası ve Gülaylar İşbirliği ile Altınlarınızı Değerlendirmek Artık Çok Kolay!

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2762 defa incelendi
  • Puan : star star star star 83 incelemede 3,7 puan almıştır.
Türkiye’nin geleneksel yatırım araçlarından altının yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda bankacılık sektörü ile kuyumcular arasındaki ilk işbirliği İş Bankası ile Gülaylar Kuyumculuk Grubu arasında gerçekleştirildi.

İş Bankası ve Gülaylar Kuyumculuk Grubu’nun başlattığı işbirliği ile “Kuyumcularda Altın Buluşmaları” kapsamında fiziki altın toplama hizmeti verilecek. İlk etapta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya ve Mersin illerinde bulunan 35 noktadaki Gülaylar mağazalarında başlayacak olan bu hizmet, yeni işbirlikleri ile ülke geneline yaygınlaştırılacak.

İş Bankası’nın bu yeni hizmeti ile fiziki altını olan yatırımcılar, altınlarını MaxiPara Altın Kart ile Gülaylar mağazalarından anında İş Bankası Altın Mevduat hesaplarına aktarabilecek. Bireysel yatırımcılar bu yolla kaybolma ve çalınma riski olmadan altına yatırım yapma imkânı bulurken, yastık altı olarak tanımlanan altınlar da ekonomiye katılmış olacak.

Yastık altındaki altınlar MaxiPara ile ekonomiye katılacak
Fiziki altın yatırımlarını çalınma ve kaybolma riski olmadan sürdürmek isteyenler, İş Bankası şubelerinden alacakları MaxiPara Altın Kart ile fiziki altınlarını anlaşmalı kuyumculara götürerek, mağaza yetkililerince hesap edilecek saf altın miktarını anında karta tanımlanmış Vadesiz Altın Mevduat hesaplarına aktarabilecek.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, basın toplantısında yaptığı konuşmada, İş Bankası ve Gülaylar arasındaki işbirliğinin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını belirterek, “Kuyumcularda Altın Buluşmaları hizmetimiz teknolojik alt yapımızın yaratıcı, pratik ve güvenli bir şekilde kullanılmasıyla ortaya çıkmıştır” dedi. Altının fiziki olarak tutulması yerine, çalınma ve kaybolma riski olmadan güvenle altına yatırım yapılmasını sağladıklarına dikkat çeken Erdal Aral, diğer yandan fiziki altınların kaydileştirilmesi sayesinde büyümenin finansmanına ve tasarruf eğilimi artışına büyük katkı sağladıklarını söyledi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral altın bankacılığına gösterilen ilgiyi ve altının ülkemizin tasarruf kültüründeki önemini şöyle anlattı:

“BDDK verilerine göre, 2010 yılının Haziran ayında bankaların toplam altın mevduat hesapları 22 ton iken 2012 yılının Haziran ayında söz konusu büyüklük yüzde 713 artarak 179 tona ulaştı. Aynı dönemde Bankamız Altın Mevduat Hesabı yüzde 1.052 artarak sektörün üzerinde büyüme göstermiştir. Anılan dönemde Altın Mevduat Hesabı bulunan müşterilerimizin sayısı ise yüzde 600 artış kaydetmiştir. Bu yılın ilk 6 aylık sonuçları itibarıyla altın mevduat hesapları büyüklüğümüzün değeri 2,6 milyar TL’ye ulaşmış ve Bankamız sektörde lider banka konumuna yükselmiştir” dedi.

Altına güvenli yatırım
Altının yatırımcılarını uzun vadede risklerden koruyan güvenli bir liman olması özelliğiyle her dönem ilgi gören bir yatırım aracı olduğunu hatırlatan Erdal Aral, “Ancak geleneksel altın yatırımı, altının fiziksel olarak elde tutulması şeklinde olduğu için, yatırımcılar çalınma ve kaybolma riskine de maruz kalmışlardır. Bu nedenle İş Bankası olarak altına güvenle yatırım yapmak isteyen herkesi, altınlarını "Altın Buluşmaları" düzenlenen Şubelerimize veya Gülaylar Mağazaları gibi anlaşmalı kuyumcularımıza getirmeye davet ediyoruz. Banka olarak hedefimiz, bankacılığın her alanında olduğu gibi altın bankacılığında da öncü konumumuzu korumaktır”  dedi.

Gülaylar Kuyumculuk Grup Başkanı İlhan Gülay da basın toplantısında yaptığı konuşmada İş Bankası ile yürüttükleri proje ile Türkiye genelindeki mağazalarında Altın Buluşmalarına başlamış olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Bu iş birliği sayesinde İş Bankası ve Gülaylar müşterileri fiziki altınlarını güvenle saklamak ve kesintisiz olarak hizmet almak imkânına kavuşmuş olacaklar. Müşterilerimiz, özel altın günlerini beklemek durumunda kalmayacak, Gülaylar uzmanlığı sayesinde yastık altı altınlarını gerçek değerinden mevduata çevirme imkânına sahip olabilecekler” dedi.

İş Bankası ile Gülaylar işbirliği ile 2012 yılı sonuna kadar 4 bin yatırımcıdan 1 ton altın, 2013 yılı sonunda ise 20 bin yatırımcıdan 5 ton altın toplanması hedefleniyor.


İlgili etiketler : İş Bankası, Gülaylar, Altın Yatırım, Altın Buluşmaları,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 5 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2012
  • Trafik

    : 2762

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri

Benzer Haberler

  • Türkiye İş Bankası İş Bankası Şubeleri'nde Altın Buluşmaları Başlıyor

    İş Bankası Şubeleri'nde Altın Buluşmaları Başlıyor

    İş Bankası, altına yatırım yapmak isteyenleri, altınlarını şubelere getirerek İş Bankası güvencesiyle saklamaya ve yatırım yapmaya davet ediyor. İş Bankası altın ve ziynet eşyalarını değerl...
    7 Haziran 20123820 defa incelendi
  • Gülaylar Gülaylar Nissan Juke Çekiliş Sonuçları - Kazananlar Listesi

    Gülaylar Nissan Juke Çekiliş Sonuçları - Kazananlar Listesi

    6 Aralık 2013 - 26 Ocak 2014 tarihleri arasında Gülaylar online satış sitesi Gulaylar.com'dan 1.000 TL'lik alışveriş yapanlar arasında düzenlenen çekilişle 1 kişiye 2013 model Nissan Juke ...
    5 Şubat 20143201 defa incelendi
  • Garanti BBVA Bankası Altın Salısı Garanti'de

    Altın Salısı Garanti'de

    Bileziklerinizi, yüzüklerinizi, cumhuriyet liralarınızı kısaca tüm takılarınızı ve altınlarınızı Garanti'ye getirin, uzman eksperler tarafından değerleyip gram bazında güvenli bir şekilde an...
    1 Ocak 20132802 defa incelendi
  • Gülaylar Gülaylar Altın'dan Pırlanta Kalp Kolye Kazanan Talihliler Listesi

    Gülaylar Altın'dan Pırlanta Kalp Kolye Kazanan Talihliler Listesi

    11 Nisan - 31 Mayıs 2011 tarihleri arasında gulaylar.com online satış sitesindeki formu eksiksiz dolduranlar arasında yapılan çekiliş sonucunda Pırlanta Kalp Kolye kazanalar listesi aşağıd...
    2 Haziran 20114885 defa incelendi
  • Gülaylar Gülaylar Altın'dan Pırlanta Kelebek Kolye Kazananlar Listesi

    Gülaylar Altın'dan Pırlanta Kelebek Kolye Kazananlar Listesi

    01- 28 Şubat 2011 tarihleri arasında gulaylar.com online satış sitesindeki formu eksiksiz dolduranlar arasında yapılan çekiliş ile  Pırlanta Kelebek Kolye kazanan talihlilerin listesi a...
    8 Mart 20115324 defa incelendi