İş Bankası'na 1,2 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2469 defa incelendi
  • Puan : star star star star 41 incelemede 3,85 puan almıştır.
Türkiye İş Bankası, Standard Chartered Bank koordinatörlüğünde, 15 ülkeden 37 bankanın katılımıyla, 359 milyon ABD Doları ve 603 milyon Avro olmak üzere iki dilimde yaklaşık 1,2 milyar ABD Doları tutarında kredi sağladı. İş Bankası’nın yıl içindeki ikinci sendikasyon kredisi olan kredinin anlaşması 14 Eylül 2011 tarihinde Londra’da imzalandı.

Dış ticaretin finansmanında kullanılacağı açıklanan sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti Libor+% 1 ve Euribor+% 1 oldu. Bir yıl vadeli alınan kredinin bir yıl da uzatma opsiyonu bulunuyor.

Kredinin imza töreninde yaptığı konuşmada, uluslararası piyasa koşullarının zorluğuna rağmen yüzde yüzün üzerinde yenileme ve uygun maliyetle sağlanan kredinin İş Bankası’nın güçlü uluslararası konum ve itibarına işaret ettiğini ve geniş muhabir banka ağı ile kurduğu kuvvetli bağın ve güvenin bir sonucu olduğunu vurgulayan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “İş Bankası Brand Finance Global 500 Listesi’ne giren tek Türk markasıdır. Aynı zamanda Bankamızın, The Banker Dergisi’nin “Dünyanın En Büyük 1000 Bankası” listesinde ilk 100 arasında yer alan en üst sıradaki Türk bankası olmasından dolayı sevinç duyuyoruz. İş Bankası yerel ve bölgesel olarak müşterilerin en fazla tercih ettiği banka olma vizyonu ve tarihi misyonunun yüklediği sorumluluk bilinci ile Türkiye ve uluslararası arenadaki aktif konumunu sürdürmektedir.” dedi.              

2011 yılı Haziran ayı itibarıyla 148 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaşarak Türkiye’nin en büyük özel bankası konumunu sürdüren İş Bankası, sağladığı bu krediyle reel sektörde faaliyet gösteren firmaların dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek verecek.


İlgili etiketler : Türkiye İş Bankası, Sendikasyon Kredisi,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 14 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 2469

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri