İş Bankası En Büyük Özel Banka Unvanını Korudu

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2810 defa incelendi
  • Puan : star star star 42 incelemede 3,21 puan almıştır.
İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 23 artarak 161 milyar 669 milyon TL’ye ulaştı. 2011 yılı net kârı 2,7 milyar olan İş Bankası kredi hacmini yüzde 43 artışla 91 milyar 621 milyon TL’ye, mevduatını ise yüzde 11 artışla 98 milyar 313 milyon liraya yükseltti. İş Bankası 2011 yılında 65 yeni şube açtı, 2.031 yeni personel aldı.

Türkiye’de ve yurtdışında ivme kazanan bankacılık yatırımları ile bölgesel ve küresel banka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye İş Bankası, aktif büyüklüğünü 2011 yılında yüzde 23 artırarak 161 milyar 669 milyon TL’ye ulaştırdı. İş Bankası, bu aktif büyüklük rakamı ile Türkiye’nin en büyük özel bankası unvanını korudu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2011 yılı finansal sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında 2011 yılının, İş Bankası için iş hacmindeki artış, yurt içi-yurt dışı hizmet ağının genişletilmesi ve kârlılık bakımından başarılı bir yıl olduğunu belirterek, “2011 yılında Bankamızın aktif toplamı 2010 yılına kıyasla yüzde 23 artarak 161,7 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, 2011 yılında da aktif büyüklüğü bakımından Türkiye’nin en büyük özel bankası olma özelliğini sürdürdük. 2008 yılından bu yana toplam aktiflerimizdeki artış yüzde 66’ya ulaştı” dedi.

Net kâr 2,7 milyar TL oldu
Geçtiğimiz yıl 2,7 milyar TL net kâr elde eden İş Bankası, özkaynaklarını 17 milyar 921 milyon TL’ye çıkararak güçlü mali bünyesini geliştirirken, 98 milyar 313 milyon TL’lik mevduat hacmi ile de özel bankalar arasındaki lider konumunu sürdürdü. İş Bankası toplam mevduatında yüzde 11’lik yükseliş kaydetti. Toplam mevduatın yanı sıra, Türk Lirası, yabancı para ve vadesiz mevduatta da 2011 sonu itibarıyla en büyük özel banka konumunu koruyan İş Bankası, kredi portföyünün büyüklüğünü de yüzde 43 artışla 91 milyar 621 milyon TL’ye çıkardı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Banka olarak mevduatta da özel bankalar arasındaki liderliklerini sürdürdüklerini belirterek, İş Bankası’nın mevduat hacminin bir önceki yılsonuna göre yüzde 11 artış göstererek 98,3 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.

Sürdürülebilir ekonomik büyümeye destek
İş Bankası’nın Türkiye ekonomisinin gelişmesine reel sektöre kaynak aktarmak suretiyle önemli düzeyde katkı sağladığına dikkat çeken İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankanın bir önceki yıla göre kredi hacmini yüzde 43 artırdığını söyledi. Adnan Bali, İş Bankası’nın kredi seyrine bakıldığında, 2011 yılında bireysel kredilerin yüzde 29, KOBİ kredilerinin yüzde 37, kurumsal ve ticari kredilerin ise yüzde 54 büyüdüğünü belirtti.

İş Bankası’nın nakdi ticari kredi büyüklüğünün yılsonu itibarıyla 66,2 milyar TL’ye ulaştığını ve Banka’nın bu alanda açık ara liderliğini sürdürdüğünü hatırlatan Adnan Bali, “İş Bankası ülkemiz ekonomisinin itici gücünü oluşturan enerji, ulaştırma ve imalat sanayi sektörlerindeki yeni yatırımlar başta olmak üzere özelleştirmeleri de kapsayan satın alma projelerinin finansmanına sağladığı nakdi ve/veya gayri nakdi kredilerle makroekonomik döngüye kaynak aktarmakta, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklemektedir” dedi.

Sorunlu krediler azaldı, aktif kalitesi yükseldi
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2011 yılının aktif kalitesindeki iyileşme ve sağlıklı kredi büyümesinin devam ettiği bir yıl olduğunu belirterek, İş Bankası’nın takipteki kredilerin tahsili için uyguladığı etkin politikalar ve ekonomik konjonktürün olumlu etkisiyle aktif kalitesinde iyileşme sağlandığını söyledi. Bali, canlı kredilerdeki sağlıklı büyüme ve sorunlu kredi portföyündeki azalma neticesinde 2010 yılsonu itibarıyla yüzde 3,6 olan takipteki krediler oranının 2011 yılsonu itibarıyla yüzde 2,1’e gerilediğini ifade etti.

“Küresel finans güçlerinden biri olma yolunda ilerlemekteyiz”
2011 yılının İş Bankası’nın yurt dışı genişleme çalışmaları bakımından da önemli olduğunu ifade eden Adnan Bali, yurt dışı bankacılık faaliyetleri konusunda da bilgi verdi. Bali, Kuzey Irak’ta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sırasıyla Erbil ve İskele şubelerinin hizmete açıldığını, 2011 yılında Rusya’da tamamı İş Bankası tarafından satın alınan İşbank Rusya’nın da 15 şube ile hizmet verdiğini belirtti. Adnan Bali, İş Bankası’nın yurt dışı örgütünün, bankacılık alanındaki iştirakleri de dâhil edildiğinde, 12 ülkede,  48 şube, 2 temsilcilik ve toplam 804 çalışanıyla faaliyet gösterdiğini, 2011 yılsonu itibarıyla bankanın yurtdışı örgütünün yönettiği toplam aktif büyüklüğünün ise 28,3 milyar TL’ye ulaştığını sözlerine ekledi.

“Yurtdışı yatırım fırsatlarını inceliyoruz”
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası’nın uluslararası bankacılık alanındaki hedefleri konusunda ise şunları söyledi: “Bankamızın uluslararası bankacılık alanındaki hedefi öncelikle bölgesel, daha sonra global bir banka olmak, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri izlemek, sürdürülebilir ilişkilerin geliştirilmesi ve Türk ekonomisi için önemli pazarlarda faaliyet gösteren bankalar ile işbirliği için fırsat aramak, yurt dışındaki mevcut örgütümüzün yanında, potansiyel arz eden ve özellikle Türk firmalarının aktif olarak faaliyet gösterdiği ülkelerde yatırım yaparak ilgili ülke ile Türkiye ve Bankamız arasındaki ilişkileri güçlendirerek daha etkin bir banka olmaktır. İş Bankası’nın yurt içindeki güçlü yapısını destekleyecek yurt dışındaki genişleme çalışmaları kapsamında, halen Irak’ın Bağdat, Gürcistan’ın Batum, Pakistan’ın Karaçi,  Kosova’nın Priştina ve Azerbaycan’ın Bakü şehirlerinde bankacılık faaliyetleri konusundaki imkânlar değerlendirilmektedir. Mısır’da temsilcilik düzeyinde bulunan bankacılık faaliyetlerimizin genişletilmesi yönündeki çalışmamız devam etmektedir”.

2.031 yeni istihdam, 65 yeni şube
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Banka’nın 2011 yılındaki şubeleşme ve istihdam çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise “Yatırımlarımıza devam ettiğimiz 2011 yılında, hizmet ağımıza 65 yeni şube, 401 yeni Bankamatik eklerken, 2.031 yeni İş Bankalıyı kadromuza dâhil ettik. Böylece 2011 yılında da İş Bankası, özel bankalar arasında en geniş şube ağına, tüm sektörde ise en büyük istihdamı sağlamaya ve en büyük ATM zincirine sahip olmaya devam etti” dedi. Adnan Bali, 2012 yılında da piyasalardaki imkânları değerlendirerek, şube ağını genişletmeye devam edeceklerini söyledi.

“Dünyanın En Büyük Türk Bankası”
İş Bankası’nın 2011 yılında gösterdiği performans ve güçlü mali bünyesiyle dünyanın prestijli yayın kuruluşlarının yaptığı sıralamalarda kendisine yer bulduğunu hatırlatan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, The Banker dergisi tarafından bankaların 2010 yıl sonu konsolide bazda ana sermaye büyüklüklerine dayanılarak hazırlanan “Dünyanın En Büyük 1000 Bankası” sıralamasında İş Bankası’nın 100’üncü olarak Türk bankaları arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.


İlgili etiketler : İş Bankası, Aktif Büyüklük, Özel Banka,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 15 Şubat 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2810

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri

Benzer Haberler

  • Türkiye İş Bankası İş Bankası 2012'yi Türkiye'nin En Büyük Bankası Olarak Tamamladı

    İş Bankası 2012'yi Türkiye'nin En Büyük Bankası Olarak Tamamladı

    İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 2012 yılında yüzde 8,5 artış kaydederek 175,4 milyar TL’ye ulaştı. Net kârı 3,3 milyar TL olan İş Bankası, 2012 yılsonu itibarıyla aktif büyüklüğü, krediler ve...
    15 Şubat 20131757 defa incelendi
  • Petrol Ofisi Petrol Ofisi'nden Hayatı Kolaylaştıracak Hizmet; Aktif POint

    Petrol Ofisi'nden Hayatı Kolaylaştıracak Hizmet; Aktif POint

    Petrol Ofisi Müşterilerin hayatlarının kolaylaşmasını ve zamandan tasarruf etmelerini sağlayan Aktif POint, başta anlaşmalı kurumların elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, mobil operat...
    10 Aralık 20132952 defa incelendi
  • Yapı Kredi Bankası Avrupa'nın En Yenilikçi Digital Bankası Yapı Kredi

    Avrupa'nın En Yenilikçi Digital Bankası Yapı Kredi

    Yapı Kredi Global Finance Ödülleri 2017’de 5 büyük ödül  birden alarak “Avrupa’nın En İnovatif Dijital Bankası”, “Avrupa’nın En İyi Entegre Kurumsal Bankası”, “Avrupa’nın En İyi Kurumsa...
    24 Temmuz 20171555 defa incelendi
  • Sabri Özel Sabri Özel Türk Tekstil Sektörünün Geleceğini Anlattı

    Sabri Özel Türk Tekstil Sektörünün Geleceğini Anlattı

    İstanbul Ticaret Odası tarafından, 24 Mart 2011 Perşembe günü düzenlenen, Türk Tekstili’nin Geleceği‘nin masaya yatırıldığı toplantıda, sektörün yapısal ve güncel sorunları tartışıldı. Teks...
    26 Mart 20114512 defa incelendi
  • Sabri Özel Sabri Özel ile Bu Yaz Rahatlık ve Şıklık Bir Arada

    Sabri Özel ile Bu Yaz Rahatlık ve Şıklık Bir Arada

    Herkese özel tarz kazandıran kalıp ve modelleri ile hazır giyimde farkını ortaya koyan SABRİ ÖZEL, farklı giyim zevkleri ve vücut tiplerini göz önünde bulundurarak hazırladığı İlkbahar-Yaz s...
    12 Haziran 20126466 defa incelendi