İş Bankası 7.000'inci Satranç Sınıfını Açtı

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1457 defa incelendi
  • Puan : star star star star 37 incelemede 3,51 puan almıştır.
Türkiye Satranç Federasyonu’nun 2005 yılından bu yana ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası, satranç sporunun ülke çapında ilgi görmesi ve yaygınlaşması için bugüne kadar Türkiye çapında 7 bin ilkokulda satranç sınıfı açtı.

İş Bankası’nın 7 bininci satranç sınıfı İş Bankası Yönetim Kurulu Ersin Özince, Genel Müdür Adnan Bali, banka yetkilileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bir törenle Trabzon’ün Düzalan ilçesinde Düzalan İlk ve Orta Okulu’nda açıldı. Satranç sınıfının açılış töreninde konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin dört bir yanında açtıkları satranç sınıflarıyla ilköğretim okullarında çocukları satranç oynamaya teşvik etmeyi, öğretmenlerin dikkatini bu alana çekmeyi, olanakları sınırlı okullarda malzeme yetersizliğini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise İş Bankası’nın eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projelerine özellikle önem verdiğini belirterek, çocukların zihinsel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar yapan eğitsel bir araç olan satranç sporunu yaygınlaştırmak için Türkiye’nin dört bir yanında sınıflar açmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye, satranç sporundaki başarı grafiğini yükseltiyor
İş Bankası’nın Türkiye Satranç Federasyonu’na ana sponsor olması ve bu alanda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile birlikte satranç sporunun yaygınlaşmasında önemli aşamalar kaydedildi. İş Bankası’nın verdiği destekle Türkiye’de satranç sporcusu sayısı 30 binden 185 bine çıkarken, okullarda satrancı seçmeli ders olarak seçen öğrenci sayısı 25 kat artarak 100 binden 2 milyon 500 bine çıktı. Satrançta dünya ve Avrupa ölçeğinde 2006 yılına kadar bir madalyası olmayan Türkiye, bu tarihten sonra 11 dünya, 21 Avrupa şampiyonu çıkardı ve 2011 yılsonu itibarıyla 188 madalya kazandı.


İlgili etiketler : İş Bankası, Satranç Sınıfı,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2012
  • Trafik

    : 1457

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri