ING Bank Turuncu Hesap, Bir Yılda Türkiye'ye Tasarrufu Sevdirdi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2678 defa incelendi
  • Puan : star star star star 31 incelemede 3,71 puan almıştır.

Bankacılık sektöründe “serbest tasarruf hesabı” olarak yeni bir kategori yaratan Turuncu Hesap bir yılını doldurdu. Kendini Türkiye’nin tasarruf mevduat bankası olarak konumlandıran ING Bank, Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu sözcülüğünde Turuncu Hesap’ın ilk yıl performansını değerlendirdi.

Cenk Tabakoğlu: “Turuncu Hesap bir yaşında başarısını kanıtladı,  ING Bank’a sektör ortalamasının üzerinde büyüme sağladı”  

Türkiye’nin tasarruf oranının dünya ve gelişmekte olan ülkeler ortalamalarının oldukça altında olduğunu belirten Cenk Tabakoğlu; “Rakamlar Türk halkının tasarruf etmeyi ertelediğini gösteriyor. Üstelik şu anki ekonomik durum insanların daha az birikim yapmasına neden oluyor. Değişen demografik yapı önümüzdeki dönemde bu oranın artacağına işaret etse de, yüksek yatırım oranını artırarak sürdürmek isteyen bir ülke için bu tek başına yeterli olmayacaktır. İnsanların nasıl tasarruf edileceğini öğrenmesi, tasarrufa yönelik ürün çeşitliliğinin artması, tasarruf kültürünün gelişmesine destek olacaktır.

Turuncu Hesap’ı sunarken amacımız Türk tüketicilerinde ‘tasarruf’ bilinci oluşturmak ve Türkiye’nin tasarruf mevduat bankası olmaktı. Turuncu Hesap 1 yaşında başarısını fazlasıyla kanıtladı. Buna göre; ING Bank, Turuncu Hesap ile bireysel TL mevduatta yüzde 36 büyüdü. Her beş Turuncu Hesap müşterisinin dördü ING Bank’ın yeni müşterisi. Her dört yeni müşteriden birisi de Turuncu Hesap’tan geldi. Bu artışla ING Bank’ın bireysel bankacılık TL mevduat rakamlarında sektördeki payı yüzde 2,2’den 2,9’e yükseldi. Turuncu Hesap’ın ING Bank toplam bireysel mevduattaki payı ise yüzde 52 oldu. Bu sonuçlar gösteriyor ki Türk halkı Turuncu ile tasarrufu çok sevdi. Önümüzdeki dönemde de sunacağımız avantajlarla, sektörde tasarruf alanında öncülüğümüzü sürdüreceğiz” dedi.

Tasarruf alışkanlıklarına yeni bir boyut kazandırdıklarına dikkat çeken Tabakoğlu; “Turuncu Hesap’ı sunarken amacımız Türk tüketicilerinde ‘tasarruf’ bilinci oluşturmak ve Türkiye’nin tasarruf mevduat bankası olmaktı. Türk halkı Turuncu Hesap ile tasarrufu çok sevdi. ING Bank olarak sonrasında yenilikçi ürün çıkarmaya ve tasarrufa özendirmeye devam ettik. Önümüzdeki dönemde de yeni ürünler sunmaya ve sektörde tasarruf alanındaki alışkanlıkları değiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

ING Bank mevduatı en fazla tabana yayılan bankalardan biri oldu

Müşteri ihtiyaçları ile tam örtüşen bir ürün olan Turuncu Hesap, Türkiye’de mevduat sistemini de değiştirdi. ING Bank’ın, 250.000 TL altındaki toplam mevduat oranı sektör üstünde bir rakama ulaştı. Sektör ortalaması yüzde 38’i gösterirken ING Bank yüzde 80 ile tabana yayıldığını gösterdi. 1 milyon TL üzerindeki mevduatların toplamdaki payı ise ING Bank’ta yüzde 6 iken sektör ortalaması yüzde 47 oldu. Müşteri başına ortalama bakiye ise 14.000 TL oldu. Bu oranlarla ING Bank, mevduatı en fazla tabana yayılan bankalardan biri konumunda bulunuyor.
                                                                 
Turuncu ile müşteri memnuniyeti önemli ölçüde arttı

Piyasaya sürüldüğü 2011 Ocak ayından bu yana büyük ilgi gören Turuncu Hesap, birçok alanda kazandığı başarılar ile ING Bank’a müşteri memnuniyetinde belirgin artış yaşattı. ING Bank müşteri memnuniyeti ölçümleme sistemi olan “Net Tavsiye Skoru” çalışmasına göre; süreçlerle ilgili müşteri memnuniyet oranı 2 katına çıktı.

Turuncu, örnek başarı hikayesi seçildi

Turuncu Hesap’ın başarısı Türkiye’nin yanı sıra, hem ING Grubu hem de global iş çevrelerince kabul gördü. ING Bank Türkiye’nin, Turuncu Hesap için yürüttüğü başarılı kampanya Amsterdam’da düzenlenen ING Uluslararası Konferansı’nda “En İyi Uygulama” bölümünde üst düzey ING yöneticilerine anlatıldı. ING Bank Türkiye Turuncu Hesap kampanyası, ING Grubu’nun faaliyet gösterdiği 40 ülke içinde örnek kampanya seçildi. 

Turuncu Hesap, iş dünyasında uluslararası alanda da ödüllendirildi. 50’yi aşkın ülkeden 3000’in üzerinde proje arasından seçilerek, iş dünyasının en prestijli ödüllerinden birinin sahibi oldu. International Business Awards’ta “İletişim ve PR” kategorisinde “Yılın En İyi Pazarlama ve Tüketici Hizmetleri” dalında onur ödülü Turuncu Hesap ile ING Bank’ın oldu.

Turuncu ING Bank marka algısına da pozitif etki etti.

Kısa sürede Turuncu Hesap ile ilgili farkındalık ve bilinirlik seviyesinde ciddi bir artış yaşandı. ING Bank’ın Turuncu Hesap’a yönelik gerçekleştirdiği araştırmalar da bu verileri destekliyor. Araştırma sonuçlarına göre; her 3 kişiden 1 tanesi Turuncu Hesap’ı biliyor, bunların da yüzde 71’i, ürünü ING Bank ile özdeşleştiriyor. Hayata geçirilen çalışmalarla Turuncu Hesap, sosyal ağalarda da gündem yaratırken, ING Bank marka değerine pozitif katkı sağladı.

Türkiye’de finans sektörüne yenilik getiren Turuncu Hesap; vadeli hesap gibi kazandıran, ancak vade derdi olmadan, istenildiği an para yatırıp hesaptan para çekme imkanı sağlıyor. Faiz gecelik işliyor ve hesaba günlük geçiyor. Tasarruf sahibi her gün ne kadar kazanç sağladığını görebiliyor. Ayrıca masrafsız olması ile dikkat çeken Turuncu Hesap’ta müşterilerden hesap işletim ücreti kesilmiyor. Buna ek olarak, internet ve telefon bankacılığı ile yapılan EFT ve havaleler de tamamen ücretsiz gerçekleştirilebiliyor.




İlgili etiketler : Ing Bank, Turuncu Hesap,

Haber Sahibi

ING Bank
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Ocak 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2678

Diğer ING Bank Haberleri