ING Bank 1 Yılda 1 Milyon Dolar Yapılandırılmış Finansman Sağladı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2794 defa incelendi
  • Puan : star star star 42 incelemede 3,14 puan almıştır.

Euromoney’nin “18. Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Finansmanı Konferansı” ING Bank sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 19-20 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.

Euromoney tarafından her yıl düzenlenen ve Avrupa'nın dört bir yanındaki yerel ve bölgesel yönetim yetkililerini bir araya getiren Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Finansmanı Konferansı”nın on sekizincisi 19-20 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. ING Bank’ın sponsorluğunda düzenlenen konferansa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ev sahipliği yaptı. Konferans kapsamında yerel yönetimler için yeni finansman modellerinin oluşturulması, yerel yönetimler ve özelleştirme, kamu ve özel sektör ortaklıkları, bilanço yükümlülükleri gibi konular ve uygulama örnekleri ele alındı.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta,  Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi, Fransız Yerel Yönetimler Birliği, Alman Kentler Birliği, Avrupa Yatırım İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Bankası, Uluslararası Finans Kurumu, Standart&Poor, Moody’s Yatırımcılar Servisi, Siemens AG ve EC Harris gibi kurumlar yenilikçi fikirleri ile yer aldı. Konuşmacılar arasında yer alan ING Bank Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi, Altyapı Finansmanı ve Danışmanlığı Başkanı Michael Dinham, ING olarak kamu altyapı projelerindeki deneyimlerini, halen kullanılan değişik finansman modellerini, dünya genelinde altyapı ihalelerinin gelişimi ve yeni trendleri dinleyicilerle paylaştı.

Michael Dinham: “Altyapı finansmanında kamu - özel sektör işbirliği (PPP) en fazla tercih edilen model”


ING Bank’ın altyapı finansmanı konusunda uzmanlığının 200 sene öncesine kadar uzandığını belirten Michael Dinham, ING’nin köklerinin dayandığı Baring Brothers Bank’ın dönemin önemli projelerine finansman sağladığını hatırlattı. 1909 yılında Galata Köprüsü’nün yenilenmesi için Osmanlı Devleti’ne finansman sağlayan Baring Brothers Bank aynı dönemde Kanada-Pasifik Demiryolu (1915), Moskova su şebekesi (1908), Buenos Aires kanalizasyon projesi (1888) gibi önemli projelere de finansman sağlamıştı. Altyapı proje finansmanında 4 temel modelin bulunduğunu belirten Dinham “Bu modeller arasında kamu özel sektör işbirliği (PPP) modeli özellikle sıfırdan yapılan projelerde (greenfield) en çok tercih edilen model olarak karşımıza çıkıyor. Bu model başta İngiltere olmak üzere Hollanda ve Fransa’da çok kullanılıyor. Hâlihazırda Türkiye’deki birkaç projede de uygulanan bu modele olan ilgi her geçen gün artıyor” dedi. Dinham büyüme potansiyeli ve buna bağlı olarak gelişen yatırım ihtiyacının Türkiye’yi altyapı finansmanı konusunda dikkat çeken bir ülke yaptığını ekleyerek şunları ekledi: “Türkiye ING Grubu için çok büyük öneme sahip bir ülke. Bu doğrultuda elimizdeki imkanları buradaki projelere kanalize ediyoruz. Piyasa şartları ne olursa olsun doğru değer analizi ile oluşturulan projelere ayıracak paramız her zaman var. Bizim için bir projenin çevre dostu olması, şeffaf olması, gerçekçi bir zaman planına sahip olması ve yasal açıdan sorununun bulunmaması onun doğru proje olduğunu gösterir” dedi.

Cem Mengi: “1 milyar dolar yapılandırılmış finansman sağladık”


Yapılandırılmış finansmanın ING Bank’ın büyüme motorlarından biri olduğunu belirten, ING Bank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Baş Yardımcısı Cem Mengi, “ING Bank olarak, yapılandırılmış finansman konusunda son bir yıl içinde ciddi bir atılım içindeyiz. Belediye alt yapı yatırımları, enerji projeleri, otoyollar ve şirket satın almaları başta olmak üzere farklı sektörlere 1 milyar doların üzerinde yapılandırılmış finansman sağladık. 2011 yılını 25’in üzerinde proje ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

“Küresel rekabet için daha fazla enerji yatırımı gerekli”

Türk sanayicisinin küresel rekabette öne çıkmasının ancak ucuz enerji teminiyle mümkün olacağına ve bunun daha fazla enerji yatırımı ile sağlanacağına dikkat çeken Cem Mengi, “Türkiye’nin önümüzdeki beş sene içinde otoyol özelleştirmeleri, 3. Köprü, yeni limanlar, Gebze-İzmit karayolu gibi büyük alt yapı projelerine ek olarak EÜAŞ ve elektrik dağıtım özelleştirmeleri, hidroelektrik santrali, rüzgar enerjisi ve nükleer santral yapımı gibi enerji projelerinin finansmanı için toplam 80 milyar doların üzerinde dış kaynağa ihtiyacı bulunuyor. ING Bank olarak global tecrübemiz ve uzman ekibimizle buradaki ihtiyaca cevap vermek için çalışacağız. Bu konuda ING Grubu’nun tam desteğini aldık” diye konuştu.




İlgili etiketler : Ing Bank, Finansmanı Konferansı,

Haber Sahibi

ING Bank
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 2794

Diğer ING Bank Haberleri