Henkel'in Sürdürülebilirlik Raporuna Göre, Verimlilik 2030 Yılına Kadar Üç Kat Artacak

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2424 defa incelendi
  • Puan : star star star star 44 incelemede 3,57 puan almıştır.
Henkel, 2011 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıklayarak, 2030 yılına yönelik Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin temel ilkelerini ortaya koydu. Henkel’in Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin merkezinde ‘daha az tüketerek, daha fazla elde etmek’ ve ‘verimliliği üçe katlamak’ yer alıyor.

Sürdürülebilirlik ilkelerini titizlikle gözeten Henkel, 20 yılı aşkın süredir Faaliyet Raporu ile birlikte özel bir ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ da yayınlıyor. Henkel, açıkladığı 21. Sürdürülebilirlik Raporu’nda, 2030 yılına yönelik yeni Sürdürülebilirlik Stratejisi’ne yer verdi. Bu stratejinin odağında, ‘daha az tüketerek, daha fazla değer elde etmek’ ve ‘verimliliği üçe katlamak’ bulunuyor. Yeni sürdürülebilirlik stratejisi, tüm iş birimlerine ve değer zincirine uygulanıyor.

Henkel, 2030 yılı itibarıyla, kazandığı her bir Euro için bugünün girdi rakamlarının sadece üçte birini kullanmayı hedefliyor. Ekolojik ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir tüketimi mümkün kılmak için şirket şu üç önemli unsura yoğunlaşacak:  ‘Ürünler’, ‘İş ortakları’ ve ‘Çalışanlar’ .

Şirkete olan bağlılıkları ve bilgileri ile Henkel’in dünya genelindeki yaklaşık 47 bin çalışanı, yeni sürdürülebilirlik stratejisini uygulamak için önemli katkılarda bulunuyor. Yenilikçi ürünler geliştirmeye ve üretmeye yönelik ana faaliyetinin yanı sıra şirket, tüm değer zinciri içinde sürdürülebilirlik sağlamaya yönelik çabalarına, müşterilerini, tüketicileri, tedarikçilerini ve endüstriyel kullanıcılarını da dâhil etmeyi amaçlıyor. Henkel aynı zamanda müşterilerinin de kendi çevresel ayak izlerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Henkel CEO’su Kasper Rorsted, “Daha az tüketerek, daha fazla değer elde etmenin yollarını bulmalıyız. Sürdürülebilir bir gelişme sağlamak üzere sonraki nesillere karşı olan yükümlülüğümüze ek olarak, sürdürülebilirlik bizim için ekonomik açıdan mantıklı geliyor ve bu önemli bir rekabet faktörüdür. Maliyetleri azaltıyor, yenilik sağlıyor ve geleceğin pazarlarında konumumuzu güçlendiriyor” dedi.

Sürdürülebilirlik lideri
Henkel’in son 10 yıl içindeki sürdürülebilirlik performansı, şirketin verimliliğini ve emniyetini sürekli olarak nasıl iyileştirdiğini gösteriyor. Enerji ve su tüketimi yüzde 42 oranında azaltıldı ve metrik ton ürün başına atık ayak izi ise yüzde 50 azaltıldı. Aynı süre içinde, iş kazaları da yüzde 85 oranında azaldı.
Henkel’in sürdürülebilirlik konusundaki lider konumu, bağımsız şirket dışı sınıflandırmalar, ödüller ve sıralamalar ile düzenli olarak teyit edilmektedir. Bunlara örnek olarak, Henkel’in 1999 yılında kurulduğundan beri Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde sürekli olarak yer alması verilebilir. Geçtiğimiz yıl şirket, üst üste beşinci kez Dayanıksız Ev Ürünleri sektöründe ‘Sürdürülebilirlik Lideri’ seçildi.


Henkel Hakkında:
Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Kozmetik ve Kişisel Bakım ile Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş alanında lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 48.000 çalışanı bulunan Henkel, 2010 mali yılında 15 milyar 92 milyon Euro’luk satış ve 1 milyar 862 milyon Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır ve şirket “Fortune Global 500” listesinde yer almaktadır.




İlgili etiketler : Henkel, Sürdürülebilirlik Raporu,

Haber Sahibi

Henkel
  • Eklenme Tarihi

    : 17 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 17 Mart 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mayıs 2012
  • Trafik

    : 2424

Diğer Henkel Haberleri