Halkbank, Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından ildeki sosyal ve ekonomik hayatın aldığı ağır darbe nedeniyle ildeki müşterilerinin kredi ve kredi kartı borcu geri ödemeleri ve diğer bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak yeni uygulamaları hayata geçirdi. Bu kapsamda Halkbank’tan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan kredi kullanan esnaf ve sanatkârların borçları vadesinden itibaren bir yıl süreyle faizsiz ertelenecek. Bankanın ticari müşterilerinin mevcut kredi borcu geri ödemeleri ise azami 12 aya kadar ödemesiz dönemli, 48 aya kadar vadeli ve banka cari faizinin yıllık 3 puan altında faiz oranıyla yeniden vadelendirilebilecek.

Halkbank, bireysel müşterilerine taksitli kredilerde azami 6 aya kadar taksit öteleme, aynı zamanda kredi borçlarını 60 aya kadar vadelendirme imkanı tanıyacak. Kredi kartı borçları ise kart sahiplerinin talep etmesi halinde 3 ay ertelenebilecek, 3 aylık süre sonunda oluşan borç bakiyesi yine talep doğrultusunda 12 ay vadeyle taksitlendirilebilecek. Van’daki Halkbank üye işyerlerinden 3 ay süreyle POS cihazı aidatı talep edilmeyecek. Halkbank Van’da yaşayan müşterilerine sunduğu vadelendirme kolaylıklarından hiçbir komisyon almayacak.

Halkbank’ın Van ve Erciş şubelerinden yapılacak havale ve EFT işlemleri yılsonuna kadar ücretsiz olacak. Halkbank’ın Türkiye genelindeki şubelerinden, Van ve Erciş şubelerindeki hesaplara yapılan havaleler ile diğer bankaların Van’da bulunan şubelerine gönderilen EFT’lerden de yılsonuna kadar ücret alınmayacak. Halkbank Van ve Erciş’teki şubelerinde bulunan hesaplardan yine yılsonuna kadar Hesap İşletim Ücreti talep etmeyecek.

Tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara destek olmak için harekete geçtiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Tüm Türkiye’yi derinden yaralayan bu acı olay karşısında önceliğimiz dayanışmadır. Biz de bu çerçevede elimizden gelen gayreti sarf edecek ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışacağız” dedi.

Halkbank’ın Van’da yaşayan müşterilerine sunduğu kolaylıklar hakkında bilgi almak isteyenler bankanın Van ve Erçiş şubelerine ya da 444 0 400 numaralı Halkbank Dialog hattına başvurabiliyor.