Geç Gelen Kış, Morhipo.com'da Baharlık Satışlarını Artırdı

  • 6 yıl önce eklendi
  • 693 defa incelendi
  • Puan : star star star 52 incelemede 3,33 puan almıştır.
Bu sene hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi kıyafet alışverişlerini de etkiledi. Morhipo.com verilerine göre, geçen seneye oranla baharlık ürün satışı %60 oranında arttı.

Bu sene kış mevsimi yarılanmasına rağmen kar bir türlü yere düşmedi. Peki soğuk havaların gecikmesi alışveriş tercihlerini nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz yıllın aralık ve ocak aylarında çok satan kalın palto, uzun kaban, kar montları ve çizmeleri gibi ürünler soğumayan havaların etkisinde kaldı ve daha az tercih edildi. Kış modasının vazgeçilmez parçalarının yerini sonbahar dış giyim ürünleri aldı.

Havalar ceketlere yaradı
Sonbaharın en şık ve klasik parçası olan ceketler, trençkotlar, deri ve jean montlar havaların soğumamasıyla birlikte kış mevsiminde de çok satıldı. Morhipo.com ekibi, müşteri talebi nedeniyle bu ürünleri daha uzun süre satışta tuttuklarını belirtiyor. Jean montlardaki satış rakamları geçen yıla oranla %355'lik bir artış gösterdi. Ceketlerde %109, trençkotlarda %40, deri montlarda %21 ve hırkalarda %27 oranında daha fazla satış gerçekleşti. Öte yandan, kayak montlarında %40 oranında paltolarda ise %1 oranında bir düşüş yaşandı.
 
Ürün Çeşidi ve Değişim Oranları
Ceket %109
Deri Mont %21
Hırka %27
Jean Ceket %62
Jean Mont %355
Kaban %30
Klasik Ceke %41
Mont %24
Trençkot %40
Palto -%1
Kayak Montu -%40

Kat kat giyinmek moda oldu
Soğuk havalarda giyinmek çok zor değil. Bir kalın kazak, pantolon ve kalın bir kaban o günkü stilinizi tamamlar. Fakat havaların değişken olduğu şu günlerde dengeyi sağlayabilmek önemli. Kalın tek bir kıyafet yerine gün içerisinde daha rahat ettiren katman stili en iyi çözüm olarak öne çıkıyor. Bu stile kulak verenler en çok oversize ürünlere, gömleklere, hırkalara ve tişörtlere yöneliyor.



İlgili etiketler : Morhipo.com, Giyim,

Haber Sahibi

Morhipo
  • Eklenme Tarihi

    : 31 Ocak 2018
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 28 Şubat 2018
  • Trafik

    : 693

Diğer Morhipo Haberleri