"Erkeklik İstisnai Bir Durumdur"Fotoğraf Sergisi Metrocity'de

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2258 defa incelendi
  • Puan : star star star 24 incelemede 2,75 puan almıştır.
Bu yıl 10. Yılını kutlayan Toplum Gönüllüleri Vakfı, 4.’sü düzenlenen “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur” sergisi ile 1- 11 Mart 2012 tarihleri arasında ECE Türkiye Proje Yönetimi tarafından yönetilen Metrocity Alışveriş Merkezinde yer alacak. Sergi eşzamanlı olarak 30 farklı şehir ve 42 farklı noktada izleyicileri ile buluşacak.

Serginin amacı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplumun tüm kesimlerinin dikkatini toplumsal cinsiyet rollerine, aslında daha çok ataerkil toplumsal cinsiyet rolleri altında ezilen kadınların varlığına dikkat çekmek. Din, etnik özellikler, yerel kültürel unsular, ekonomi, siyaset gibi birçok bileşen tarafından etkilenen toplumsal cinsiyet rolleri kadınların ve erkeklerin nasıl yaşayacaklarına karar veriyor. Ortak dünya kültürü tarafından oluşturulan bu roller kendi ‘doğal’ gelişimi sonucunda-sürecinde kadınları sosyal hayattan ve sokaktan soyutluyor, erkeği egemen ve güç sahibi hale getiriyor. Toplum Gönüllüsü Gençler bu eşitsizliğe Erkeklik İstisnai Bir Durumdur Fotoğraf Sergisi ile dur, topluma da bu konuda düşün demek istiyor.

8 Mart 2009 tarihinde Toplum Gönüllüsü Gençler tarafından hayata geçirilen proje geçen 3 yıl içinde bu güne kadar Türkiye’nin 35 farklı şehrinde 165 noktada 10.000lerce insana ulaştı. Toplum Gönüllüsü gençlerin hazırladığı fotoğraf sergisine 1-11 Mart 2012 tarihleri arasında ziyaretçilerimizi beklemekteyiz..


İlgili etiketler : Metrocity, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Erkeklik İstisnai Bir Durumdur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Etkinlik,

Haber Sahibi

MetroCity AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 5 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 11 Mart 2012
  • Trafik

    : 2258

Diğer MetroCity AVM Haberleri

Benzer Haberler