Cumhuriyetin Kokusu: Eyüp Sabri Tuncer Belgeseli

  • 14 yıl önce eklendi
  • 4858 defa incelendi
  • Puan : star star 77 incelemede 1,68 puan almıştır.
Ülkemizin koku tarihine ışık tutan Mithat Bereket imzalı belgesel projesi “Cumhuriyetin Kokusu: Eyüp Sabri Tuncer” Fahir Atakoğlu ve Sertab Erener’in müzikleri eşliğinde ve Yekta Kopan’ın sunumu ile 2 Haziran’da izleyicilerle buluşacak.

Ülkemizin 88 yıllık köklü markası Eyüp Sabri Tuncer’in, geçmişten bugüne yolculuğunun ve Türkiye koku tarihinin anlatıldığı, Mithat Bereket imzalı belgesel film projesinin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Çekimlerine Temmuz 2010'da başlanan ve Mart 2011'de tamamlanan belgesel film, “Cumhuriyetin Kokusu: Eyüp Sabri Tuncer” adını taşıyor. Müzikleri Fahir Atakoğlu tarafından yapılan belgeselde, Türkiye’nin koku tarihçesi ele alınarak Eyüp Sabri Tuncer özelinde geçmişle bugün buluşturuluyor.

Çekimleri sırasında sektörün duayenlerinin de içinde bulunduğu 40’ı aşkın isimle görüşülen belgesel film, Cumhuriyetimizle yaşıt marka Eyüp Sabri Tuncer’in hikâyesini, Türkiye’de koku endüstrisinin kurulmasının ilginç tarihiyle birlikte anlatıyor. “Cumhuriyetin Kokusu, Eyüp Sabri Tuncer” belgeseli, 1923 yılında kurulan müessesenin bugüne ulaşan yolculuğunu, tanıkların anlatımıyla ekrana taşıyor.

Yıllardır gerçekleştirdiği başarılı haber programlarıyla ve dünyanın çeşitli bölgelerinden verdiği sıcak haberlerle tanıdığımız Mithat Bereket ile ekibi bu başarılı çalışmayla “kolonya” denince akla ilk gelen isim olan Eyüp Sabri Tuncer’in limon kokusunun yıllar içinde nasıl saflığın ve sıhhatin sembolü olduğunu hikayeliyor.

“Cumhuriyetin Kokusu: Eyüp Sabri Tuncer” belgeseli aynı zamanda, Türkiye koku tarihi ile ilgili yapılmış ilk ve tek belgesel film olma özelliğini de taşıyor. Kokunun dokunduğu hayatlara ait hikayelere de yer verilen bu başarılı tematik film için özel bir koku üreten Eyüp Sabri Tuncer, belgeselin gala gecesinde davetlilerine bu güzel kokuyu armağan edecek.

2 Haziran 2011 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan belgeselin gala gecesinde Sertab Erener ve Fahir Atakoğlu canlı performanslarıyla sahnede olacak. Gecenin sunumu Yekta Kopan tarafından gerçekleştirilecek.





 Cumhuriyetin Kokusu: Eyüp Sabri Tuncer

Cumhuriyetin Kokusu: Eyüp Sabri Tuncer

 Eyüp Sabri Tuncer Ailesi

Eyüp Sabri Tuncer Ailesi

 Cumhuriyetin Kokusu Belgeseli Galası

Cumhuriyetin Kokusu Belgeseli Galası

 Engin Tuncer ve Sabahattin Tuncer - Cumhuriyetin Kokusu
Engin Tuncer ve Sabahattin Tuncer - Cumhuriyetin Kokusu

İlgili etiketler : Eyüp Sabri Tuncer, Cumhuriyetin Kokusu, Belgesel,

Haber Sahibi

Eyüp Sabri Tuncer
  • Eklenme Tarihi

    : 11 Mayıs 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 5 Haziran 2011
  • Trafik

    : 4858

Diğer Eyüp Sabri Tuncer Haberleri

Benzer Haberler

  • Digiturk Türkiye'nin İlk 4K Belgeselleri Çekildi

    Türkiye'nin İlk 4K Belgeselleri Çekildi

    LG Electronics Türkiye ve Digiturk işbirliğiyle, LG’ye özel hazırlanan 4K görüntü kalitesine sahip muhteşem belgeseller Türkiye’nin tarihi, kültürel ve turistik hazinelerini keşfe davet ediy...
    25 Şubat 20151519 defa incelendi
  • Türk Hava Yolları THY  Kapılarını National Geographic Channel Kameralarına Açıyor

    THY Kapılarını National Geographic Channel Kameralarına Açıyor

    National Geographic Channel Turkey ve Türk Hava Yolları, hava yolunun günlük çalışmasının ilk kez kameralara açılacağını bir prodüksiyona başlayacaklarını duyurdu. Bu işbirliği Türk Hava Yol...
    24 Haziran 20141743 defa incelendi
  • Bath & Body Works Meyvelerin Büyüleyici Aroması,  Bath & Body Works’ün Yeni Serisi Fresh Pıcked'de

    Meyvelerin Büyüleyici Aroması, Bath & Body Works’ün Yeni Serisi

    Organik pazarda hissetttiğiniz doğal ve taze ürünlerin kokusunu, dalından yeni kopmuş meyveleri anımsatan taze aromalar Bath&Body Works’un yepyeni koleksiyonu Fresh Picked ile evinize ge...
    13 Mayıs 20131910 defa incelendi