Brezilyalı Yıldız Neymar Bu Yaz Çevreci Oluyor!

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2542 defa incelendi
  • Puan : star star star 73 incelemede 3,4 puan almıştır.
Seleção’nun forveti, Nike’ın performans mühendisliğini düşük çevresel etkiyle birleştiren GS kramponlarını ve geri dönüştürülmüş plastik şişelerden üretilen Brezilya formasını giyecek.

Brezilyalı futbol yıldızı Neymar, bu yaz Nike’ın bugüne kadar ürettiği en hafif, hızlı ve çevreci krampon olan yeni GS kramponlarını ve geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen kumaşla üretilen Brezilya formasını giydiğinde dünyanın en çevre dostu futbolcusu unvanını alacak.

Brezilya formasının üst ve şortlarının kumaşı neredeyse tamamen geri dönüştürülmüş plastik içecek şişelerinden üretiliyor. Şişeler yıkanıyor, küçük parçalara bölünüyor ve ipliğe dönüştürülmek üzere eritilerek kumaş haline getiriliyor. Her bir formada yaklaşık 13 adet geri dönüştürülmüş şişe kullanılıyor. Nike, birlikte çalıştığı spor kulüpleri ve milli takımlar için bu süreci hayata geçirdiği 2010’dan beri atık sahalarından topladığı 115 milyon adetten fazla şişeyi geri dönüştürdü.

Nike’ın GS kramponları, sahada patlayıcı hız ve dünyamız üzerinde daha az çevresel etki için yenilenebilen ve geri dönüştürülebilen malzemeler kullanılarak tasarlandı. Kramponların ağırlığını ve atık oluşumunu en aza indirmek amacıyla bütün parçaları optimize edilerek 160 gram (ayakkabı numarası 9 için) ağırlıkla Nike’ın bugüne kadarki en hafif kramponları üretildi.

Fikri ve mühendisliği İtalya’da geliştirilen Nike GS kramponlarının üst ve plaka tasarımı tamamen geri dönüştürülebilen ve yenilenebilen malzemelerden oluşuyor. Biyolojik bir malzeme olan hintyağı bitkisinin tohumundan üretilen tutuş plakası sahada mukavemet ve esneklik sağlıyor. Kramponların içindeki çorap astarı da %100 hintyağı tohumlarından üretildi. Kramponların bağcıkları, astarı ve dili de en az %70 geri dönüştürülmüş malzemeden üretildi. Ayakkabının burun ve kenar kısımları da en az %15 geri dönüştürülmüş malzeme içeriyor.

“Nike GS bugüne kadar ürettiğimiz en hafif ve en hızlı krampon. Bu açıdan, seçkin kramponların yaratılması, tasarlanması ve üretilmesinde yeni bir dönem başladı diyebilirim. Üstün performansla birlikte çevre üzerinde daha az ayak izi bırakan bir krampon yaratabiliyorsanız bu hem oyuncular hem de dünya için bir kazanç,” dedi Nike Football’ın Global Tasarım Direktörü Andy Caine.

Yeni Nike GS kramponları aşağıdaki performans, geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeleri içeriyor:
Tutuş Plakası & Çivi Yerleşimi:
Nike GS kramponlarında yer alan tutuş plakası, yüksek performansla birlikte duyarlılık ve çeviklik sağlayan bir yapıya sahip. Taban plakasının %50’si, yenilebilir bir malzeme olan Pebax® Renew (%97’si hintyağı tohumlarından elde edilen bir malzeme), diğer %50’si ise yine yenilebilir malzemelerden oluşan TPU kullanılarak üretildi. Plaka, geleneksel plaka birleşiminden %15 daha hafif.

Tutuş plakası, plaka performansında optimum esneklik ve çeviklik sağlayan baklava formlu minimalist bir omurga yapısına sahip.

Anatomik olarak yerleştirilen çiviler ise farklı yönlerde hızı maksimize ederek sahada duyarlılık ve kesin hareket kabiliyeti sağlıyor.

Dokunuş & Kontrol:
Solvent içermeyen sentetik bir malzeme olan Kanga-Lite’tan üretilen üst kısım üstün dokunuş ve kontrol için bölgesel takviyeler içeriyor. Sentetik malzemeden üretilen üst kısım aynı zamanda ayağın orta ve taban kısmının daha iyi sabitlenmesine yardımcı oluyor.
Hafif ve kimyasal içermeyen çorap astarı %100 hintyağı bitkisinin tohumlarından üretildi. Çorap astarı, ayağı sıkıca sararak çorabın toplanmasını engelliyor ve topa daha iyi vuruş sağlıyor.
Denge & Destek:
Anatomik ve asimetrik yapıdaki topuk tabanı ve yuvası denge ve destek için ayağı yerine sabitliyor. İç taban ise hintyağından türetilen Pebax® Renew ile üretildi.
Nike GS Ağustos ayı içinde sınırlı sayıda satışa sunulacak.



İlgili etiketler : Seleção, Nikei Krampon, Gs Krampon,

Haber Sahibi

Nike
  • Eklenme Tarihi

    : 31 Temmuz 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2012
  • Trafik

    : 2542

Diğer Nike Haberleri

Benzer Haberler

  • Adidas Adidas Leo Messi'nin İmzasını Taşıyan Adizero F50 Kramponunu Tanıttı

    Adidas Leo Messi'nin İmzasını Taşıyan Adizero F50 Kramponunu Tanı

    Leo Messi, kendi imzasını taşıyan ürün koleksiyonu ile adidas tarihine ismini yazdırıyor adidas’ın, oyuncunun kendisinden esinlenilen özel logolu adizero™ f50 Messi kramponu ile hayranları ...
    8 Mart 20135862 defa incelendi
  • Nike Nike'ın En Son Yeniliği: Hypervenom Krampon

    Nike'ın En Son Yeniliği: Hypervenom Krampon

    Nike, futbol performansındaki en son yeniliği Nike Hypervenom’u tanıttı. Nike Hypervenom, Neymar, Wayne Rooney ve Zlatan İbrahimoviç’in sağladığı geribildirimlerle yaratılan yepyeni bir ürün...
    31 Mayıs 20135906 defa incelendi
  • Adidas Adidas Nitrocharge Kramponu  Futbolseverlerin Beğenisine Sunuyor

    Adidas Nitrocharge Kramponu Futbolseverlerin Beğenisine Sunuyor

    adidas, futbolculara daha fazla enerji sağlamak üzere tasarladığı yeni Nitrocharge kramponu futbolseverlerin beğenisine sunuyor. adidas, yeni nesil futbolcular için tasarlanan ve birer simg...
    20 Mayıs 20132516 defa incelendi
  • İntersport Nike CTR360 Özel Rengiyle Sadece Intersport Mağazalarında!

    Nike CTR360 Özel Rengiyle Sadece Intersport Mağazalarında!

    Tüm dünyada yalnızca INTERSPORT’a özel tasarlanan özel rengi ile NIKE CTR360 kramponlar şimdi tüm INTERSPORT mağaza reyonlarında yerini aldı. Asil duruşuyla siyah, mavi ve kışkırtıcı pembe...
    8 Mart 20133769 defa incelendi
  • Adidas Messi'nin Adımlarını Yeni Adizerotm F50 Aydınlatacak

    Messi'nin Adımlarını Yeni Adizerotm F50 Aydınlatacak

    adidas, yeni nesil adizero f50 Messi kramponlarını tanıttı. Turbo kırmızı/mor/beyaz renklere sahip yeni adizero f50 Messi serisi, Arjantinli oyuncudan ilham alarak Messi’nin her adımını aydı...
    12 Ağustos 20136936 defa incelendi