Aygaz Türkiye'ye Otogazı Anlatacak

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1499 defa incelendi
  • Puan : star star star 15 incelemede 3,33 puan almıştır.
Aygaz, çevreci bir yakıt olan otogazın aynı zamanda, performanslı, güvenli, yaygın ve ekonomik olduğu konusunda tüketicileri bilinçlendirmek üzere bir kampanya başlatıyor. Türkiye’de en çok tercih edilen otogaz markası olan Aygaz, 2013 yılı boyunca devam edecek iletişim kampanyası ile  Avrupa komisyonu tarafından geleceğin yakıtları arasında gösterilen LPG’nin üstün özelliklerini tüketicilere anlatacak.

Aygaz, otogaz kullanan araç sürücülerinin yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladığına dikkat çekerek, araç başına yıllık kazancın 1.000 lirayı aştığını vurgulayacak. Türkiye hali hazırda otogaz kullanarak her yıl 3,5 milyar lira tasarruf sağlıyor ve çevreye yaklaşık 1 milyon ton daha az karbondioksit salımı yapıyor.

İstanbul, 4 Ocak 2012 - Türkiye’de en çok tercih edilen LPG markası Aygaz, tüketicileri otogaz kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla Türkiye genelinde “Otogaz Bilinçlendirme Kampanyası” başlatıyor. Kampanya kapsamında, otogaz kullanan araç sürücülerinin yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladığına dikkat çekecek olan Aygaz, araç başına yıllık kazancın 1.000 lirayı aştığını vurgulayacak.

Kampanyada, otogaz kullanımıyla ülke genelinde elde edilen tasarruf tutarının ise 3,5 milyar lira olduğu belirtilecek. LPG ürünü olan otogazın çevreci bir yakıt olduğunun da altı çizilecek olan kampanyada Türkiye’de 2012 yılında çevreye salınan karbondioksit oranının yaklaşık 1 milyon ton azaldığı ifade edilecek. Kampanya sırasında LPG’li araçların güvenli ve tasarruflu bir alternatif sunduğu belirtilerek dünyadaki pek çok ülkenin LPG’li araçları kapalı otoparklara rahatlıkla alındığına dikkat çekilecek.

Yeni nesil dönüşüm sistemleri, dönüşüm uygulamaları, yetkili dönüşüm merkezlerinin yaygınlaşması ve araç üreticisinin garantisinde sıfır kilometre otogazlı araçlar, otogazı muadil yakıt türlerine karşı iyi bir alternatif haline getiriyor. Otogaz, muadil yakıtlarla işleyen araçlar kadar performanslı olmasının yanı sıra,   aynı zamanda en az bu yakıtlar kadar güvenli olmasıyla da dikkat çekiyor.

Dünyada her geçen gün tüketimi artan otogazın Türkiye’deki pazarı da büyüyor. Otogaz bugün Türkiye’de 10 binek araçtan 4’ünün tercihi... Taksilerin Türkiye’nin otogazlı araç parkındaki payı yaklaşık yüzde 7,5’e karşılık gelirken, otogaz kullanıcılarının yüzde92,5’ini özel araçlar oluşturuyor.

Otogaz çevrecidir
Gelişmiş ülkelerde en çok kabul görmüş alternatif otomobil yakıtı olan otogaz, çevreci olması nedeniyle özel teşviklerle desteklenerek, tüketiciler için daha cazip hale getiriliyor.

Kaynağından son kullanım noktasına yapılan değerlendirmelerde diğer yakıtlardan daha düşük karbon emisyonuna sahip olan otogaz, çevreci bir tüketim alternatifi sunuyor. Geçen yıl Türkiye’de LPG’li araç kullanımı sayesinde yaklaşık 1 milyon ton daha az karbondioksit salımı gerçekleşti. Ayrıca LPG’de, küresel ısınmada karbondioksitten sonra en büyük payı bulunan BC (Black Carbon-Siyah Karbon) maddesi de bulunmuyor.

Otogaz yüksek performans sağlar
Performanstan ödün vermeyen, başta arazi araçları olmak üzere, tüm araç sürücülerinin tercihi haline gelen otogaz, yüksek oktan değeri ile tüm araçlarda üstün performans sağlıyor. TS EN 589 standardına uygun üretilen Aygaz otogaz, motorda sağladığı verimli yanma ile performans kaybını engelliyor. Otogaz, yüksek performansın yanı sıra sürekli kullanıldığında emisyonu da düşürüyor.

Otogaz yaygındır
Bu özellikleri nedeniyle Türkiye’de binek araçlar içinde en çok kullanılan yakıt haline gelen otogaz, 81 ilde yaklaşık 10.000 istasyonda tüketicilere sunuluyor. 600 bini kadın sürücü olmak üzere 3,5 milyon araçta otogaz kullanılan Türkiye, tüketimde Avrupa’da, otogazlı araç sayısında ise dünyada lider konumunda…




İlgili etiketler : Aygaz, Aygaz Otogaz,

Haber Sahibi

Aygaz
  • Eklenme Tarihi

    : 4 Ocak 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ocak 2013
  • Trafik

    : 1499

Diğer Aygaz Haberleri