Anadolu Ulaşım "Değişim Yarat"ıyor!

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2539 defa incelendi
  • Puan : star star 31 incelemede 2,29 puan almıştır.
Türkiye Kadınlar Derneği federasyonuna 2 yıldır aralıksız destek veren Anadolu Ulaşım 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir günlük etkinliklerle anmak yerine süreklilik arz edecek sivil alanın üst çatı örgütü Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatmıştır.  

Son 7 yılda ülkemizde %1400 artan kadın cinayetlerinin temelinde toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarının ve eğitim eksikliğinin neden olduğunun bilincinde olan Anadolu Ulaşım, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğinde ‘Değişim Yarat’ başlıklı bir dizi sosyal sorumluluk faaliyetlerine imza atmıştır. Bu doğrultuda ‘Kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadına şiddetin nedenleri’ başlıklı bir eğitim CD’sini tüm araçlarında bulunan koltuk arkası ekranlarda yayınlamaya başlayan Anadolu Ulaşım, aynı zamanda ‘Kanın İnsan Hakları’ konulu broşürlerini de konuklarına dağıtmaktadır. Yine bu sosyal sorumluluk projesi dâhilinde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonuna müracaat eden, şiddete uğramış mağdur kadınlarımızın, ulaşım imkânları Anadolu Ulaşım tarafından karşılanmaktadır.

Böyle bir sosyal sorumluluk faaliyeti içinde yer alabilmiş olmanın mutluluğunu yaşayan Anadolu Ulaşım bu konuda desteklerini esirgemeyen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Sayın Canan Güllü’ye teşekkürü bir borç bilir.

Kadın konuklarına her zaman pozitif ayrımcılık gözeten ve bu doğrultuda; ikili koltukta bireysel yolculuk yapma imkânı sağlayan ‘İkiz Koltuk’ hizmeti, bebekleri ile birlikte yolculuk yapan anneler için geliştirdiği ‘Bebek Koltuğu’, ‘Bebek Maması’ ve ‘Bebek Bezi’ gibi araç içi hizmetlerin yanı sıra anneler günü ve kadınlar gününe yönelik bir dizi çalışmalara da imza atmıştır. Aynı zamanda kurum bünyesinde din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeden, çalışan herkesi ailenin bir üyesi olarak gören Anadolu Ulaşım, çalışma sınırlarını zorlayan bütün engelleri ortadan kaldırarak kadın arkadaşlarına rahat, huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sunmakta ve kariyerlerinde gelişmelerini desteklemektedir.



İlgili etiketler : Anadolu Ulaşım, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu,

Haber Sahibi

Anadolu Ulaşım
  • Eklenme Tarihi

    : 8 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2539

Diğer Anadolu Ulaşım Haberleri