Ağaoğlu, Maslak 1453 İstanbul ile Yeni Bir Çağ Açıyor

  • 12 yıl önce eklendi
  • 3045 defa incelendi
  • Puan : star star star star 100 incelemede 3,65 puan almıştır.
Lansman öncesi satışlarda yalnızca birkaç günde 1.400 konutun satışını yaparak 850 milyon TL tutarında rekor bir hasılat elde etti. Ağaoğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük gayrimenkul projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453 ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarını fethetmeye hazırlanıyor.

Türkiye konut sektörüne vizyonu ve yatırımlarıyla yön veren Ağaoğlu, İstanbul Maslak’ta gerçekleştirdiği yeni projesi Ağaoğlu Maslak 1453’ü Dubai’de düzenlenen ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2012’de tanıttı. H. H. Sheikh Maktoum Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’un katılımıyla açılışı yapılan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin standı yoğun bir ziyaretçi ilgisiyle karşılandı.

 Körfez ülkelerindeki kurumsal yatırımcıların gösterdiği yoğun ilginin blok halinde satışlara dönüşmesi bekleniyor.

 Ağaoğlu’nun, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı usulüne göre geliştirdiği “Ağaoğlu Maslak 1453 Projesi”nde, büyüklükleri 55 metrekareden başlayan 1+0 dairelerden 378 metrekarelik 4+1 loft dubleks dairelere kadar pek çok farklı tipte 4.789 konut yer alıyor.

 Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türkiye’deki konut sektörüne ciddi yatırımların girmeye başladığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: “Başta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemen olmak üzere pek çok Körfez ülkesinden projemize büyük bir talep var. Bu talep doğrultusunda hem Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını hem de Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453’ü, doğrudan yerinde, burada, Körfezde anlatalım istedik. Bu nedenle bu fuardayız.”dedi.

Ağaoğlu Maslak 1453 gayrimenkul sektöründe yeni bir çağın başlangıcı olacak
Projenin adına karar verirken Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden yola çıktıklarını belirten Ali Ağaoğlu, İstanbul’un fethi nasıl çağ açtıysa Ağaoğlu Maslak 1453’te sektörümüz ve ekonomimiz için yeni bir çağın başlangıcı olacak diyerek projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ağaoğlu Maslak 1453 ile alışılagelmiş bir konut projesi değil biz yepyeni bir konsepte sahip şehir oluşturuyoruz 1453 metre uzunluğunda dünya markalarını barındıran cadde, alışveriş, moda merkezi, tiyatro salonları ile kültür ve sanat şehri inşa ediyoruz. Üstelik bu modern yeşil binalardan şehrin hemen yanında tamamı 5.5 milyon metrekarelik alana sahip Fatih Ormanları ve Parkorman bulunmakta. Cadde konsepti, alışveriş konsepti, moda merkezi, tiyatro salonları ile bir bütün olarak kültür ve sanat hayatını da yaşayan, dinamizmini hiç kaybetmeyen ve uluslararası nitelik taşıyan bir modern semt inşa ediyoruz. Bu nedenle bu bir devrim ve sektördeki anlayışa çağ atlatacak projedir. Bulunduğu lokasyon itibariyle, sunduğumuz kaliteli yaşam ortamı ve uygun fiyatlarımızla cazip bir yatırım fırsatına dönüştürdüğümüz “Ağaoğlu Maslak 1453”daha ön satış aşamasında bile çok büyük ilgi gördü. Çok kısa bir sürede 1.400 konutluk rekor satış gerçekleştirdik.

Türkiye’de yabancılara mülk edinme olanağı sunan yasanın ardından bir yıl içinde 5 milyar Dolarlık bir yatırım bekleniyor. Biz “Ağaoğlu Maslak 1453” projemizin satışı ile birlikte yıllık konut satış hedefimizi 4000 adet seviyesine çıkararak sektörümüzün en büyük geliştiricisi olma konumumuzu da güçlendirmiş olacağız”

 Mütekabiliyet Yasası sonrasında sadece yurtdışına 400 milyon Dolarlık satış gerçekleştirdik.
Geçtiğimiz yıl içerisinde Körfez ülkelerinden çok sayıda yatırımcı ve çeşitli sektörlerden işadamları ile görüştüklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise, Körfez ülkelerinin emlak sektörü için çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Rahvalı, “Mütekabiliyet Yasası çıkmadan bir yıl kadar önce yabancılara konut satışı için departman kurduk, Körfez ülkeleriyle bağlantılarımızı geliştirdik ve böylelikle bu ülkeler başta olmak üzere Rusya ve Kuzey ülkeleri satış ağımıza dahil oldu. Yasa sonrasında yabancılara 400 milyon Dolarlık satış gerçekleştirdik. Bununla yetinmeyip yeni işbirlikleri geliştirmeliyiz.”dedi.

 Küresel ekonomik kriz sonrası değişen yeni dünya düzeni ile birlikte Türkiye’nin ve özellikle de İstanbul’un her geçen gün uluslararası yatırımcıların ve finans dünyasının daha fazla ilgisini çektiğini belirten Rahvalı, Mütekabiliyet Yasasının yabancı yatırımcıların ve yurt dışından gelen misafirlerin Türkiye’de daha uzun kalmasını sağlayacağını, bunun da sadece gayrimenkul sektörünü değil turizm, gıda, moda ve perakende gibi birçok sektörü olumlu etkileyeceğini vurguladı.

 Ağaoğlu Maslak 1453 ile İstanbul’da yeni bir semt yükseliyor
Avrupa Yakası’nın en önemli merkezlerinden birisi olan Maslak’ta Fatih Ormanları ve Park Orman’ın bitişinde 325 dönümlük arazide yükselen Ağaoğlu Maslak 1453 projesi farklı mimarisi ve sunmuş olduğu yaşam konsepti ile hem yatırım hem de oturum için cazip bir proje olarak öne çıkıyor. 4789’u konut olmak üzere işyerleri ile birlikte  5 bin 341 bağımsız bölümden oluşan proje, geniş meydanları, tiyatroları, uluslararası düzeyde modaya ev sahipliği yapabilecek 1453 metre uzunluğundaki caddesi, yanıbaşındaki orman alanı ve daha pek çok donatısıyla birlikte dünya ölçeğinde bir proje olma özelliği taşıyor. 2 ay önce başlanan Ağaoğlu Maslak 1453’de inşaat sahasında 2.5 milyon m2 hafriyat yapıldı. Projede en yükseği 55, en düşüğü ise 21 katlı olmak üzere 24 kule bulunuyor.


İlgili etiketler : Ağaoğlu, Maslak 1453, Konut Projesi,

Haber Sahibi

Ağaoğlu
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2012
  • Trafik

    : 3045

Diğer Ağaoğlu Haberleri

Benzer Haberler

  • Ağaoğlu Ağaoğlu en iddialı projeye hazırlanıyor. Ayazağa Projesi

    Ağaoğlu en iddialı projeye hazırlanıyor. Ayazağa Projesi

    Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesinde imzalar atıldı İstanbul Maslak'taki 241 bin 945 metrekarelik arazi için Emlak GYO tarafından 29 Eylül 2010 tarihinde son oturumu yapılan ve ...
    17 Ocak 20115860 defa incelendi
  • Eroğlu Yapı Eroğlu Yapı Yeni Moda Evleri Satışa Çıkarılıyor

    Eroğlu Yapı Yeni Moda Evleri Satışa Çıkarılıyor

    Sarıyer Oksizen Konakları ve Halkalı İstanbul Lounge konut projeleri ile adından söz ettiren Eroğlu Yapı, uzun süredir üzerinde çalıştığı "Yenimoda Evleri" konut projesini satışa çıkarıyor....
    20 Ocak 20118482 defa incelendi
  • Ağaoğlu Ağaoğlu Sky Towers'ta yüzde 10 peşin daire senin!

    Ağaoğlu Sky Towers'ta yüzde 10 peşin daire senin!

    Ağaoğlu Sky Towers’ta ‘yüzde 10 peşin ödemeye hemen teslim’ kampanyası...   Ağaoğlu Ataşehir'de yükselen projesi Sky Towers'da teslim kampanyası başlattı. Yapımı tamamlanan lüks projed...
    17 Ocak 20114787 defa incelendi
  • Kiptaş Kiptaş Erguvan Kent Sitesi Çatalca Satışları Başlıyor!

    Kiptaş Erguvan Kent Sitesi Çatalca Satışları Başlıyor!

    Kiptaş Çatalca ilçesi sınırlarında bulunan Erguvan Kent konut projesini 06 Ocak 2011 saat 11:00'da satışa çıkarıyor. Bundan önce satışa çıkarmış olduğu konut projelerinin satışını tamaml...
    5 Ocak 201116463 defa incelendi
  • Sinpaş Rahat Bir Yaşam Sinpaş GYO'larda Hemen Başlıyor!

    Rahat Bir Yaşam Sinpaş GYO'larda Hemen Başlıyor!

    38 yıllık güvence ile Türkiye’nin ilk temalı projelerini inşa eden Sinpaş GYO, “Yaşamaya Başla” sloganı ile yeni bir kampanyaya başlıyor. Bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle binlerce ai...
    5 Ekim 20122441 defa incelendi