Üzgünüz, bu kampanya sona ermiştir! Güncel kampanyaları sayfa devamında bulabilirsiniz.

Nefes Kredisi 2018 Başvuruları Başladı

  • 6 yıl önce eklendi
  • 1035 defa incelendi
  • Puan : star star star 12 incelemede 3,17 puan almıştır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, oda üyesi KOBİ’lerin aylık 0,99 faiz/kâr payı, 6 ay geri ödemesiz 18 ay vade ile 200 bin liraya kadar kullanabilecekleri "Nefes Kredisi" için başvuruları bugün almaya başladı.

Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerine müracaat ederek, uygunluğu değerlendirildikten sonra ticari kredi kullanabileceğiniz "Nefes Kredis"nin üst rakamı 200 bin Türk Lirasıdır. Nefes Kredisi kullanacak kobilerden bankalar 51 TL'nin üzerinde masraf alamayacaktır.

Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve 6 banka arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere 6 ay anapara ödemesiz dönem (ayda bir faiz ödemeli) içeren , sonraki 12 ay aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay vadeli olarak, aylık %0,99 faiz oranı ile verirmektedir.

Nefes Kredisi;
Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere 6 ay anapara ödemesiz dönem (ayda bir faiz ödemeli) içeren , sonraki 12 ay aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay vadeli olarak, aylık %0,99 faiz oranı ile vermekteyiz.

Kredi Özellikleri;
Nakdi ve Ticari kredidir,
6 ay anapara ödemesiz dönem (ayda bir faiz ödemeli) içeren , sonraki 12 ay aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay vadeli olarak uygulanır,
Faiz oranı aylık sabit %0,99 olarak uygulanır,
Kullandırılacak kredilerde %85 oranında KGF kefaleti olacaktır,
Kefalet tutarı üzerinden %0.03 (onbinde üç) KGF komisyonu tahsis edilecektir,
Müşteri başına kredinin üst limiti 200,000 TL olup, TOBB ve bağlı odalar, ilgili oda üyeleri için bu üst limiti aşağı yönlü olarak revize etme yetkisine sahiptir.

Başvuru İçin Koşulları;
KOBİ OLMAK:

Nefes Kredisi’nden faydalanabilmek için KOBİ statüsüne haiz olmak gerekmektedir. Yıllık cirosu veya aktif büyüklüğü 40 milyon TL veya altında olan, 250 kişiden az personel çalıştıran bütün işletmeler “KOBİ” statüsünde sayılır.

TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ’NE ÜYE ODALARDAN BİRİSİNİN ÜYESİ OLMAK:
Nefes Kredisi’nden TOBB’a üye oda ve borsalara üye olan KOBİ’ler faydalanabilir. Başvuru esnasında ilgili odadan alınmış “Nefes Kredisi” ifadesi geçen belge talep edilecektir.

FAALİYET SEKTÖRÜ AŞAĞIDAKİ SEKTÖRLER OLMAMALIDIR:
Eczaneler,
Kooperatifler,
Döviz Büfesi/Bürosu,
Factoring Şirketleri
Emlakçılar
Mali Müşavirler
Yeminli Mali Müşavirler

Başvuru İçin Gerekli Evraklar;
Vergi ve SGK borcu olmadığını gösterir belge
Yararlanıcı beyanı (Ticaret Odasından Alınacaktır)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
İmza Beyannamesi
Son 2 Yıla ait Vergi Levhası,
Son 2 Yıla Ait Hesap Defteri veya Bilanço ve Gelir Tablosu
Varsa Mal Varlığı Dökümü (Tapu Fotokopileri)
Bağlı bulunulan oda ve borsadan alınmış ve bu kredi isminin belirtildiği üyelik belgesi istenecektir. (“TOBB NEFES KREDİSİ” ifadesi açıkça belirtilecektir.)

Kredi yalnızca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye olan KOBİ’ler tarafından kullanılabilir. Nefes Kredisi üst limiti 200.000 TL olup, kredi kullanan KOBİ’lerin adreslerinin bulunduğu illere ve bağlı bulundukları odalara göre üst limit tutarları 200.000 TL’nin altında olabilir. Nefes Kredisi 6 ay anapara ödemesiz dönem (ayda bir faiz ödemeli) içeren , sonraki 12 ay aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay vadeli olarak, aylık %0,99 faiz oranı geçerli olacaktır. Belirtilen aylık faiz oranına BSMV ve KKDF dahil değildir. Sadece taksitli ticari kredi kullandırımı yapılabilecek olup, bireysel amaçlı kullandırım yapılmayacaktır. Her KOBİ bu krediden en fazla bir defa faydalanabilir. Oda ve borsa üyesi olsa dahi, eczaneler, tarım kredi kooperatifleri, esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri, döviz büfeleri ve faktoring şirketleri, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler bu krediden faydalanamazlar. Nefes Kredisi’nin kesinlikle Bankada getiri amaçlı değerlendirilmesine izin verilmeyecek ve tespit edilebilirliği ölçüsünde başka bankalarda da faiz farkından dolayı gelir elde edilmesinde kullanıldığı izlenimi edinildiğinde kredi derhal geri çağırılacaktır. Ayrıca bu kredi, Bankaların daha önce kullandırdığı kredilerin kapamasında kullandırılamaz. Kredi başvuruları bankamızca ve Kredi Garanti Fonu tarafından yapılacak nihai değerlendirme sonucu herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmaması kaydı ile kesin onaya dönüştürülecektir.





İlgili etiketler : Nefes Kredisi, Kredi, Kobi Kredisi, Nefes Kredisi Belgeleri, Nefes Kredisi Nasıl Alırım, Nefes Kredisi Faiz Oranları,

Kampanya Sahibi

Ziraat Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Nisan 2018
  • Güncelleme Tarihi

    : 2 Nisan 2018
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2018
  • Trafik

    : 1035