Yenilenen Fiat Ducato Türkiye Pazarında Yerini Alıyor

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1648 defa incelendi
  • Puan : star star star 27 incelemede 2,7 puan almıştır.
Fiat Ticari Araçlar’ın dünya genelinde en çok satan modeli olan Ducato’nun altıncı jenerasyonu, Türkiye pazarında yerini alıyor.

Tofaş çatısı altında temsil edilen Fiat, yenilenen ve geniş versiyon seçenekleriyle donatılan Ducato ile ticari araç ürün gamını tamamlıyor. Fiat’ın ticari araç pazarındaki 110 yıllık tecrübesi ile yeniden yaratılan Ducato, Temmuz ayından itibaren Türkiye pazarında yerini alıyor. İleri teknolojilerle donatılan Ducato modelleri ile Fiat, ticaret hayatına değer katmaya devam ederken; Ducato, şık tasarımı, sınıfının en iyi yakıt tüketimi, istiap haddi/kapasite, düşük kullanım maliyetleri ve diğer üstün özellikleriyle ticaretin profesyonellerine “en yüksek değeri yaratma” vaadini sürdürüyor. Temmuz ayından itibaren en geniş VAN, Şasi Kamyonet ve Minibüs gamı versiyon seçenekleriyle Fiat showroomlarındaki yerini alacak olan Ducato’ya, 53.750 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olunabilecek.

Avrupa genelinde bugüne kadar 2,6 milyon adetlik satış rakamına ulaşan ve 6. jenerasyonuyla tüketicilerle buluşan Fiat Ducato, kendi segmentinde sahip olduğu en yüksek güvenlik, dayanıklılık, düşük yakıt tüketimi ve teknolojik donanım özelliklerini daha da ileri taşıyarak rakipleri arasından sıyrılarak farkını ortaya koyuyor.  Geniş gövde ve üst yapı seçenekleriyle ticarete yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanan Yeni Fiat Ducato, verimliliği ve çevre performansını en üst seviyeye taşırken, 100 kilometrede 6,3 litre yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını %10 azaltan çevre dostu çözümleriyle sınıfının en düşük değerlerine sahip bulunuyor. Yeni Fiat Ducato’nun verimliliği, yenilikçi MultiJet II Euro 5+ motor versiyonlarından geliyor. Yeni Ducato, 5 ileri şanzımanlı 280 Nm tork üreten 2,0 MultiJet 115 HP ve 6 ileri şanzımana sahip 2,3 MultiJet 130 HP 320 Nm motor seçenekleriyle pazara sunuluyor. Yenilikçi tasarımı, güçlü gövde yapısı ve fonksiyonelliğiyle dikkat çeken Yeni Fiat Ducato, binek araç konforu sunan iç kabini ve ileri teknoloji gösterge paneliyle de fark yaratıyor.

Yeni Ducato basın toplantısında konuşan Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, “Fiat Grubu bünyesinde, 2007 yılında otomotiv sektöründe sadece ticari araçları temsil eden ilk marka olarak kurulan Fiat Professional, bugün sahip olduğu ürün çeşitliliğiyle ticari hayatın tüm ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Fiat bu kapsamda, Avrupa pazarında %11,6’lık payla 3. sırada yer alırken, bu başarıda Bursa’daki fabrikamız önemli bir paya sahip bulunuyor. Geçtiğimiz yıl dünya çapında satılan 431 bin adet Fiat markalı ticari aracın 3’te birinin Bursa’da üretilmiş olması bizim için büyük bir gurur. Türkiye’nin 2013 yılında EMEA bölgesinde Fiat’ın en büyük pazarı olması da Tofaş için ayrı bir mutluluk.” diye konuştu.

Fiat markalı ticari araçların Türkiye’de yıllardır başarılı bir performans ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Baş; “Son 5 yıldır sürekli %25’in üzerindeki pazar payımızla ‘sektörün lideri’ konumundayız. Bu yılın ilk 6 aylık dönemindeki 16.730 adetlik satış ve %27,4’lük payla da son 4 yılın en yüksek pazar payına ulaştık. Şimdi de bu başarımızı, Ducato’nun yenilenen versiyonuyla, daha da ileri taşıma hedefindeyiz. Ducato’nun, ticari hayatın ulaşım ihtiyaçlarına yeni bir boyut getireceğine, kısa sürede segmentinin lideri olacağına inanıyoruz.” dedi.

Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü ise, “Ticari araçlardaki ürün gamımızı tamamlayan ve müşterilerimizin her türlü ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak şekilde tasarlanan Yeni Fiat Ducato, 33 yıl önce hayat bulan orijinal görüntü ve ruhuna sadık kalınarak, daha sağlam ve dinamik bir yapıya kavuştu. Kullanışlılığın ön plana çıktığı Yeni Ducato’nun iç mekânı sürücüsü için mükemmel çalışma alanı oluşturma konsepti doğrultusunda, modern ve işlevsel olmayı sürdürüyor. Buna ek olarak 7 inç renkli dokunmatik ekran, entegre navigasyon, çevre görüş sistemi gibi teknolojik yeniliklerle işlevselliğini bir adım öteye taşıyor. Ducato’nun standart özellikleri arasında, yeni multimedya sistemiyle Bluetooth, Aux, USB bağlantıları ve MP3 oynatıcı yer alıyor. Ducato’nun standart 2,3 litre MultiJet II teknolojili 130 beygir gücündeki versiyonu tüm koşullarda rahat ve dinamik bir sürüş sağlarken, yeni 2,0 litre 115 beygir gücündeki versiyonu, şehir içi kullanımda ekonomisiyle yakıt tüketimini %10 azaltıyor. Araç bu sayede toplam kullanım maliyetinde ise %30’a varan iyileştirme sunuyor. Yeni Fiat Ducato’da, ticari araç müşterilerinin beklentileri doğrultusunda fren güvenilirliği, gövdenin sağlamlığı daha da artırıldı, bakım-onaım maliyetleri iyileştirildi. Tasarımından güvenlik donanımına, teknolojisinden konforuna kadar pek çok yeni özelliğiyle, minibüs, van ve kamyonet segmentlerinde müşterilerimizin her türlü ihtiyacı düşünülerek üretilen Yeni Fiat Ducato’yu pazara sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Yeni Fiat Ducato, konfor ve fonksiyonelliği birleştiriyor
Şık dış tasarımıyla sınıfında en iyi araç tasarımına sahip modellerden biri olan Fiat Ducato, hafif ticari araç kavramıyla birlikte güçlü bir dinamizm, güvenlik, kalite ve dayanıklılık hissini ortaya koyuyor. “İşlevselliğe bağlı tasarım” anlayışını bir adım daha ileri götüren Ducato’nun yeni özellikleri arasında, motor performansını artırmaya yardımcı olan geniş krom boyalı ızgara, bakım ve tamir maliyetini azaltmak üzere tasarlanmış üç parçalı ön tampon ve geniş motor kaputuyla, segmentinde ilk defa kullanılan led gündüz farlarıyla donatılmış küçük darbelerden etkilenmemesi için yüksek konumlandırılmış yeni ön farlar yer alıyor. Konforlu ve son derece ergonomik bir iç kabin sunan Ducato’da yer alan hız sınırlandırma özellikli hız kontrol ünitesi, konforlu ve güvenli bir sürüşe olanak veriyor. Tüm versiyonlarda standart olarak yer alan ESC elektronik stabilite kontrolü, devrilme önleme sistemi (ROM) özelliğini de sunuyor. Sürüş konforunu artırmak ve kargonun yükleme alanında hareket etmesini önlemek için Adaptif Yük Kontrol Sistemi (LAC), Anti-Patinaj Sistemi ASR ve yokuş kalkış desteği (Hill Holder) de sistemin özellikleri arasında yer alıyor. Yeni Ducato, yol tutuşun zor olduğu yüzeylerde yüksek çekiş ve tutunma sağlayan Traction+ özelliğinin yanı sıra dik yokuşlu zeminlerde belirlenen bir hız sınırını korumaya yardımcı olan Yokuş İniş Kontrolü sunan, ilk ve tek araç olma özelliğine sahip bulunuyor. Yeni Ducato ayrıca, araç şeridinden çıktığında uyarıda bulunan Şerit Takip Uyarı Sistemi, yoldaki trafik işaretlerini belirleyen Trafik İşareti Tanıma ve farları otomatik olarak yaklaşmakta olan araçlara göre ayarlayan Uzun Far Tanıma özellikleriyle teknolojide fark yaratıyor.

Sınıfının “en verimli yükleme alanı”
En geniş önden çekişli ürün gamlı araç olma özelliğine de sahip olan Fiat Ducato, gövde, motor ve mekanik anlamda çeşitli çözümleri birleştirerek kullanıcılarına 8’den 17 m3’e varan geniş bir hacim yelpazesinde sınıfında en iyi yükleme alanı boyutları ve en iyi yükleme verimliliği sunuyor. Ayrıca Yeni Ducato, Maxi serisi sayesinde arka aksta tek tekerleği olan diğer rakiplerinden daha yüksek aks kapasitesiyle de dikkat çekiyor. Doğduğu günden beri ticarettin en verimli ortağı olmak için önden çekişli olarak tasarlanan Ducato bu sayede sahip olduğu hafif gövde yapısı nedeniyle rekor istiap haddi değerleri sunabiliyor. 5 farklı gövde tipine uyarlanmış 4 farklı boydaki sac kasa alternatifleri, 3 farklı gövde seçeneğiyle 13+1 den 19+1’e kadar yolcu taşıyabilen geniş minibüs ailesiyle ticaretin her alanında varlığını hissettiriyor. Tasarımının işlevselliğe katkısıyla her türlü üst yapı ve farklı çözüme en uygun araç olarak öne çıkan Ducato’da, kuru yük taşımacılığından frigorifik ürün taşımacılığına kadar farklı taşıma alternatiflerine uygun çözümler bulmak mümkün oluyor.

Araç içi eğlence sistemlerinde de bir dizi teknolojik yenilikle donatılan Ducato, yeni nesil Bluetooth teknolojisi, USB bağlantısı ve harici cihaz bağlantılı MP3 oynatıcı ve sınıfının en iyisi 7 inç renkli dokunmatik ekranlı ve navigasyonlu sistemleriyle farkını ortaya koyuyor.


İlgili etiketler : Fiat Ducato, Fiat, Ducato, Yeni Ducato,

Haber Sahibi

Fiat
  • Eklenme Tarihi

    : 9 Temmuz 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2014
  • Trafik

    : 1648

Diğer Fiat Haberleri

Benzer Haberler

  • Fiat Fiat Roadshow 2011 Start Aldı!

    Fiat Roadshow 2011 Start Aldı!

    Yenilenen ve üstün teknolojik özellikleriyle dikkat çeken ürün yelpazesiyle hızla yükselişini sürdüren Fiat, Türk tüketicisiyle daha yakından buluşmak hedefiyle organize ettiği yeni roadshow...
    18 Nisan 20113226 defa incelendi
  • Fiat Tofaş’ın Yeni Fiat Doblo’suna Ödül Yağıyor

    Tofaş’ın Yeni Fiat Doblo’suna Ödül Yağıyor

    Fiat'ın teni Doblo Cargo modeli,İngiltere’de Yılın Hafif Van’ı Seçildi... Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilerek ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Yeni Fiat Doblo’nun Carg...
    14 Aralık 20104466 defa incelendi
  • Fiat Yenilenen Fiat Linea Bayilerde Yerini Aldı

    Yenilenen Fiat Linea Bayilerde Yerini Aldı

    İlk olarak 2007 yılının ilkbahar aylarında ülkemizde satışına başlanan ve aradan geçen 5 yıl sonrasında 85 bine yakın müşterinin tercihi olan Fiat Linea’nın yenilenerek Türkiye yolları...
    1 Mayıs 20125169 defa incelendi
  • Fiat Fiat 500L Living Türkiye'de!

    Fiat 500L Living Türkiye'de!

    Fiat 500 ailesinin en son üyesi olan ve 7 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip 500L Living Türkiye’de satışa sunuldu. 70.640 TL’den başlayan fiyatlarla pazardaki yerini alan Fiat 500L Livi...
    13 Nisan 20141958 defa incelendi
  • Fiat Fiat 500 Ailesinin Yeni Üyesi

    Fiat 500 Ailesinin Yeni Üyesi "Fiat 500L Living" Görücüye Çıktı!

    Her geçen gün genişleyen Fiat 500 ailesine yeni bir üye daha katıldı. Fiat 500L’nin yeni üyesi yedi kişilik “500L Living” versiyonu İtalya’da görücüye çıktı. 4,5 metreye yakın uzunluğu, 3 ko...
    26 Temmuz 20132778 defa incelendi