Vodafone Kırmızı Işık Uygulamasıyla Kadına Şiddete Tek Tuşla Müdahale Edilebilecek

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1281 defa incelendi
  • Puan : star star star 17 incelemede 3,29 puan almıştır.
Vodafone Türkiye, kadına şiddete karşı hayata geçirdiği "Kırmızı Işık" uygulamasıyla şiddete maruz kalan kadınların tek bir dokunuşla desteğe kavuşmasını sağladı.

Vodafone Türkiye'nin kadına yönelik şiddeti engelleyebilmek amacıyla hayata geçirdiği "Kırmızı Işık" uygulamasının tanıtım toplantısı Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Konuşmasında Türkiye'de kadına yönelik şiddet istatistiklerine değinen Süel, son 5 yılda 802 kadının şiddet sebebiyle hayatını kaybettiğini, 28 bin kadının 2013 yılında şiddete maruz kaldığını, Türkiye'de her 3 kadından 1'inin şiddete maruz kaldığını kaydetti.

Çifte sorumluluk anlayışıyla ticari faaliyetler kadar sosyal sorumluluklarını da önceliklendirdiklerini anlatan Süel, Vodafone Türkiye olarak kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlendirilmesine yönelik çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini, Türkiye'de giderek artan kadına yönelik şiddete karşı mobil iletişim teknolojisinin gücünü kullanmak için harekete geçip 'Kırmızı Işık' uygulamasını hayata geçirdiklerini anlattı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede mobil teknolojilerin kritik önem taşıdığına işaret eden Süel, şunları kaydetti:
"Vodafone Türkiye olarak toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için çalışıyoruz. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın itici gücü konumunda bulunan telekomünikasyon sektörü ve 'bilgiye anında erişim' imkanı ile mobil iletişim teknolojileri, toplumsal dinamikleri, yaşantıları ve iş yapma biçimlerini kökünden değiştirebilecek çok güçlü bir potansiyel barındırıyor. Bu konuda bir dünya devinin iştiraki olarak bizim omuzlarımızdaki sorumluluk ise mobil iletişimin gücünü ülkemizde daha fazla birey için erişilebilir kılmak, sosyal inovasyon alanında örnek olacak atılımlarda bulunmak. Ticari faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal yatırımlarımızla da, toplumumuzun gelişmesine, yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunma misyonuyla hareket ediyoruz."

Mobil, inovatif çözümlerle sosyal dönüşüme olumlu katkıda bulunduklarını, kadının sosyal ve ekonomik statüsünü yükselten çalışmalardan daha fazlasına ihtiyaç olduğunu, Vodafone olarak kadına yönelik şiddetin, ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inandıklarını belirten Süel, Vodafone Türkiye olarak sadece mahkemelerin uygun gördüğü kadınlar haricinde ihtiyacı olan tüm kadınlar için, kadına şiddetin durdurulması için Kırmızı Işık uygulamasını geliştirdiklerini belirtti.

Kırmızı Işık nasıl çalışıyor?
Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda, kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor.

Uygulama, her kesimden kadının kolayca anlayabileceği basitlikte geliştirildi. Acil durumlarda ulaşılması istenen 3 kişi tek tuşla kaydedilebiliyor ve Salla&Uyar özelliğiyle telefonun sallanması ile kayıtlı kişilere mesaj ve konum bilgisi "Acil SMS" olarak gönderiliyor.

Ayrıca Alo 183, 155 Polis İmdat, Ambulans ve Jandarma acil numaraları tek tuşla aranabiliyor. Kırmızı Işık uygulamasında, kadına en yakın ASPB Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi adresleri, başvurabileceği kuruluşlar ve haklarıyla ilgili bilgiler de bulunuyor.

Şu an yalnızca android işletim sisteminde kullanılan uygulamanın, önümüzdeki süreçte diğer işletim sistemlerinde de kullanılması bekleniyor.



İlgili etiketler : Vodafone, Vodafone Kırmızı Işık, Kırmızı Işık Uygulaması,

Haber Sahibi

Vodafone
  • Eklenme Tarihi

    : 11 Mart 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2014
  • Trafik

    : 1281

Diğer Vodafone Haberleri

Benzer Haberler

  • Vodafone Vodafone Kırmızı Işık Yaratıcı Güvenlik Özellikleriyle Yenilendi

    Vodafone Kırmızı Işık Yaratıcı Güvenlik Özellikleriyle Yenilendi

    Kadına yönelik şiddeti engellemek amacıyla Vodafone Türkiye tarafından “Teknoloji hayatın hizmetinde” anlayışıyla 2014 yılında sunulan ve bugün itibariyle 284 bin indirilme rakamına ulaşan K...
    25 Kasım 20151179 defa incelendi
  • Adil Işık Adil Işık 2013-14 Sonbahar / Kış Koleksiyonu

    Adil Işık 2013-14 Sonbahar / Kış Koleksiyonu

    adL 2013-14 Sonbahar Kış, modayı yakından takip eden ve stil sahibi kadınlara 3 büyük hikâyesiyle yaşamın her alanında şık olmayı vadediyor. Bu sonbahar-kış sezonunda şıklığın adresi adL, F...
    19 Ağustos 20138512 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone Kırmızı Pasaport

    Vodafone Kırmızı Pasaport

    Vodafone Kırmızı Pasaportla yurtdışında konuşma ve internet çok avantajlı Vodafone Kırmızı Pasaportla yurtdışında yaşadığınız fatura şokuna son! Şimdi yeni roaming teklifleriyle Voda...
    18 Aralık 20104482 defa incelendi
  • Adil Işık ADL'den Sevgililer Gününe Özel Koleksiyon

    ADL'den Sevgililer Gününe Özel Koleksiyon

    Kırmızı, siyah, rose, nüde, şarap ve kemik renkleri aşk için buluştu… Aşk’ın günü 14 Şubat için ışıltılı kadının markası adL’den hem hediye arayışındaki erkeklere hem de o gün ne giysem tel...
    4 Şubat 20132302 defa incelendi
  • Zoopa Kar Kırmızı Modası Seni Çağırıyor!

    Kar Kırmızı Modası Seni Çağırıyor!

    Moda öncülerinin stil sırrı Zoopa!, “kar kırmızısı” stiliyle bu kış yeni bir maceraya atılıyor. 2013 kışında Londra sokak modasını yorumlayan Zoopa!, koleksiyonlarında kıpkırmızı ayakkabı, b...
    6 Kasım 20122394 defa incelendi