Vestel - Turkcell İşbirliğiyle Akıllı Klima Devri Başladı

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3816 defa incelendi
  • Puan : star star star 53 incelemede 2,92 puan almıştır.
Vestel ve Turkcell akıllı ve bağlanabilir ürünler ortaya koyma vizyonuyla stratejik bir işbirliğine imza attı. İş ortaklığının ilk ürünü, cep telefonuyla kontrol edilebilen Türkiye’nin ilk ve tek akıllı kliması Vestel Smart Plus oldu. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül “Beyaz eşya teknolojisiyle mobil iletişim teknolojisini buluşturan Vestel Smart Plus, klima pazarını akıllı ürünlerle geliştirme yolunda bir devrim” diye konuştu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Mobil teknolojileri kullanarak fark yaratmaya en güzel örnek bu işbirliği olacak” dedi.

Vestel akıllı ve bağlanabilir ürünler ortaya koyma vizyonuyla Turkcell’le stratejik bir işbirliğine imza attı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in birlikte açıkladıkları iş ortaklığının ilk ürünü, cep telefonuyla kumanda edilebilen Türkiye’nin ilk ve tek akıllı kliması Vestel Smart Plus oldu.

Düzenlenen toplantıda konuşan Ömer Yüngül, klima pazarını akıllı ürünlerle geliştirme yolunda Vestel Smart Plus’ın bir devrim olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Vestel, Ar-Ge ve inovasyondaki gücünü ürüne dönüştürme yeteneğiyle Vestel Smart Plus’ı geliştirerek klima sektörünü akıllandıran büyük bir yenilik ortaya koydu. Dost teknoloji anlayışıyla tüketicilerin klimalarını diledikleri yerden kumanda edebilmelerine olanak sağlayan Vestel, akıllı kliması Smart Plus’ın telekomünikasyon altyapısı için sektördeki lider gücü, bilgisi ve yenilikçi vizyonuyla öne çıkan Turkcell’den destek aldı ve beyaz eşya teknolojisiyle mobil iletişim teknolojisini buluşturdu.”

Vestel’in bugün klima pazarında yüzde 14 paya sahip olduğunu belirten Yüngül, Vestel klimalarının hepsinde mevcut olan yüksek enerji tasarrufu ve yüksek performans gibi niteliklerin yanına akıllı ürün özelliğini de eklediklerini, bu sayede kısa vadede yüzde 20, 2015’te ise yüzde 30 pazar payıyla liderliği elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

“Vestel Smart Plus, Vestel ve Turkcell’in iş ortaklığında başarılı bir milat”

Yüngül, Vestel Smart Plus’ı Turkcell’le işbirliğinde bir milat olarak değerlendirdiklerini belirterek Başarılı bir start olarak değerlendirdiğimiz bu ürünün ardından, yeni projelerle stratejik işbirliğimizi perçinleyeceğiz. Bu iki teknoloji devinin birlikte ortaya koyacakları yeni işlerle Türkiye’nin teknoloji gücüne güç katacaklarına inanıyoruz. Vestel City’de üretim hattımızdan çıkan tüm ürünler, iletişim teknolojileriyle işbirliğinde akıllanmaya devam edecek” diye konuştu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise mobil teknolojilerin bireylerin hayatını, şirketlerin de ürünlerini değiştirdiğini ve Türkiye’nin dayanıklı tüketim alanındaki en önemli firması Vestel’in mobil teknolojileri kullanarak fark yarattığını belirterek, ”Türkiye mobil teknoloji konusunda Avrupa’nın ilerisinde ve bu alanda birçok fırsat var. Dayanıklı tüketim alanında da mobil teknolojileri kullanır hale gelmek ve Vestel ile işbirliği yapmak bizler için heyecan verici. Turkcell – Vestel işbirliği teknolojik gelişmenin, inovasyonun, birbirine bağlı makine ve cihazların yaratacağı sinerjinin, küresel rekabette Türkiye’nin alacağı yeni pozisyonun güzel bir örneği” dedi.

Ciliv, “Akıllı Klima” işbirliğinin bir başlangıç olduğunu, ilerleyen dönemde farklı alanlarda da işbirlikleri yapmayı planladıklarını vurguladı.

Vestel Smart Plus’ın cep telefonu ile kumanda edilebilme özelliği tüm operatörler için geçerli olacak. Vestel Smart Plus Akıllı Klima’yı satın alan Turkcell kullanıcılarından ise ilk 3 yıl SMS ücreti alınmayacak. Klimaya SMS atıldığında, komutun iletilip iletilmediğine dair geri bildirim mesajı üretilecek. Vestel, ilk 3 yıl boyunca operatör ayrımı yapmaksızın 450 SMS’e kadar geri bildirim ücretini kendisi karşılayacak.

Vestel Smart Plus evi bir SMS ile dışarıdan serinletiyor

Vestel’in yeni klima serisinin en gözde ürünü Smart Plus, GSM teknolojisi ile cep telefonundan kumanda ediliyor. Klimada ilk kez Vestel’in kullandığı teknoloji, klimayı bir kısa mesajla uzaktan çalıştırmayı ve ortamları arzu edilen sıcaklığa kavuşturmayı mümkün kılıyor. A enerji sınıfında yer alan Vestel Smart Plus klima, sağladığı enerji verimliliğini yüksek performansıyla da destekliyor. Soğutma ve ısıtma modunda yüksek performans katsayısına sahip seri, aynı BTU segmentinde yer alan eşdeğer klimalara göre yüzde 10 daha fazla performans gösteriyor.

Çevre ve sağlık dostu

Vestel Smart Plus, ortamdaki mikroorganizmaları, virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getiren, bulaşıcı hastalıkları yayılmadan engelleyen doğal ve zararsız Catechin ve gümüş iyon içerikli filtreleriyle antibakteriyel filtre kavramına yeni bir boyut kazandırıyor. Smart Plus klimalarının soğutucu ve ısıtıcı mekanizmasında ise çevre dostu R410A gazı kullanılıyor.

Vestel Smart Plus, “iyonizer” teknolojisiyle evleri negatif iyonla doldurarak vücuttaki stres yükünü azaltıyor. Bu sayede kullanıcı kendisini doğada olduğu gibi sağlıklı, güçlü ve enerjik hissediyor.

“Fısıltı sessizliği” diye tabir edilen 26 desibelden daha düşük bir ses düzeyinde, 21 desibelde çalışan ürün, ortamı ferahlatırken klimanın çalıştığını unutturuyor.





İlgili etiketler : Vestel, Turkcell, Vestel Smart Plus, Akıllı Klima,

Haber Sahibi

Vestel
  • Eklenme Tarihi

    : 17 Haziran 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 17 Haziran 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2011
  • Trafik

    : 3816

Diğer Vestel Haberleri

Benzer Haberler

  • Vestel Vestel Smart Plus Klima Çekiliş Sonuçları

    Vestel Smart Plus Klima Çekiliş Sonuçları

    16 Temmuz - 21 Ağustos 2011 tarihleri arasında Vestel Smart Plus Klima "Cevapla Soruyu Kazan Klimayı" yarışmasına katılan ve sorulan soruya  doğru cevap verenler arasında 24.08.2011 tar...
    27 Ağustos 20115294 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell ve LG büyük İşbirliğine İmza Attı

    Turkcell ve LG büyük İşbirliğine İmza Attı

    Eğlence ve TV izleme alışkanlıklarını değiştiren yeni kişisel televizyon platformu Turkcell TV, akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlardan sonra şimdi de akıllı televizyonlara taşındı. T...
    16 Haziran 20124480 defa incelendi
  • Xiaomi Xiaomi Akıllı Klima Cihazının Satışına Başladı

    Xiaomi Akıllı Klima Cihazının Satışına Başladı

    Çin teknoloji firması Xiaomi, akıllı ekosistem ürün yelpazesini genişletme yolundaki en son çalışmaları çerçevesinde, 23 Temmuz Pazartesi günü yeni bir akıllı klima cihazını piyasaya çıkard...
    24 Temmuz 20181215 defa incelendi
  • Vestel Vestel, Smart TV’yi Satışa Sundu

    Vestel, Smart TV’yi Satışa Sundu

    Vestel’in pazara sunduğu yeni LED televizyonu Smart TV, internet ve televizyon içeriğini bir araya getirerek televizyon izleme alışkanlığına yeni bir boyut kazandırıyor. Müzik siteleri...
    11 Ekim 20115324 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'den Eğitime  Akıllı Destek

    Turkcell'den Eğitime Akıllı Destek

    Turkcell eğitimde dijital dönüşüme katkı sağlayacak geleceğin öğrenme platformu Akıllı Eğitim’i hayata geçirdi. Platform sayesinde öğrenciler istedikleri her yerden eğitim süreçlerini Turkce...
    9 Aralık 20131873 defa incelendi