Van Seferberliği Hedefe Ulaştı

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1302 defa incelendi
  • Puan : star star star star 12 incelemede 4 puan almıştır.
Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesinde tüm Türkiye’nin desteğini alarak başlattığı “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesi kapsamında inşa edilen Öğretmen Kampüsü’nün resmi açılışı bugün yapıldı. Ekim ve Kasım 2011’de meydana gelen ve tüm ülkemizi yasa boğan iki deprem felaketinin ardından Van’da hayatı normale döndürme hedefiyle yola çıkan proje döneminde Turkcell, şehre ayrıca tam teşekküllü bir Öğrenci Yurdu kazandırdı ve Erciş’te kurulan MEB İletişim Merkezi (MEBİM 147) ile de bölgede istihdam yarattı.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ve 1967 yılından bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), Ekim 2011’de Van’da meydana gelen ve tüm ülkeyi sarsan deprem felaketinin 2. yılında kente ve bölgeye desteğini sürdürüyor. Depremin hemen ardından harekete geçerek öncelikle teknolojik altyapısını hayat kurtarmak için kullanan Turkcell, ilerleyen dönemde depremzedelerin yaralarını sarmak için Van’da bir seferberlik başlatmıştı. Bu seferberliğin ardından Turkcell’in 5 milyon TL bağışladığı, TEV işbirliği ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesinde hayata geçirilen tüm Türkiye’nin de el ele verip sahiplendiği “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesinde bugün mutlu bir son daha yaşandı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmenlerin sıcak yuvalarına kavuştuğu Öğretmen Kampüsü’nün resmi açılışı Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışa kampüste yaşayan öğretmenler ev sahipliği yaptı ve tören sırasında yaptıkları konuşmalarda duygularını paylaştı.

Koray Öztürkler: “Tüm Türkiye el ele verdi, Van yeniden güneşli günlere kavuştu””
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Van’da yaşanan depremlerin ardından iki yıl geçti, geriye dönüp ‘Neler yaptık?’ diye baktığımızda göğsümüzü kabartan işlere imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Van’da TEV ile birlikte başlattığımız eğitim seferberliği Van İçin Türkiye Kumbarası’nın amacı, bir Öğretmen Kampüsü ve Öğrenci Yurdu inşa etmek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrencilere burs vermekti. Çağrımız sonrasında tüm Türkiye tek yürek oldu. Daha çok öğretmene ve öğrencimize yuva sağlayabildik. Bunun yanı sıra istihdam alanında da şehre nasıl bir katkı sağlarız dedik ve Van Erciş’te hayata geçirilen MEB İletişim Merkezi (MEBİM 147) ile 100 gencimize istihdam olanağı sunduk. Hem Türkiye’den hem de uluslararası camiadan aldığımız destek bize büyük bir motivasyon sağladı. Birleşmiş Milletler, Turkcell’i Van depreminde iletişim altyapısına yönelik çalışmaları ve öncülük ettiği şeffaf bağış kampanyası Van İçin Türkiye Kumbarası ile dünyaya örnek gösterdi. Bugün çalışmalarımızda mutlu bir sona daha ulaşıyor ve Öğretmen Kampüsü’müzün resmi açılışını yapıyoruz. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize güzel bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Van’a verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Çok yakında girişimcilik alanında da güzel işlere imza atmanın hazırlığı içindeyiz.” dedi.

Törende daha sonra Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay söz aldı. Günay şunları söyledi: “Türk Eğitim Vakfı olarak Van’da yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgenin yaralarını sarabilmek amacıyla hızla harekete geçtik. Turkcell ile birlikte “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesini hayata geçirdik ve ne mutlu ki; oluşturduğumuz bu kumbara tüm Türkiye’nin destekleriyle eğitim için doldu. Proje sayesinde bugün 192 öğretmenimiz sıcak yuvalarına kavuştu. Bölgedeki 100 öğrenci de bu proje kapsamında burs almaya devam ediyor. Ayrıca Türk Eğitim Vakfı olarak ailesi depremde zarar görmüş 250 öğrenciye burs tahsis ederek destek verdik. Bugüne kadar Van’da yaklaşık 3.750 gencimize burs sağladık.  Türkiye’nin en köklü vakıflarından biri olarak, en büyük amacımız aydınlık geleceklere umut ve ışık olmak. Şunu çok iyi biliyoruz ki; herkes bir umut ışığı yakabilir ve 3 bin 500’ün üzerinde katılımla bu proje de bunun en güzel örneklerinden biridir. Türk Eğitim Vakfı olarak Van’da umut olmaya devam edeceğiz ” dedi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, “Van depremlerinde 76 öğretmenimizi kaybettik. Onlar bizim umut ışığımızdı, geleceğimizdi. Şimdi öğretmenlerimiz için bu güzel kampüsün açılışını yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Van’ın her alanda desteğe ihtiyacı var ama en çok gönül desteğine ihtiyacı var. Bu güzel tesisi, Öğretmen Kampüsü’nü hayata geçiren Turkcell ve TEV’e çok teşekkür ediyorum. Bu yardımlaşmanın devamını diliyorum” dedi.

Tüm Türkiye destek verdi, daha çok öğretmen yuva sahibi oldu
Turkcell’in 5 milyon TL bağışı ile başlayan Van İçin Türkiye Kumbarası’na 350 bin bağış SMS’i geldi, 1500 bağış havalesi yapıldı ve 35 hayırsever kişi ve kurum ev bağışında bulundu. İlk etapta 100 öğretmene sıcak bir ev sağlama hedefiyle yola çıkılan ve bağışlarla büyüyebilir şekilde tasarlanan Öğretmen Kampüsü 192 öğretmene yuva oldu.
Turkcell-TEV Öğretmen Kampüsü, sosyalleşme ve aktivite alanlarıyla tam bir yaşam merkezi şeklinde tasarlandı ve hayata geçirildi. Kampüs 11  bin metrekareyi aşan bir alan üzerine kurulu. 712 ton çeliğin kullanıldığı evler 2+1 dairelerden oluşuyor. Turkcell grup şirketi Superonline da öğretmenlere ücretsiz fiber internet kullanımı sağlıyor.

Öğrencilere hem yurt hem burs sağlandı
Van İçin Türkiye Kumbarası’nda biriken bağışlarla Van merkezinde inşa edilen Öğrenci Yurdu, 1500 metrekarelik bir alana yayılıyor ve 132 kişi kapasiteli. İçinde öğrenciler için sosyal alanları da barındıran Öğrenci Yurdu; genç dostu, depreme dayanıklı güvenli bir yapı şeklinde tasarlandı. Turkcell Superonline yurda fiber internet altyapısını sağladı.

Yurtta lisede okuyan erkek öğrenciler kalıyor. Öğrencilerin seçimi, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ihtiyaç sahipliği göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor.  Van İçin Türkiye Kumbarası kapsamında Endüstri Meslek Liseleri’nde okuyan 100 öğrenciye de eğitim bursu sağlandı.

İletişim merkezinde çalışanların yüzde 95’i depremzede
Van depremi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, Türksat ve Turkcell Global Bilgi işbirliğiyle, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, öğrenci, öğretmen ve velilerin eğitim odaklı sorularını yanıtlamak amacıyla Van Erciş’te MEB İletişim Merkezi (MEBİM 147) kuruldu. Turkcell, Van depremi sonrasında yaşanan işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunan ve bölgenin en büyük ikinci işveren kuruluşu olan MEBİM 147 ile 100 kişi kapasiteli bir istihdam yarattı. MEBİM 147, Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev ve sorumluluklarıyla ilgili her konuda hizmet veriyor. Merkezin yüzde 50’si engelli çalışanlardan oluşuyor. Yaş ortalamasının 26 olduğu çalışanların yüzde 66’sı erkek,  yüzde 34’ü kadın. Çalışanların yüzde 95’i ise depremzedelerden oluşuyor.



İlgili etiketler : Turkcell, Tev, Meb, Van Öğretmen Kampüsü, Van İçin Türkiye Kumbarası,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Eylül 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2013
  • Trafik

    : 1302

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler