Ülker İçim Sütleri AB Yolunda

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1555 defa incelendi
  • Puan : star star star star 19 incelemede 3,79 puan almıştır.
Avrupa Birliği’ne süt ihracatı izni alan Ak Gıda ilk sevkiyatını 27 Mayıs Pazartesi günü Lüleburgaz Fabrikası’ndan Yunanistan’a gerçekleştirdi

Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme kapasitesine sahip olan Ak Gıda, Avrupa Birliği’ne süt ve süt ürünleri ihracat iznini aldıktan sonra ilk sevkiyatını Yunanistan’a gerçekleştirdi. Lüleburgaz fabrikasından Almanya’ya gerçekleşecek sevkiyat için de hazırlıklar sürüyor.

2009 yılında açılan 500 ton günlük süt işleme kapasitesine sahip ve Trakya bölgesinden süt toplayan Lüleburgaz fabrikasından 27 Mayıs Pazartesi günü Ülker İçim sütleri yola çıktı.

1 Nisan 2013 tarihinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilk etapta onaylanan içlerinde AK Gıda’nın da bulunduğu 6 firmanın AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı gerçekleştirebileceğini açıkladı. Ak Gıda 7 hafta sonra ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapma izni alan şirketler arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Yıldız Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü “İlk sevkiyatımızı Yunanistan’a 27 Mayıs tarihinde gerçekleştirdik. Amacımız Avrupa’da hedef olarak belirlediğimiz ülkelere süt ürünleri ihracatımızı çeşitlendirerek devam ettirmek. Almanya da ihracat gerçekleştireceğimiz ikinci ülke olacak. Ticaretin devamlılığını sağlamak istiyoruz.  ” dedi.

Süt ve süt ürünleri kategorisinde güçlü olunan Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde hem mevcut ürünlerin pazar payını arttırmak hem de ürün çeşitlendirmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa Birliği’ne ihracat izninin mimarları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) başta olmak üzere bu projede emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum.  Avrupa Birliği artık onların standartlarında olduğumuzu kabul etti. Bu ülkemiz ve şirketlerimiz için önemli bir avantaj” dedi.




İlgili etiketler : Ülker İçim, İçim Süt,

Haber Sahibi

İçim
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Mayıs 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2013
  • Trafik

    : 1555

Diğer İçim Haberleri